Смузі з буряка та моркви для очищення печінки і крові

· Липень 29, 2016
Смузі з буряка та моркви для очищення печінки і крові

Якщо й існує смузі, що вирізняється з-поміж інших своїми неймовірними корисними властивостями та позитивним впливом на організм, то це точно смузі з буряка та моркви!

Цей напій не лише чудово освіжає у спеку та приємно смакує, але й допомагає очищувати кров та покращує роботу печінки при регулярному вживанні.

Кожного дня наш організм засмічується величезною кількістю токсинів, які залишаються невидимими для нашого ока. Неправильне харчування, вживання медикаментів, забруднене навколишнє середовище та навіть стрес – це наші щоденні вороги, котрі погіршують роботу печінки.

Саме тому сьогодні ми хочемо запропонувати вам додати до свого щоденного раціону ще один корисний напій – смузі з буряка та моркви. Ви готові?

Буряк для очищення печінки та крові

Чи справді буряк допоможе очистити кров та підлікувати печінку? Так, безсумнівно! Запевняємо, буряк – це дещо більше, ніж просто овоч, і у сьогоднішній статті ми з радістю вам це доведемо.

У ньому багато антиоксидантів

Звісно, вам уже неодноразово доводилось чути про те, якими потрібними та корисними для організму є антиоксиданти, проте чи знаєте ви, чим саме відомі ці натуральні елементи?

  • Вони запобігають передчасному старінню.
  • Вони зміцнюють клітини, тим самим продовжуючи їх життя. Це дуже важливо для правильної роботи печінки.
  • Антиоксиданти борються з вільними радикалами, захищають тканини внутрішніх органів та покращують загальне самопочуття.
  • Вони регулюють кров’яний тиск.

У буряках вміст антиоксидантів вищий, ніж у більшості інших овочів. Вони багаті на вміст каротиноїдів, бета-каротинів та флавоноїдів.

Саме завдяки цим елементам буряки й мають такий приємний малиновий колір. Завдяки високому вмісту корисних речовин буряк є ефективним натуральним засобом для покращення роботи печінки, особливо для хворих на жирову інфільтрацію печінки.

Для прикладу, у 2012 році у Журналі Медицини Нової Англії з’явилася публікація про дослідження, що засвідчило покращення стану хворих на жирову інфільтрацію печінки всього після декількох місяців регулярного вживання бурякового соку.

Результати аналізів хворих показали зниження рівня жирів у печінці та зменшення запального процесу.

Буряк покращує обмін речовин та розщеплює жири

Смузі з буряка та моркви не лише додасть вам життєвої енергії, але й допоможе скинути зайві кілограми. Цей напій стане чудовим вибором як для початку дня, так і для споживання перед основним прийомом їжі.

  • Буряк містить багато клітковини. Саме клітковина допомагає виводити з кишківника токсини, які перешкоджають правильному засвоєнню поживних речовин з їжі.
  • Він покращує роботу кишківника.
  • Він не дає жировим ліпідам відкладатись у клітинах печінки.
  • Буряк покращує метаболізм та оптимізує роботу лімфатичної системи.

Буряк очищає кров та захищає серце

З давніх часів буряковому соку приписують здатність очищувати кров та зміцнювати імунну систему. Сучасні дослідження довели правдивість цього твердження.

  • У буряках міститься багато калію, що робить цей овоч ефективним у боротьбі з гіпертонією.
  • Буряк знижує рівень “поганого” холестерину у крові.
  • Буряковий сік містить такі поживні речовини, як магній, фосфор, фолієва кислота, а також вітаміни А, В та С.

Морква очищує кров та печінку

Мабуть, усе, що вам відомо про моркву – це її корисний вплив на зір та сприяння засмазі. Проте насправді цей овоч має значно більше неймовірних властивостей.

  • Регулярне споживання моркви покращує циркуляцію крові.
  • У моркві міститься величезна кількість вітамінів А, В, С та Е, а також багато мінералів та антиоксидантних сполук. А найважливіше – у моркві майже немає калорій!
  • Якщо й існує вітамін, життєво необхідний для оптимізації роботи печінки і відновлення її клітин, то це точно комплекс вітамінів групи В. Морква містить таку кількість цих вітамінів, що дозволяє відмовитись від споживання продуктів тваринного походження.
  • Окрім цього, у моркві міститься багато калію та фосфору, які є необхідними для нервових клітин та очищення крові.
  • Материнські клітини моркви багаті на провітамін А. Коли він потрапляє у кров, то перетворюється на ретинол, який допомагає відновлювати пошкоджені токсинами клітини.

Як приготувати смузі з буряка та моркви?

смузі з буряка, моркви та мандарини

Інгредієнти:

  • 1 буряк середнього розміру (відварений)
  • 2 мандарини
  • 2 морквини
  • 1 склянка води (200 мл)

Спосіб приготування:

Це смузі є дуже простим у приготуванні. Для початку слід добре очистити моркву та порізати її на шматки. Тоді розділіть мандарин на скибочки (можна замінити на апельсин), а буряк розріжте на 4 частини, щоб його було простіше перебити у пюре.

Коли ви підготуєте усі інгредієнти, помістіть їх у блендер. Збийте всі продукти до отримання гладенької текстури та однорідної консистенції. Радимо додати склянку води, щоб смузі не вийшло надто густим.

Таке смузі найкраще пити зранку. Поступово ви почнете помічати прилив енергії та покращення самопочуття.