Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом

13 Січня, 2019
Оскільки зараз пора урожаїв, рецепт баклажана стане в пригоді усім любителям кулінарії. Він простий у приготуванні, надзвичайно смачний і корисний. Читайте далі, щоб дізнатися більше.
Цей рецепт баклажана стане улюбленою стравою ваших близьких і гостей. Фарширований м’ясом баклажан можна приготувати завчасно або навіть заморозити й потім запікати, коли ви зголоднієте.

Дотримуйтеся нашого рецепту, щоб приготувати страву, у якій повно поживних речовин. Її інгредієнти корисні та ситні. Це ідеальний варіант для вечері. Крім того, фарширований баклажан не перенавантажує шлунок і травну систему, тому ви почуватиметеся чудово.

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 середні баклажани
  • 1 середня цибулина
  • 1 червоний перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ½ склянки свинячого фаршу (300 г)
  • 1 ½ склянки яловичого фаршу (300 г)
  • 2 склянки нарізаних помідорів (500 мл)
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю (5 г)
  • 1 чайна ложка сушеного розмарину (5 г)
  • ¼ склянки білого або цільнозернового борошна (30 г)
  • ¼ склянки масла (70 г)
  • 4 склянки цільного молока (1 літр)
  • 1 чайна ложка меленого мускатного горіха (5 г)
  • ½ склянки тертого сиру (100 г)
  • Сіль і перець за смаком
  • Оливкова олія першого віджиму
простий рецепт баклажана

Перегляньте цю статтю: Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною

Рецепт баклажана

Рецепт баклажана передбачає такі кроки:

Спершу розріжте баклажани наполовину повздовж. Зробіть кілька неглибоких надрізів на кожній половинці, не торкаючись шкірки.

  1. Після цього зробіть ще кілька надрізів у м’якуші: спершу повздовж, а потім впоперек. Має вийти щось схоже на сітку.
  2. Після цього покладіть баклажан на деко, полийте його невеликою кількістю олії та поставте в попередньо нагріту духовку на 180°C. Запікайте приблизно 20 хвилин.
  3. Коли зазначений час мине, вийміть баклажан із духовки та дайте йому трохи охолонути. Після цього виберіть м’якуш за допомогою ложки. Важливо, щоб шкірка залишилася цілою. Оскільки баклажан частково пропечений, м’якуш має відійти легко.

Як приготувати начинку

  1. Щоб почати готувати начинку для фаршированого баклажана, візьміть велику сковорідку й нагрійте в ній трохи оливкової олії на невеликому вогні.
  2. Коли олія нагріється, дрібно наріжте зубчики часнику, цибулю та червоний перець. Додайте сіль і чорний перець та готуйте суміш приблизно 15 хвилин, час від часу помішуючи.
  3. Через 15 хвилин, додайте м’якуш баклажана, свинину та яловичину. За допомогою дерев’яної ложки розімніть м’ясо на шматки. Вони мають бути достатньо маленькі, щоб добре перемішатися з іншими інгредієнтами. Готуйте суміш ще 2-3 хвилини, доки м’ясо не стане ледь коричневим.
  4. Після цього додайте подрібнені помідори, 1 чайну ложку чебрецю та 1 чайну ложку розмарину. Ці дві спеції чудово пасують до страви, але за бажанням ви можете замінити їх іншими травами, як-от орегано.
  5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти та залиште їх готуватися на невеликому вогні протягом приблизно 30 хвилин. Коли вся вода з м’ясного фаршу випарується, це означатиме, що начинка готова.
смачний рецепт баклажана

Читайте також цю статтю: Як схуднути й контролювати холестерин за допомогою баклажанової води

Бешамель

  1. Коли вода почне активно випаровуватися, приготуйте соус бешамель, щоб залити ним фаршировані баклажани. В іншій каструлі розтопіть і нагрійте масло (його можна замінити оливковою олією), а потім додайте борошно
  2. Перемішуйте та підсмажуйте борошно протягом 3 хвилин. Після цього поступово вливайте в нього молоко. Вам знадобиться одна склянка молока (приблизно 200 мл). Додайте молоко та перемішайте соус до однорідної консистенції. Потім додайте ще одну склянку молока й знову перемішайте.
  3. Перемішуйте далі, доки все молоко не випариться, а соус не стане достатньо густий. Потім додайте чайну ложку мускатного горіха та відставте соус.

Завершальні кроки

  • На цьому етапі потрібно просто нафарширувати баклажани. Візьміть шкірки баклажанів і наповніть їх начинкою.
  • Можете додавати стільки начинки, скільки вам подобається. Після цього налийте бешамель на баклажан.
  • Насамкінець посипте страву тертим сиром і поставте в духовку, нагріту до 200°C.
  • Потримайте баклажани в духовці приблизно 10 хвилин, доки сир не розтане. Смачного!

Цей рецепт баклажана, фаршированого м’ясом, неодмінно стане вашим улюбленим. Він складається з досить легких процесів і доступних інгредієнтів й водночас надзвичайно смачний!

  • Gürbüz, N., Uluişik, S., Frary, A., Frary, A., & Doğanlar, S. (2018, December 1). Health benefits and bioactive compounds of eggplant. Food Chemistry. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.06.093
  • Singh, A. P., Luthria, D., Wilson, T., Vorsa, N., Singh, V., Banuelos, G. S., & Pasakdee, S. (2009). Polyphenols content and antioxidant capacity of eggplant pulp. Food Chemistry114(3), 955–961. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.10.048
  • McAfee, A. J., McSorley, E. M., Cuskelly, G. J., Moss, B. W., Wallace, J. M. W., Bonham, M. P., & Fearon, A. M. (2010, January). Red meat consumption: An overview of the risks and benefits. Meat Science. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.08.029
  • Wyness, L. (2016). The role of red meat in the diet: Nutrition and health benefits. In Proceedings of the Nutrition Society (Vol. 75, pp. 227–232). Cambridge University Press. https://doi.org/10.1017/S0029665115004267