Продукти для очищення печінки
Генетично модифікована їжа, щоденний стрес, якому ми піддаємося на роботі та вдома, забруднене повітря.. Всі ці фактори мають негативний вплив на роботу печінки та не дозволяють їй нормально функціонувати. У цій статті ми розповімо вам про продукти для очищення печінки від шлаків та токсинів.
Дуже важливо проводити процедуру очищення печінки хоча б два рази на рік, а також внести в свій раціон продукти, які забезпечать нормальне функціонування цього органу. У такий спосіб ви виведете шлаки та токсини з організму. А зараз ми розповімо вам, які саме продукти слід вживати для ефективного очищення печінки.
Часник
У часнику міститься велика кількість аліцину та селену. Ці елементи надзвичайно ефективні для очищення печінки. Вживання невеликої кількості часнику сприяє активації ферментів у печінці і забезпечує природне очищення організму від токсинів.
Грейпфрут
Грейпфрут – фрукт багатий на вітамін С та антиоксиданти. Вживання цього фрукту збільшує природну здатність печінки виводити шкідливі токсини.
Щоденне споживання грейпфрутового соку сприятиме збільшенню дії ферментів у печінці, які відповідають за виведення шкідливих речовин з організму, зокрема, онкогенних та тих, які можуть негативно впливати на імунну систему, якщо їх не вивести з організму.
Буряк та морква
Ці два надзвичайні овочі містять велику кількість флавоноїдів та бета-каротинів, що мають здатність покращувати функціонування печінки. Рекомендуємо додати буряк та моркву у свій щоденний раціон, щоб мати здорову печінку і забезпечити їй нормальну роботу.
Зелений чай
Зелений чай – чудовий напій, який покращує роботу печінки. Катехіни, які містяться у чаї, відповідають за зміцнення печінки та покращення її функції, а також за здоров’я в цілому.
Зелень
Зелені листяні овочі чудово очищають печінку в цілому, а також допомагають вивести шкідливі токсини з крові, адже вони мають високий вміст хлорофілу. Їх можна вживати сирими у вигляді салатів, соків, або ж додати у суп.
Авокадо
Часте вживання авокадо допоможе зберегти вашу печінку здоровою, адже він містить багато поживних речовин і сприяє виробленню такої речовини як глутатінон, яка відповідає за виведення шкідливих токсинів з печінки, що негативно впливають на ваше здоров’я.
Яблука
Пектини та інші інгредієнти, які містить яблуко, допомагають ефективно вивести токсини, що можуть знаходитись у травному тракті. Це полегшує процес очищення печінки.
Зерна злакових культур
Зерна злакових культур такі, як коричневий рис та цільна пшениця є дуже корисні для нашого організму та здоров’я в цілому. Вони сприяють зменшенню навантаження на клітини печінки та регулюють метаболізм жирів в організмі.
Броколі та цвітна капуста
Овочі такі, як броколі та цвітна капуста, активують вироблення природних ферментів печінки, які мають здатність знищувати канцерогенні речовини в організмі. Глюкозинолати, які містяться в цих овочах, знижують вірогідність розвитку раку. Саме тому ми рекомендуємо включити ці овочі в свій щоденний раціон.
Лимон та лайм
Ці цитрусові багаті на вітамін С, а соки з них допомагають стимулювати функцію печінки. Тому рекомендуємо вживати свіжі напої з лимону або лайму. А для кращого ефекту, рекомендуємо вживати такі соки зранку.
Капуста
Часте вживання капусти допоможе стимулювати нормальну функцію печінки, що є дуже важливим для виведення шкідливих токсинів з організму.
Пам’ятайте…
Вживання вищезгаданих напоїв – найкращий спосіб залишатися здоровим. Слідкуйте за своїм раціоном, щоб організм мав можливість виводити зайві речовини, які завдають йому шкоди, і щоб інші органи могли нормально функціонувати.
Майте на увазі, що печінка – один із найважливіших органів людського тіла, а тому необхідно приділяти йому якомога більше уваги, забезпечити йому нормальне функціонування і в жодному разі не перенавантажувати.