5 продуктів, які не можна їсти на сніданок
На жаль, деякі з цих типових продуктів для сніданку не корисні для здоров’я, особливо якщо ви намагаєтеся скинути вагу. Однак пам’ятайте: навіть якщо ці варіанти не підходять для вас, сніданок все одно є найважливішим прийомом їжі.
Ми часто говорили про те, наскільки важливий сніданок для організму. Сьогодні ми хочемо змінити ситуацію та поговорити про продукти, яких ви повинні уникати під час першого прийому їжі.
Оскільки сніданок – це перша їжа, яка потрапляє в організм, його мета – надати вітаміни, мінерали та фітонутрієнти, тож ви маєте бути обережними з тим, що додаєте до нього.
Інакше ви можете вживати продукти, які викликають протилежний ефект замість бажаного: ожиріння, недоїдання та навіть голод.
Нерідко люди заповнюють себе продуктами, які майже не містять поживних речовин або які важко перетравлювати. Ці продукти змушують нас почуватися втомленими та не в гуморі.
Коли ми спимо, організм фактично голодує, зцілюється та очищає себе, але це припиняється, щойно ми робимо перший укус.
Перевірте ці продукти, які треба повністю вилучити з вашого сніданку.
5 продуктів, які не варто їсти на сніданок
1. Штучні фруктові соки
Почнімо з одних із найпоширеніших напоїв, які не повинні бути частиною вашого сніданку. Здебільшого їх вважають нормальною частиною сніданку, тому що так повелося з дитинства.Ми довіряємо цим напоям, адже на етикетці читаємо “збагачений вітамінами”.
Проте ми не розуміємо, що вони також “збагачені” цукром, штучними ароматизаторами та штучними барвниками. Тепер ми знаємо, що ця комбінація шкідлива для організму.
Пастеризовані соки погано сприймаються організмом, адже вони можуть підвищити рівень цукру в крові.
Якщо ви справді хочете випити фруктовий напій, то краще самостійно зробити свіжий сік за допомогою всього однієї порції фруктів.
Однак не забувайте, що свіжий сік містить багато цукру у вигляді фруктози.
Для чогось більш суттєвого виберіть смузі.
2. Магазинні йогурти
Йогурт – ще один продукт, наявний у сніданках багатьох людей. Оскільки це молочний продукт, ми думаємо, що він здоровий і поживний, але це не так.
Не варто їсти на сніданок магазинний йогурт, тому що:
- Він сприяє вивільненню слизу, викликаючи появу мокротиння.
- Ароматизований йогурт зазвичай сповнений цукру і штучних інгредієнтів.
Натомість вибирайте натуральний йогурт. Ви можете зробити його в домашніх умовах або купити в магазині, але обов’язково завжди читайте етикетку. Він не повинен містити цукор чи хімічні речовин у списку інгредієнтів.
Якщо ви хочете додати смаку, додайте порцію фруктів у йогурт.
3. Оброблене м’ясо
Такі види м’яса, як бекон, шинка і сосиски, шкідливі для здоров’я, незалежно від того, дієтичні вони чи ні.
Більшість цього м’яса містить багато натрію і насичених жирів.
Крім того, травній системі їх складно перетравити, тому вони викликають відчуття втоми та важкості. Це неприємне відчуття, коли у вас напружений день попереду.
Замість переробленого м’яса ми пропонуємо їсти курку, яйця або будь-яке пісне м’ясо разом з великою порцією овочів.
4. Каші швидкого приготування
Це класика, як і сік. Реклама говорить нам, що ці каші на сніданок сповнюють нас енергією на весь день, правильно?Проблема в тому, що вони змушують вас почуватися важкими та сонними, ось чому не треба їсти їх на сніданок.
Це продукти з високим вмістом цукру, штучних барвників і штучних ароматизаторів. Як ми вже бачили з соками, ця суміш взагалі не підходить для ранку.
Коли ми поєднуємо ці пластівці з молоком тваринного походження, то отримуємо жахливий початок дня.
Найкращий варіант для сніданку – це натуральні або органічні крупи. Ви навіть можете приготувати вівсянку, домашні батончики з мюслі або хліб з цілісної пшениці.
Якщо ви хочете додати молоко, обирайте рослинне, наприклад, соєве, вівсяне, мигдальне або кокосове.
5. Млинці
Смачні млинці є улюбленою стравою для багатьох, особливо з сиропом або вершковим маслом.
Однак попри хороший смак і відчуття ситості, це не дуже хороший сніданок.
Тісто для млинців сповнене рафінованого борошна і цукру, що змушує вас почуватися млявими через кілька годин після їжі.
- Якщо вам не подобається ідея повністю вилучати їх зі свого життя, замініть біле борошно на вівсяне.
- Що стосується підсолоджувачів, спробуйте додати фрукти до тіста.
Пам’ятайте: ми не говоримо, що ви ніколи не повинні їсти ці продукти. Просто намагайтеся підтримувати збалансований раціон. Ви можете їсти ці продукти раз на тиждень без жодних проблем.
В інші дні намагайтеся дотримуватися здорового харчування без них.
Ми знаємо, що здоровий спосіб життя може бути складним, але він також покращує ваше здоров’я та самопочуття.
- Bray GA, Nielsen SJ, Popkin BM. Consumption of high-fructose corn syrup in beverages may play a role in the epidemic of obesity [published correction appears in Am J Clin Nutr. 2004 Oct;80(4):1090]. Am J Clin Nutr. 2004;79(4):537-543. doi:10.1093/ajcn/79.4.537
- Stanhope, K. L., & Havel, P. J. (2009). Fructose consumption: considerations for future research on its effects on adipose distribution, lipid metabolism, and insulin sensitivity in humans. The Journal of nutrition, 139(6), 1236S–1241S. https://doi.org/10.3945/jn.109.106641
- Paik, D. C., Wendel, T. D., & Freeman, H. P. (2005). Cured meat consumption and hypertension: An analysis from NHANES III (1988-94). Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2005.10.002
- Environmental Working Group. Sugar in children’s cereals: Popular brands pack more sugar than snack cakes and cookies. (2011). recuperado el 28 de agosto de 2020. http://static.ewg.org/reports/2011/cereals/pdf/2011-EWG-Cereals-Report.pdf