8 натуральних соків для лікування гастриту

· Травень 13, 2019
Окрім використання цих натуральних соків, для лікування гастриту також важливо, щоб ви уникали шкідливих звичок, таких як куріння або алкоголь, які можуть тільки погіршити стан.

Гастрит – це запалення слизової оболонки шлунка і, як правило, його викликають бактерії, які називаються Хелікобактер пілорі. Чи знаєте ви, що треба робити для лікування гастриту?

Бувають й інші фактори, які можуть також викликати запалення, такі як:

  • Стрес
  • Надмірне споживання алкоголю
  • Певні препарати
  • Нездорова дієта

Якщо ви страждаєте гастритом, важливо:

  • Дотримуватися здорової і збалансованої дієти
  • Скоротити споживання тютюну та алкоголю
  • Зменшити споживання дратівливих продуктів

На щастя, бувають різні продукти для лікування гастриту. Це завдяки їхній харчовій цінності. Читайте далі, щоб дізнатися більше про них і як їх приготувати:

1. Сік петрушки для лікування гастриту

По-перше, петрушка має багато переваг для нашого організму. Крім того, вона допомагає очищати наші життєво важливі органи. Вона діє як антиоксидант та має діуретичні властивості.

Інгредієнти

  • 1 гілка петрушки
  • ½ моркви
  • 1 склянка води (250 мл)

Приготування

  • Спочатку наріжте тоненько петрушку і моркву невеликими кубиками.
  • Потім помістіть їх у блендер і додайте воду.
  • Перемішуйте, поки не утвориться однорідна маса.

2. Сік з моркви, селери та шпинату

сік з моркви, селери та шпинату

Якщо поєднати ці інгредієнти, ви отримаєте чудовий засіб для поліпшення слизової оболонки травної системи. В основному, ви можете уникнути підвищення кислот і запобігати роздратуванню шлунка за допомогою цього напою.

Інгредієнти

  • 6 моркв
  • 2 стебла селери
  • 3 листи шпинату

Приготування

  • По-перше, промийте овочі у великій кількості води.
  • Наріжте моркву і селеру.
  • Потім змішайте інгредієнти в блендері.
  • Нарешті, якщо захочете, підсолодіть сік медом.

3. Сік папаї, один з кращих засобів проти гастриту

Папая містить природні елементи, які можуть зменшити запалення шлунка. Крім того, вона може допомогти позбутися випадкового болю, викликаного гастритом.

Інгредієнти

  • ½ ледве дозріла папая
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • По-перше, очистьте і розріжте папаю на чотири частини.
  • Потім помістіть у блендер разом з водою.
  • Перемішуйте до утворення однорідної суміші.

4. Сік з банана і груші

сік з банана і груші

Власне, ці два продукти мають високий рівень клітковини. Тому вони ідеально підходять для лікування гастриту. І, як згадувалося раніше, клітковина допомагає регулювати стан кишківника.

Інгредієнти

  • 2 банани
  • 2 груші
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку очистьте і розріжте банани та груші на дрібні шматочки.
  • Потім об’єднайте всі інгредієнти в блендері і перемішуйте до утворення однорідної маси.

5. Яблучний сік з кокосом

Окрім зменшення симптомів гастриту, цей сік допоможе вам отримати важливі поживні речовини для правильного функціонування травної системи. Крім того, він може допомогти у ліквідації радикальних токсинів.

Інгредієнти

  • 1 яблуко
  • 1 склянка кокосової води (250 мл)

Приготування

  • Спочатку дістаньте насіння і ядро яблука. Поріжте його на шматки.
  • Потім покладіть його в блендер разом з кокосовою водою.
  • Нарешті, змішайте до утворення однорідної маси.

6. Сік з алое вера і папаї

сік з алое вера і папаї

Алое вера є джерелом амінокислот, кальцію і магнію. Завдяки своїм поживним речовинам алое вера є судовим засобом для усунення проблем, які виникають у випадках гастриту.

Щоб отримати максимальну користь від ефектів алое вера, краще поєднати його з папаєю, яка забезпечує клітковину, що зменшує запалення шлунка.

Інгредієнти

  • 1 склянка гелю алое вера (200 г)
  • ½ склянки папаї (100 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку дістаньте гель алое.
  • Потім кісточку з папаї.
  • Покладіть у блендер, додавши склянку води.
  • Нарешті, перемішуйте до тих пір, поки суміш не стане однорідного кольору.

Примітка: Після вирізання листа алое вера необхідно використовувати його негайно, тому що гель втрачає свої властивості при контакті з киснем.

7. Капустяний сік

Капуста багата вітаміном С і мінеральними солями. Завдяки запальним і очищувальним властивостям вона працює як засіб для лікування гастриту і виразки шлунку.

Інгредієнти

  • 1 капуста
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Помийте капусту великою кількістю води і розріжте навпіл.
  • Помістіть обидві половини в блендер.
  • Додайте склянку води і змішайте.

8. Картопляний сік

картопляний сік для лікування гастриту

Рідина, що походить від сирої картоплі, є природним засобом для зниження кислотності і лікування запалення шлунка.

Інгредієнти

  • 1 сира картопля
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • По-перше, помийте і очистьте картоплю.
  • Потім наріжте кубиками і помістіть їх в блендер разом з водою.
  • Наприкінці підсолодіть медом.

Додаткові поради

  • Для початку, уникайте споживання жирної їжі, а також продуктів швидкого приготування.
  • Крім того, збільшуйте споживання натуральної клітковини і зерна.
  • Вилучіть зі свого раціону цитрусові фрукти.
  • Спробуйте їсти більше бобових.
  • Не використовуйте занадто багато приправ під час приготування страв.
  • Також уникайте стресу і поганого настрою.
  • Крім того, намагайтеся їсти щонайменше за 2 години перед сном.
  • Їжте сніданок рано, щоб уникнути довгих годин з порожнім шлунком.
  • Розподіліть свій раціон на 5 частин на день.
  • Також уникайте продуктів, які стимулюють шлункову секрецію, наприклад, каву, чай і алкогольні напої.
  • Fernández Travieso, J. C. (2014). Incidencia actual de la gastritis : una breve revisión. Revista CENIC Ciencias Biológicas.
  • Soriano Izquierdo, A., Sans Cuffí, M., Elizalde Frez, J. I., & Bessa Caserras, X. (2000). Gastritis y gastropatías. Medicine – Programa de Formación Médica Continuada Acreditado. https://doi.org/10.1016/S0304-5412(00)70013-8
  • Coronado H, M., Vega y León, S., Gutiérrez T, R., Vázquez F, M., & Radilla V, C. (2015). Antioxidantes: perspectiva actual para la salud humana. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182015000200014