5 ситних продуктів на сніданок, які допоможуть схуднути

У вашому раціоні сніданок є найменш ситним прийомом їжі? І вже через годину ви почуваєтеся голодними? Спробуйте деякі з цих смачних, поживних і ситних продуктів, які допоможуть позбутися зайвих кілограмів і зробити свій сніданок чудовим!
5 ситних продуктів на сніданок, які допоможуть схуднути

Останнє оновлення: 09 грудня, 2018

Почати день у хорошому настрої та сповненими енергії не завжди просто. Однак іноді достатньо лише приготувати сніданок, у який входять ситні продукти, багаті на поживні речовини, щоб набратися сил на весь день. 

Неодмінно поєднайте авокадо з іншими фруктами або наріжте та покладіть його на скибочку підсмаженого житнього хліба.

2. Яйця. Цей продукт неймовірно корисний для серця

хліб, авокадо, яйця

Як і в усьому іншому, що стосується їжі, тут головне дотримуватися балансу та знати міру. Як вам відомо, яйця містять багато білку та калорій. Однак на тиждень ви можете з’їдати від чотирьох до п’яти яєць, не побоюючись їхнього негативного впливу на здоров’я.

  • Якщо їсти на сніданок такі смачні страви, як омлет або яйце, зварене в круту, це допоможе схуднути.
  • Ви вгамуєте апетит і забезпечите організм необхідними поживними речовинами, а також покращите здоров’я серця.
  • Не забувайте, що в яйцях міститься лецитин, тип жирів, який сприяє збалансуванню рівня шкідливого та корисного холестерину та запобігає “прилипанню” холестерину до стінок артерій.

3. Вівсянка – це чудовий варіант на сніданок

І овес, і вівсянка є чудовим вибором для здорового ситного сніданку. Існує безліч варіантів їх приготування й усі вони надзвичайно смачні.

  • Вівсянка повільно засвоюється організмом, містить мало калорій, але багато розчинної клітковини. Якщо ви звикнете їсти її щодня, то зможете запобігти закрепам і насолоджуватися надзвичайним внутрішнім балансом. 
  • Також не забувайте, що цей злак містить надзвичайно багато поживних речовин, які забезпечать вас достатньою кількістю енергії, щоб добре почуватись аж до обіду.

Насолоджуйтеся вівсянкою, поєднуючи її з іншими смачними та поживними стравами. Ваша фігура подякує вам за це!

4. Папая перетравлюється дуже швидко

папая на сніданок

Хоча в Україні цей фрукт коштує досить дорого, якщо маєте таку можливість, неодмінно додайте папаю у свій раціон.

Вона ніжна, смачна й чимось схожа на диню. Папая – це фрукт, який можна їсти будь-коли протягом дня. Однак найкраще все ж уранці.

  • Серед багатьох інших продуктів папая чи не найшвидше перетравлюється. Завдяки папаїну (ферменту), який у ній міститься, вона знімає запалення, спричинене періодичними розладами шлунка.
  • Крім того, це один із найбільш ситних продуктів із високим вмістом вітаміну C, калію та харчових волокон.
  • Папая допомагає боротися із закрепами, знижує рівень холестерину та регулює цукор у крові.

Щоб приготувати чудовий сніданок, спробуйте покласти грецький йогурт у половинку папаї та присипати все жменькою горіхів. Це надзвичайно смачно!

5. Помідори – це справжній подарунок для здоров’я.

Існує багато різновидів помідорів. Однак якщо йдеться про користь для здоров’я та сприяння втраті ваги, усі вони однаково корисні.

То чому б не додати помідори до свого сніданку? Це чудова ідея, яку неодмінно варто спробувати.

  • Можна поєднати помідори з невеликою кількістю авокадо, яєць або навіть покласти на тост і додати трохи оливкової олії.
  • Помідори також допомагають запобігти передчасному старінню. Цей фрукт на 94% складається з води, що робить його дуже ситним і чудовим способом почати день.
  • Крім цього, лікопін, антиоксидант, який надає помідорам їх червонувате забарвлення, також допомагає захистити серце.
  • Пам’ятайте, що помідори потрібно їсти зі шкіркою. Лише так можна отримати користь від клітковини, яка в них міститься. Завдяки цьому покращиться травлення, а зайвих кілограмів буде легше позбутися.

Як бачите, не так вже й складно насолоджуватися ситним і поживним сніданком, якщо знати правильні продукти. Пам’ятайте, що потрібно вибирати свіжі й органічні продукти, щоб максимально скористатися їхніми натуральними властивостями.

Якщо хочете, можете доповнити таку їжу чашкою кави або скляночкою натурального соку.

Почніть краще піклуватися про своє здоров’я вже сьогодні!



  • Anderson Vázquez, Hazel Ester, Cabrera, Soralys, Lozano, Rosa, & Gónzalez Inciarte, Luisandra Coromoto. (2009). Efecto del consumo de aguacate (Persea Americana Mill) sobre el perfil lipídico en adultos con dislipidemia. Anales Venezolanos de Nutrición22(2), 84-89. Recuperado en 26 de julio de 2020, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-07522009000200005&lng=es&tlng=e.
  • Ballesteros, M., Valenzuela, F., Robles, A., Artalejo, E., Aguilar, D., Andersen, C., Valdez, H., y Fernández, M. (2015). Un huevo por día mejora la inflamación en comparación con un desayuno a base de avena sin aumentar otros factores de riesgo cardiometabólico en pacientes diabéticos. Nutrientes, 7 (5), 3449–3463. https://doi.org/10.3390/nu7053449
  • Ruxton, CHS, Derbyshire, E. y Gibson, S. (2010). Las propiedades nutricionales y beneficios para la salud de los huevos. Nutrition & Food Science, 40 (3), 263–279. https://doi.org/10.1108/00346651011043961
  • Van Horn, L., Emidy, LA, Liu, K., Liao, Y., Ballew, C., King, J. y Stamler, J. (1988). Respuesta lipídica sérica a una dieta modificada con grasa y mejorada con avena. Medicina preventiva, 17 (3), 377–386. https://doi.org/10.1016/0091-7435(88)90012-6
  • Krishna, KL; Paridhavi, M & Patel, Jagruti A. (2008). Revisión sobre las propiedades nutricionales, medicinales y farmacológicas de la papaya ( Carica papaya Linn.). Journal of Natural Products and Resources (IJNPR). http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/5695.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.