6 причин вживати імбирно-морквяний сік

Лютий 26, 2019
Чи знали ви, що імбирно-морквяний сік допоможе вам покращити самопочуття та позбутися зайвих кілограмів? До того ж цей напій має здатність контролювати апетит та виводити з організму зайву рідину.

Натуральний імбирно-морквяний сік – це корисний та низькокалорійний напій. Він здобув шалену популярність за кілька останніх років завдяки своїй високій поживній цінності та неймовірним перевагам для організму.

Якщо ви будете вживати цей натуральний напій на постійній основі, то зможете легко забезпечити організм необхідними поживними речовинами. Імбирно-морквяний сік не тільки містить велику кількість вітамінів, але і є дуже простим у приготуванні.

Оскільки до складу цього соку входить багато незамінних антиоксидантів, клітковини та протизапальних речовин, він допомагає стимулювати обмін речовин, зміцнює імунну систему та покращує травлення. Імбирно-морквяний сік стане чудовою альтернативою магазинним сокам та газованим солодким напоям, оскільки він не лише добре втамовує спрагу та є стовідсотково натуральним.

Ви можете вживати цей напій вранці для відновлення енергії, а також пити його при появі відчуття голоду між перекусами. У цій статті ми детальніше розповімо про корисні властивості імбирного-морквяного соку, а також поділимося з вами кількома корисними порадами, завдяки яким ви зможете легко приготувати цей напій на власній кухні.

Чому так важливо регулярно вживати імбирно-морквяний сік?

1. Він покращує роботу органів серцево-судинної системи

властивості імбирно-морквяного соку

Оскільки натуральний імбирно-морквяний сік характеризується високим вмістом натуральної клітковини, антиоксидантів та інших незамінних поживних речовин, цей напій просто необхідно вживати з метою покращення роботи серцево-судинної системи. Ці поживні вітаміни та мінерали, що входять до складу напою, регулюють рівень холестерину, який накопичується в артеріях, а також покращують кровообіг та зміцнюють артерії.

До того ж, натуральний сік на основі моркви та імбиру має здатність нівелювати згубний вплив оксидативного стресу та запального процесу – двох факторів ризику, які збільшують ризик розвитку серцевого нападу та інших захворювань серцево-судинної системи.

 2. Цей сік покращує травлення

Якщо ви будете пити імбирно-морквяний сік регулярно, то зможете забути про такі розлади травлення, як закрепи, важкість у шлунку та печія. Цей напій володіє м’яким послаблювальним ефектом, завдяки чому він стимулює виведення з товстої кишки шкідливих відходів, не порушуючи при цьому природну бактеріальну флору цього середовища.

До того ж натуральний сік з імбиром та морквою захищає слизову оболонку шлунка, не дозволяючи шлунковим сокам подразнювати його стінки та провокувати розвиток виразок.

3. Імбирно-морквяний сік повертає шкірі природний здоровий вигляд

імбирно-морквяний сік покращує стан шкіри

Завдяки високому вмісту вітамінів А та С, цей поживний сік є чудовим засобом для стимуляції вироблення колагену та зменшення ознак передчасного старіння. До того ж, напій з імбиром та морквою покращує кровообіг, тим самим забезпечуючи транспортування кисню та інших поживних речовин до шкіри.

Зверніть увагу, що імбирно-морквяний сік також має здатність запобігати появі пігментних плям та акне, водночас створюючи так званий бар’єр для захисту шкіри від шкідливого впливу сонячних променів та оксидативного стресу.

4. Імбир та морква захистять вас від застуди та грипу

Якщо ви зробите цей напій невіддільною частиною свого щоденного раціону, то зможете за його допомогою зміцнити імунну систему та суттєво знизити шанси захворіти на застуду або грип. Цими неймовірними властивостями імбирно-морквяний сік завдячує високому вмісту вітамінів А, С та Е. Саме ці речовини стимулюють вироблення антитіл, які ефективно борються з різноманітними хвороботворними бактеріями.

