6 соків для профілактики та лікування анемії

Рецепти соків, які додатково допомагають під час лікування анемії.
6 соків для профілактики та лікування анемії

Останнє оновлення: 24 березня, 2022

Якщо ви хочете почуватися сповненими енергії протягом дня, спробуйте пити ці соки одразу, щойно прокинетеся вранці. Також вони додатково допомагають під час лікування анемії та їх можна споживати кілька разів упродовж дня.

Анемія – це розлад, при якому знижується кількість червоних кров’яних тілець і гемоглобіну в крові.

Вона може призвести до розвитку інших проблем зі здоров’ям, через те що знижує здатність організму транспортувати кисень із легенів до решти тканин.

Як наслідок, людина почувається втомленою, слабкою й страждає на проблеми з концентрацією. Також зазвичай у хворих на анемію бліда шкіра, слабкі нігті та волосся.

Для того, щоб пришвидшити процес лікування від цього захворювання, важливо збільшити споживання багатих на залізо продуктів.

Цей мінерал відповідає за збільшення кількості червоних кров’яних клітин, тому допомагає відновити функції, які були порушені через нестачу червоних тілець.

Це означає, що ви можете доповнити лікування різноманітними натуральними соками, які містять залізо й інші важливі поживні речовини.

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами 6 хорошими рецептами, щоб ви могли використовувати їх для профілактики та лікування від анемії.

Погляньмо разом!

1. Сік петрушки для профілактики та лікування анемії

сік з петрушки, петрушка, лайм

Петрушка – це поширена трава, яка володіє властивостями, що цінуються і в альтернативній медицині, і в кулінарії.

Вона містить багато заліза, а також вітамінів й антиоксидантів, які сприяють виведенню токсинів з організму.

Ми попереджаємо вас, що смак цього соку навряд чи вам сподобається, але він вартий того завдяки своїм корисним властивостям.

Інгредієнти 

  • 1 жменя петрушки
  • Сік 1 лимона
  • 1 склянка води (200 мл)

Як приготувати сік

  • Візьміть жменьку петрушки та ретельно її помийте. Розріжте її на кілька шматків.
  • Помістіть у блендер і додайте свіжовичавлений сік лимона й воду.
  • Збивайте кілька секунд, поки не залишиться жодних грудочок петрушки.
  • Одразу ж випийте (найкраще перед сніданком).

2. Сік із буряка та пивних дріжджів

Буряк – це овоч із дуже високим вмістом заліза, що чудово допомагає подолати симптоми анемії.

Він надає енергії, бореться з втомою, а поживні речовини в цьому коренеплоді роблять нігті та волосся міцнішими.

Інгредієнти

  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 1 чайна ложка пивних дріжджів (5 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Як приготувати сік

  • Розріжте буряк і моркву на кілька шматків і помістіть у блендер.
  • Додайте туди склянку води та чайну ложку пивних дріжджів і збивайте протягом кількох хвилин.
  • Після того, як напій став однорідним і без грудочок, одразу ж його розлийте та випийте.

3. Сік з ожини, полуниці та яблука

смузі з ожиною

У цьому смачному соку не лише міститься залізо, а й клітковина та антиоксиданти, які допомагають очистити кров.

Інгредієнти

  • 2 ожини
  • 3 полуниці
  • 1 яблуко
  • 1/2 склянки води (100 мл)

Як приготувати сік

  • Ретельно помийте ожину та полуниці й помістіть їх у блендер.
  • Розріжте яблуко на кілька шматків та додайте решту інгредієнтів. Не забудьте видалити насіння.
  • Додайте півсклянки води, щоб складники було легше збивати. Збивайте напій протягом кількох хвилин.
  • Пийте сік уранці.

4. Сік із редиски та крес-салату

Сік із редиски та крес-салату – це напій із низьким вмістом калорій, який можна додати до свого раціону харчування, щоб запобігти анемії та контролювати неприємні відчуття, що виникають через слабкість і втому.

Інгредієнти

  • 5 гілочок крес-салату
  • 4 редиски
  • 2 жмені шпинату
  • 1 склянка води (200 мл)

Як приготувати сік

  • Помийте овочі та вичавіть із них сік у соковитискачі.
  • Додайте склянку води та пийте перед сніданком.

5. Сік із крес-салату та моркви

сік з моркви та крес салату

У моркві та крес-салаті високий вміст клітковини, вітамінів і важливих мінералів, які живлять весь організм.

Регулярне споживання цього соку запобігає проявам анемії і допомагає покращити фізичну та розумову діяльність, коли людині бракує енергії.

Інгредієнти

  • 3 морквини
  • 2 гілочки крес-салату
  • 1 склянка води (200 мл)

Як приготувати сік

  • Наріжте овочі та помістіть їх у блендер. Додайте туди склянку води.
  • Після того, як ви добре збили напій, розлийте його якомога швидше і випийте.
  • Можна пити до двох склянок на день.

6. Сік із моркви, шпинату та селери

У цьому овочевому соці є вітаміни та мінерали, які збільшують кількість енергії в організмі, коли людина страждає від таких розладів, як хронічна втома й анемія.

Інгредієнти

  • 5 морквин
  • 1 стебло селери
  • 1 жменя шпинату
  • 1 склянка води (200 мл)

Як приготувати сік

  • Ретельно помийте всі інгредієнти, наріжте їх, помістіть в блендер і додайте склянку води.
  • Збивайте на високій швидкості протягом кількох хвилин, поки всі інгредієнти добре не перемішаються.
  • Подавайте напій свіжим і пийте його перед сніданком.

Можете обрати будь-який із цих рецептів, щоб доповнити лікування від симптомів анемії.

Однак не забувайте, що вони не можуть замінити медикаментів або засобів, прописаних лікарем.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.