7 причин пити натуральний огірковий сік

· Лютий 23, 2019
Огірок є одним із найбільш популярних овочів у світі. Він наявний майже у всіх світових кухнях і відомий своїми косметичними, лікувальними та кулінарними перевагами. Дізнайтеся, чому варто пити огірковий сік.

Чи чули, що огірковий сік дуже корисний? Почнімо з самого початку!

Огірок – плід з однорічної рослини (Cucumis sativus). Хоча він виник в Індії, він поступово інтегрувалася в раціон і кухні цивілізацій у всьому світі.

Склад огірка

Велика частина переваг цього плоду пов’язана з його вмістом води, який може досягати 96% від загальної кількості. Огірок також є низькокалорійною їжею (13 ккал на 100 г) завдяки низькому вмісту цукрів, жирів і білків.

Серед багатьох поживних речовин, які містить цей овоч, ми хочемо виділити:

  • вітаміни (комплекс C, E і B)
  • мінерали (калій, фосфор, магній, кальцій)

Ось чому дієтологи часто додають огірок до дієтичних планів.

Тоді як його зазвичай можна знайти в салатах або в маринованій формі, огірок також є чудовою базою для соків, оскільки його нейтральний аромат добре поєднується з іншими фруктами і овочами.

Практична альтернатива: огірковий сік

навіщо пити огірковий сік
Натуральні соки – швидке і безпосереднє джерело вітамінів і мінералів.

Вони легко всмоктуються та перетравлюються, зберігаючи організм зволоженим. Крім того, вони сприяють виведенню токсинів.

Це допомагає зберегти тіло у чудовому фізичному та енергійному стані.

Ось сім причин, чому варто пити огірковий сік:

1. Він допоможе вам схуднути й утримати вагу

Окрім дуже низького вмісту калорій, споживання огірків також дасть вам відчуття повноти.

  • Текстура соку буде сповільнювати процеси травлення і допоможе вам довше почуватися ситими.
  • Це також може допомогти вам зупинити бажання їсти та підтримувати здорову масу тіла.

Разом із іншими фруктами і овочами огірковий сік сприяє схудненню та детоксикації, а також прискорює метаболізм.

Перегляньте також: Зелені соки для схуднення: 5 рецептів

2. Він покращує травлення

чим огірковий сік корисний для травлення
Огірки містять клітковину і воду. Споживання води знижує будь-які симптоми кислотного рефлюксу і підвищує рН шлунка.

З іншого боку, клітковина покращує роботу кишківника і полегшує закрепи.

3. Він підтримує зволоження організму

Ваше тіло втрачає воду протягом дня. Ось чому нерідко виникають випадкові симптоми зневоднення.

Огірковий сік або вода можуть бути ідеальним способом протидії цій втраті рідин, оскільки він забезпечує велику кількість води і мінеральних солей.

4. Він знижує ризик розвитку раку

Згідно з дослідженням, проведеним у 2016 році, цей ефект пов’язаний з кукурбітацинами та іншими речовинами, що містяться в огірках, зокрема лігнанами.

Ці речовини можуть блокувати розмноження ракових клітин, знижуючи ризик розвитку різних видів раку.

Хоча це дослідження є лише попереднім, не зайво пити огірковий сік про всяк випадок.

5. Він допомагає контролювати артеріальний тиск

огірковий сік знижує тиск
Високий кров’яний тиск означає, що артеріальний тиск вище меж, які вважають здоровим. Ця «тиха» хвороба може збільшити ризик серцевих захворювань пізніше в житті.

Огірковий сік містить клітковину, магній і високий рівень калію, які пов’язані зі зниженням артеріального тиску.

Оскільки це захворювання не завжди має очевидні симптоми, важливо йому запобігти.

6. Бореться з кислотністю

Огірки регулюють рН кровотоку завдяки лужним властивостям. Пам’ятайте, що споживання дуже кислих продуктів може послабити ваше тіло.

Дисбаланс рН може викликати такі проблеми, як передчасне старіння, ожиріння і серцево-судинні захворювання.

7. Це джерело вітаміну B

Вітаміни групи В вкрай важливі для правильної роботи організму, оскільки вони залучені в процеси нервової системи, підвищують енергетичні рівні та прискорюють метаболізм.

Додавання огірка до раціону є простим способом зменшити деякі негативні наслідки стресу та тривоги.

Магазинні чи домашні соки?

Сьогодні на ринку є велика кількість комерційних соків, готових до споживання. Однак консерванти та штучні барвники, які вони містять, можуть викликати токсичні або алергічні реакції.

Саме тому приготування соків у себе вдома – це найкращий варіант.

Тепер ви знаєте, що огірковий сік є чудовою натуральною альтернативою для поліпшення вашого здоров’я. Обов’язково додайте огірок до списку продуктів наступного разу, коли підете в магазин. Пам’ятайте: немає нічого кращого, ніж внесок у ваше здоров’я.

  • Agarwal, M., Kumar, A., Gupta, R., & Upadhyaya, S. (2012). Extraction of polyphenol, flavonoid from emblica officinalis, citrus limon, cucumis sativus and evaluation of their antioxidant activity. Oriental Journal of Chemistry. https://doi.org/10.13005/ojc/280248
  • Abbasi, A. M., Khan, M. A., Ahmad, M., Zafar, M., Khan, H., Muhammad, N., & Sultana, S. (2009). Medicinal plants used for the treatment of jaundice and hepatitis based on socio-economic documentation. African Journal of Biotechnology.
  • Stel, M., & van Koningsbruggen, G. M. (2015). Healthy food consumption in young women. The influence of others’ eating behavior and body weight appearance. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2015.03.016
  • Chu, Y.-F., Sun, J., Wu, X., & Liu, R. H. (2002). Antioxidant and antiproliferative activities of common vegetables. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020665f
  • Alghasham A. A. (2013). Cucurbitacins – a promising target for cancer therapy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3612419/