Цей напій допомагає організму виробляти червоні та білі кров’яні тільця, які відіграють важливу роль у роботі імунної системи.

5. Цей фруктовий сік допоможе позбутися зайвих кілограмів

імирно-морквяний сік для схуднення

Оскільки сік на основі моркви та імбиру є неймовірно поживним, корисним та низькокалорійним, за умови його вживання на регулярній основі можна легко позбутися зайвих кілограмів. Він не лише здатний прискорювати обмін речовин, але й допомагає контролювати апетит та стимулює енерговитрати організму.

Поживні речовини, що входять до складу імбирно-морквяного соку, допомагають швидше засвоювати жири та перетворювати цукор у джерело енергії.

6. Імбирно-морквяний сік виводить з організму зайву рідину

Дуже часто регулярні запальні процеси в організмі пов’язують саме із затримкою рідини. Змінити цю ситуацію можна на краще, якщо включити до свого щоденного меню натуральний імбирно-морквяний сік на постійній основі. І свіжий імбир, і морква володіють потужними сечогінними властивостями. Сік на основі цих продуктів стимулює роботу нирок, тож вони починають краще виводити з організму зайву рідину.

До того ж, натуральний імбирно-морквяний сік стимулює кровотік та зменшує запалення в уражених ділянках тіла.

Як приготувати імбирно-морквяний сік у домашніх умовах?

рецепт натурального соку

Вірте чи ні, але вам знадобиться всього кілька хвилин для того, щоб насолодитися неймовірним смаком та дивовижними перевагами натурального імбирно-морквяного соку.

Ми рекомендуємо вживати цей напій відразу після появи відчуття голоду, оскільки він забезпечує довготривале відчуття ситості. До того ж він забезпечує організм тією кількістю енергії, яка необхідна для високої розумової та фізичної активності.

Інгредієнти:

  • 5 середніх морквин
  • сік 3 апельсинів
  • 1 чайна ложка тертого імбиру
  • 1/2 чайної ложки меленої куркуми (на бажання)
  • 2 столові ложки натурального меду

Спосіб приготування:

  • Перш за все почистьте моркву від шкірки та приготуйте з неї сік за допомогою сокодавилки.
  • Опісля перелийте готовий морквяний сік у чашу стаціонарного блендера та додайте до нього натуральний апельсиновий сік, тертий імбир та куркуму.
  • Ретельно збийте суміш, щоб всі компоненти засобу об’єдналися.
  • Коли напій буде готовим, можете підсолодити його невеликою кількістю натурального меду. Одразу подавайте сік до столу.

Як правильно вживати імбирно-морквяний сік?

  • Вживайте сік вранці на сніданок або при появі відчуття голоду між перекусами.
  • Ми радимо пити натуральний імбирно-морквяний сік щонайменше тричі на тиждень.

Як бачите, цей корисний напій є неймовірно простим у приготуванні та незамінним для підтримання гарного самопочуття. Неодмінно скористайтеся нашими корисними рекомендаціями та переконайтеся в ефективності імбирно-морквяного соку на власному досвіді!

  • Bode, A. M., & Dong, Z. (2011). The Amazing and Mighty Ginger. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. https://doi.org/doi:10.1201/b10787-8
  • Krishnaswamy, K. (2008). Traditional Indian spices and their health significance. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/20083125729
  • Maharlouei N. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2018 Feb 2:1-14. doi: 10.1080/10408398.2018.1427044
  • Mahesh, M., Bharathi, M., Raja Gopal Reddy, M., Pappu, P., Putcha, U. K., Vajreswari, A., & Jeyakumar, S. M. (2017). Carrot juice ingestion attenuates high fructose-induced circulatory pro-inflammatory mediators in weanling Wistar rats. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.7906
  • Mashhadi, N. S., Ghiasvand, R., Askari, G., Hariri, M., Darvishi, L., & Mofid, M. R. (2013). Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: Review of current evidence. International Journal of Preventive Medicine.