7 переваг ожини

29 Січня, 2019
Ожина - це справді чудова ягода. Дізнайтеся про численні чудові переваги для здоров'я від регулярного вживання ожини.

Ожина – це смачна і соковита ягода, тому це також прекрасна альтернатива нездоровим напоям для тих, хто любить натуральну їжу. Сьогодні ми поговоримо про різні способи використання ожини.

Однак це не єдиний спосіб скористатися її перевагами. Її також можна додавати в різні салати, десерти тощо.

Її неперевершений смак – це лише один з аргументів на користь вибору ожини.

Цей плід забезпечує організм великою кількістю жирних кислот, вітамінів, мінералів і вуглеводів. Крім того, її вважають одним із найкорисніших натуральних антиоксидантів.

Також ця ягода містить дуже мало калорій, тож вона ідеально підходить для схуднення.

Сьогодні ми хотіли б поглянути на деякі з чудових переваг ожини.

Переваги ожини

Усі натуральні продукти приносять користь організму, і ця ягода не є винятком. Погляньмо на них.

1. Має протизапальні властивості

запальні процеси коліна
Регулярне споживання ожини приносить багато користі тим людям, які страждають від запальних захворювань.

Завдяки поживним речовинам ожину можна використати для лікування таких захворювань, як артрит або артроз.

Вона навіть корисна для лікування гематоми, викликаної прямою травмою, та інших запальних розладів, незалежно від їхнього розташування в тілі.

2. Це антиоксидант

Якщо згадана перевага цього невеликого плоду вас здивувала, то, безумовно, той факт, що ожина – це антиоксидант, шокуватиме вас ще більше. Найкраще те, що ви можете насолоджуватися обома цими перевагами, якщо споживатимете цю ягоду.

Якщо лікування запалення в організмі – це недостатня причина, щоб додати її до свого раціону, то, можливо, вас переконає те, що ця ягода допомагає боротися з вільними радикалами.

Крім того, її антиоксидантні властивості стимулюють очищення від токсинів та інших шкідливих речовин. Тому вона відповідає за забезпечення догляду за шкірою, а також системою кровообігу та іншими органами.

Отже, регулярне споживання ожини виводить шлаки з організму оптимальним і природним шляхом.

3. Лікує анемію

аналіз крові
У всьому світі є багато людей, які страждають на анемію і не знають про це. У цьому випадку перевага споживання цієї ягоди полягає у високому вмісті заліза.

Насправді, ожина має чи не найбільше заліза з усіх фруктів.

Регулярне споживання не тільки допомагає боротися з анемією, а також утримує тромбоцити в ідеальній кількості.

4. Ожина запобігає раку

Ожина – це природне джерело антиоксидантів. Вона допомагає організму боротися з раковими клітинами, тому, додавши цю ягоду до свого раціону, ви знижуєте ймовірність розвитку деяких видів раку.

Хоча раніше це була лише теорія, вчені з Університету Іллінойсу (США) провели різні дослідження, які підтримують це твердження.

У дослідженнях було доведено, що ожина найбільше впливає на рак шлунка.

5. Бореться з лихоманкою

Багато переваг цієї ягоди пов’язані одна з одною. Це видно на тому, як вона бореться з лихоманкою.

Завдяки своїй антиоксидантній силі ожина атакує бактеріальні тіла, які викликають віруси, тобто відповідає за дезінфекцію організму.

6. Ожина зміцнює зуби

зуби
Як і у випадку з лихоманкою, ожина також має переваги для ротової порожнини, зокрема зубів.

Регулярне споживання цієї ягоди очищає і зміцнює зуби завдяки тому, що вітамін С впливає на бактерії.

Крім того, вона запобігає різним захворюванням, таким як неприємний запах з рота, зубний наліт і запалення ясен.

7. Лікує застуди

Переваги цієї ягоди також залежать від її сорту. Наприклад, зелену ожину можна використати для лікування застуд.

Щоб скористатися її властивостями максимально, рекомендуємо змішати ці ягоди з невеликою кількістю меду.

Інші переваги ожини

  • Вона допомагає організму залишатися зволоженим.
  • Ожина діє як проносний засіб.
  • Вона допомагає роботі мозку.
  • Ожина регулює рівень холестерину в крові.

Якщо ви страждаєте від високого кров’яного тиску, треба проконсультуватися з лікарем або дієтологом, перш ніж збільшити споживання цієї ягоди.

  • https://mejorconsalud.com/7-beneficios-trae-la-mora-ti/
  • Kaume, L., Howard, L. R., & Devareddy, L. (2012). The blackberry fruit: A review on its composition and chemistry, metabolism and bioavailability, and health benefits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf203318p
  • Gowd, V., Bao, T., Wang, L., Huang, Y., Chen, S., Zheng, X., … Chen, W. (2018). Antioxidant and antidiabetic activity of blackberry after gastrointestinal digestion and human gut microbiota fermentation. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.07.020
  • Manganaris, G. A., Goulas, V., Vicente, A. R., & Terry, L. A. (2014). Berry antioxidants: Small fruits providing large benefits. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6432