5 рецептів цитрусової води для схуднення
Завдяки своїм властивостям цитрусова вода дуже смачна, вона підвищує кількість втрачених калорій і допомагає скинути зайві кілограми. Цей напій дуже багатий на вітамін С й інші важливі антиоксиданти, потрібні для підтримання ідеальної ваги.
Коли йдеться про схуднення, немає жодної магічної формули, яка б могла допомогти вам позбутися зайвих кілограмів і мати здорову вагу.
Утім правильний раціон харчування і заняття спортом покращують здатність організму спалювати жир і дають хороші результати.
Автори дослідження, опублікованого в журналі European Journal, стверджують, що цитрусові фрукти складаються з поживних речовин, які сприяють швидкому виведенню жирів і покращують травлення.
Щоб ви могли скористатися всіма її корисними властивостями, ми розповімо як робиться цитрусова вода, якою можна насолоджуватися у спекотні дні або пити як альтернативу звичайної води.
Як і з чого робиться цитрусова вода?
Грейпфрут
У грейпфруті міститься лише 58 калорій і багато клітковини, кальцію, заліза та фолієвої кислоти, що робить цей фрукт ідеальним засобом від закрепів та інших проблем із травленням.
Завдяки високому вмісту вітаміну С й антиоксидантів він сприяє виведенню жирів і дарує відчуття ситості.
Інгредієнти
- 1 грейпфрут
- 1 жменька водяного кресу
- ½ склянки води
Спосіб приготування
- Почистіть грейпфрут, видаліть з нього насіння та покладіть у блендер. Додайте туди водяний крес і воду.
- Збивайте всі інгредієнти до однорідної суміші, потім додайте льоду, і можете насолоджуватися.
Читайте також: Грейпфрутовий сік після їжі допоможе схуднути
Лайм
Через те, що лайм на 94% складається з води, у ньому міститься мало калорій – лише 5 калорій на 30 г.
Цей фрукт один із найбільш рекомендованих для стрункої фігури, адже в ньому є флавоноїди, які стимулюють травну систему.
Приготуйте безалкогольний коктейль, відомий як Ширлі Темпл (у честь дитячої актриси), щоб насолоджуватися корисними властивостями лаймів.
Інгредієнти
- 2 столові ложки гренадину
- 1 столова ложка соку лимона або лайма
- ⅓ склянки води
- 2 вишні
- Лід за смаком
Спосіб приготування
- Змішайте всі інгредієнти у великій склянці, сколотіть і прикрасьте вишнями. Додайте лід і насолоджуйтеся напоєм у будь-яким час дня.
Мандарини
Мандарини – це важливе джерело вітаміну С, дієтичної клітковини та високої концентрації антиоксидантів, які допомагають покращити травлення, а також сприяють втраті ваги.
Щоб скористатися їх корисними властивостями та максимізувати вплив, можна приготувати мандариновий напій із зеленим чаєм.
Інгредієнти
- 1 склянка мандаринового соку
- ¼ склянка зеленого чаю
- Лід
Спосіб приготування
Приготуйте зелений чай і дайте йому вистигнути протягом п’яти хвилин. Додайте сік мандарина та чай у блендер і добре збийте. Потім всипте трохи льоду і прикрасьте шматочком апельсина перед подачею.
Апельсин
Цей цитрусовий має одну із найвищих концентрацій вітаміну С у порівнянні з іншими фруктами. Також це чудове джерело пектину, розчинної клітковини, яка, згідно зі Службою сільськогосподарських досліджень США, допомагає знизити рівень холестерину .
Крім того, апельсини дуже поживні та містять багато антиоксидантів, тому вони належать до продуктів, які володіють протираковими властивостями. Також вони чудово підходять для здорової дієти для схуднення і покращують циркуляцію крові.
Щоб максимально скористатися всіма поживними речовинами цього фрукта та скинути зайву вагу, неодмінно приготуйте літній напій за нашим рецептом.
Інгредієнти
- 2 склянки холодної води
- 2 склянки апельсинового соку
- 1 склянка соку журавлини
- ½ склянка соку лимона
Спосіб приготування
Додайте три соки та воду у великий глек і перемішайте. Подавайте з льодом.
Полуниця
Ці смачні ягоди входять до списку продуктів із найвищим вмістом вітаміну С – 95 мг у порції.
Крім цього, вони мають багато антиоксидантів, дієтичної клітковини, а в одній склянці міститься лише 43 калорії.
Щоб скористатися поживними властивостями полуниці та покращити свою фігуру, приготуйте цей освіжальний напій, який чудово втамовує спрагу.Дізнайтесь більше: Як найкорисніше використати цедру цитрусових?
Інгредієнти
- Сік журавлини
- 2 літри води
- 1 склянка полуниць
- 1 столова ложка лимонного соку
- Листя м’яти
- Лід
Спосіб приготування
- Змішайте воду, лід і сік журавлини в блендері.
- Потім додайте туди сік лимона та полуниці і ще раз збийте.
- Цитрусова вода вживається до трьох разів на день. Щоб зробити її більш свіжою, додавайте лід і листя м’яти.
- Garcia Diaz DF., Lopez Legarrea P., Quintero P., Martinez JA., Vitamin C in the treatment and/or prevention of obesity. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo), 2014. 60 (6): 367-79.
- Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
- Stevens Y., Rymenant EV., Grootaert C., Camp JV., et al., The intestinal fate of citrus flavanones and their effects on gastrointestinal health. Nutrients, 2019.