7 продуктів, які захищають від цукрового діабету

Липень 1, 2015

Останнім часом цукровий діабет ІІ типу зустрічається все частіше. Неабияку стурбованість викликає той факт, що за останні десять років вік, коли з’являється ця хвороба, в цілому понизився з сімдесяти до сорока років. Саме тому дуже важливо навчитися розпізнавати продукти, які можуть допомогти у запобіганні цьому недугу.

Перш за все, слід пам’ятати, що продукти, які ми збираємося перерахувати нижче, не дають бажаного ефекту, якщо не супроводжуються іншими корисними продуктами, які мають бути наявні у вашому щоденному раціоні. Окрім здорового способу життя, який передбачає постійні і продуктивні фізичні тренування, дуже корисно підтримувати нормальну вагу тіла.

Куркума

Хоча досі точно не встановлена ефективність цього продукту у запобіганні цукровому діабету ІІ типу, була проведена низка досліджень, які продемонстрували гарні результати щодо розвитку цього стану. В одному відомому експерименті взяли участь 240 пацієнтів. У цих людей була висока вірогідність розвитку цукрового діабету, хоча рівень цукру в їхній крові був не дуже високий, лише трохи підвищений. Цих пацієнтів поділили на дві групи. Одній з цих груп видавали екстракт куркуми – спеції, що містить такий компонент як куркумін, який здатний запобігати діабету. Інша група отримувала лише плацебо.

Наприкінці експерименту дослідники довели, що у пацієнтів, які лікувалися куркуміном, хвороба не розвинулася, тоді як більшість інших пацієнтів стала страждати на цукровий діабет.

Кориця

korytsya

Кориця має дивовижну здатність покращувати рівень глюкози в крові. Її рекомендують вживати як додаток до страв і напоїв, що також надає їм приємного смаку. Якщо ви додасте її до печених яблук, то отримаєте чудовий десерт. Додайте корицю до шоколаду, кави або будь-якого іншого напою, і він стане смачнішим та кориснішим. Спробуйте.

Кава

Кава – це не лише приємний напій, вона допомагає нам розслабитися і бути бадьорими. Вона також може бути дуже корисним напоєм і може допомогти у запобіганні цукровому діабету ІІ типу. Дослідження, здійснені в університеті Каліфорнії, Лос-Анджелес, встановили, що (контрольоване) споживання кави підвищує рівень SHBG білку в крові, що знижує ризик цукрового діабету. 

Чорниця і яблука

yabluko

Споживання цих продуктів протягом тижня може допомогти запобіганню ризику діабету, адже ці фрукти і ягоди містять велику кількість антоціанів – речовин, які можуть запобігти діабету.

Темний шоколад

Нещодавні дослідження показують, що люди, які часто і регулярно споживають темний шоколад, менш схильні до цукрового діабету ІІ типу. Вони також рідко страждають на серцево-судинні захворювання.

Горіхи

horihy

Регулярне споживання горіхів, а також різноманітних сухофруктів, дуже важливе для захисту організму від таких хвороб як цукровий діабет і серцево-судинних захворювань. Щоб відчути ці переваги, ви маєте щоденно їсти щонайменше жменю горіхів.

Вас також можуть зацікавити