5 соків, які борються з раком і регулюють рівень pH
У сучасному світі рак є найголовнішою причиною смерті через хворобу. Зараз багато людей намагаються подолати його. У численних випадках рак виникає через генетичну схильність, утім раціон харчування також суттєво впливає на рівень ризику. Сік від раку може допомогти у боротьбі з цією хворобою.
Ракові клітини присутні в організмі людини постійно, але те, як вони розвиваються, поширюються чи мутують, великою мірою залежить від її звичок і дієти.
Важливо знати, що зараз багато людей намагаються побороти рак, і, на жаль, велика їх частка програє цю битву. Саме тому в цій статті ми хочемо поділитися з вами рецептами деяких соків, які можуть запобігти появі раку або допомогти у його лікуванні, якщо він вже виник.
Сік від раку із моркви, яблука та шпинату
Для профілактики раку радять їсти моркву, яблука та шпинат. У цих трьох інгредієнтах є важливі для організму поживні речовини, у тому числі вітаміни A, B, та E, а також такі мінерали як кальцій.
Інгредієнти
- 225 г моркви
- 2 склянки води (400 мл)
- Сік половинка лимона
- 1/2 яблука
- Листя шпинату (для особливого смаку)
Приготування
Збийте всі інгредієнти до однорідної маси з текстурою йогурту.
Примітка. Якщо напій загустий, завжди можна додати більше води.
Сік від раку із капусти
Капуста – це овоч, у якому міститься багато різних поживних речовин, у тому числі білок, вуглеводи, магній, калій і вітамін С. Саме тому її рекомендують додавати до раціону харчування, як ключовий інгредієнт для боротьби з раком і його негативними для здоров’я наслідками.
Інгредієнти
- 3 або 4 листочки капусти
- 1/2 літри води
- Морквяний сік (необов’язково)
- Броколі (необов’язково)
Приготування
Збийте листя капусти з водою. Якщо смак вам здається занадто гірким, додайте трохи морквяного соку. Аби напій вийшов ще поживнішим, можете також додати броколі.
Зелений сік від раку
Як ми вже говорили, капуста чудово допомагає в боротьбі з раком, тому в цьому рецепті зеленого соку вона також буде невід’ємним інгредієнтом. Крім того в ньому містяться інші складники, які забезпечать ваш організм важливими поживними речовинами, і допоможуть запобігти утворенню та мутації ракових клітин у майбутньому .
Інгредієнти
- 2 або 3 листочки капусти
- Жменька листя шпинату
- Броколі (щоб додати смаку)
- 3 спілих апельсини
Приготування
Вичавіть сік апельсинів і додайте всі інгредієнти в блендер. Збийте їх до однорідної консистенції. Броколі допоможе пом’якшити гіркий присмак.
Примітка. Завжди пийте сік натщесерце, аби його корисні елементи максимально добре засвоювалися.
Томатний сік
Томатний сік – це відомий спосіб профілактики та лікування раку, адже томати володіють потужними антиоксидантними властивостями, а також містять лікопін, який, як доведено, запобігає мутації ракових клітин.
Інгредієнти
- 5 нарізаних томатів
- 1 стебло селери
- 1 огірок
- каєнський перець і дрібка морської солі
- базилік (необов’язково)
Приготування
Збийте разом усі інгредієнти і додайте базилік для особливого смаку.
Сік з яблука, моркви та імбиру
Наш останній рецепт присвячено соку з яблука, моркви та імбиру, який допомагає сповільнити утворення ракових клітин. Імбир вважають одним із найефективніших у світі натуральних засобів від раку, тому ми і рекомендуємо його споживати. Крім того, що такий сік надасть вам енергії, він володіє протизапальними, антиоксидантними і заспокійливими властивостями.
Інгредієнти
- 5 яблук
- 3 морквини
- корінь імбиру
Приготування
Ретельно помийте всі інгредієнти. Почистіть яблука, моркву й імбир. Наріжте яблука та моркву маленькими шматочками і натріть імбир (імбиру беріть небагато, адже він має сильний і пряний смак). Додайте трохи води та збийте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
Запам’ятайте!
Ефективність усіх цих напоїв зумовлена вмістом антиоксидантів, а також здатністю збалансовувати рівень pH в організмі. Декілька досліджень випадків раку та найкращих способів його лікування виявили, що правильний кислотно-лужний баланс у крові досить часто гальмує розвиток ракових клітин.
І врешті, також радимо включити до свого раціону харчування трохи часнику. Якщо їсти його сирим, він виявляє дивовижні властивості не лише для лікування та профілактики раку, а й інших захворювань, як-от діабет.
-
Steinmetz, K. A., & Potter, J. D. (1996). Vegetables, fruit, and cancer prevention: A review. Journal of the American Dietetic Association. https://doi.org/10.1016/S0002-8223(96)00273-8
-
Bhanot, A., Sharma, R., & Noolvi, M. N. (2011). Natural sources as potential anti-cancer agents: A review. International Journal of Phytomedicine. https://doi.org/10.5138/ijpm.v3i1.278
-
Zhang, C. X., Ho, S. C., Chen, Y. M., Fu, J. H., Cheng, S. Z., & Lin, F. Y. (2009). Greater vegetable and fruit intake is associated with a lower risk of breast cancer among Chinese women. International Journal of Cancer. https://doi.org/10.1002/ijc.24358
-
Freedman, N. D., Subar, A. F., Hollenbeck, A. R., Leitzmann, M. F., Schatzkin, A., & Abnet, C. C. (2008). Fruit and vegetable intake and gastric cancer risk in a large United States prospective cohort study. Cancer Causes and Control. https://doi.org/10.1007/s10552-007-9107-4
-
Breuss, R. (1998) The Breuss Cancer Cure. ISBN: 9780920470565
-
voeding&kankerinfo. Kan ik het risico op prostaatkanker verkleinen door tomaten te eten? Geraadpleegd op 5 december 2018 van http://www.voedingenkankerinfo.nl/kan-ik-mijn-kans-op-het-krijgen-van-prostaatkanker-verkleinen-door-tomaten-te-eten/
-
Nu. NUcheckt: Kan een speciaal dieet kanker binnen enkele weken genezen? Geraadpleegd op 5 december 2018 van https://www.nu.nl/nucheckt/4796310/nucheckt-kan-speciaal-dieet-kanker-binnen-weken-genezen.html