8 натуральних соків для лікування гастриту

Травень 13, 2019
Окрім використання цих натуральних соків, для лікування гастриту також важливо, щоб ви уникали шкідливих звичок, таких як куріння або алкоголь, які можуть тільки погіршити стан.

Гастрит – це запалення слизової оболонки шлунка і, як правило, його викликають бактерії, які називаються Хелікобактер пілорі. Чи знаєте ви, що треба робити для лікування гастриту?

Бувають й інші фактори, які можуть також викликати запалення, такі як:

  • Стрес
  • Надмірне споживання алкоголю
  • Певні препарати
  • Нездорова дієта

Якщо ви страждаєте гастритом, важливо:

  • Дотримуватися здорової і збалансованої дієти
  • Скоротити споживання тютюну та алкоголю
  • Зменшити споживання дратівливих продуктів

На щастя, бувають різні продукти для лікування гастриту. Це завдяки їхній харчовій цінності. Читайте далі, щоб дізнатися більше про них і як їх приготувати:

1. Сік петрушки для лікування гастриту

По-перше, петрушка має багато переваг для нашого організму. Крім того, вона допомагає очищати наші життєво важливі органи. Вона діє як антиоксидант та має діуретичні властивості.

Інгредієнти

  • 1 гілка петрушки
  • ½ моркви
  • 1 склянка води (250 мл)

Приготування

  • Спочатку наріжте тоненько петрушку і моркву невеликими кубиками.
  • Потім помістіть їх у блендер і додайте воду.
  • Перемішуйте, поки не утвориться однорідна маса.

2. Сік з моркви, селери та шпинату

сік з моркви, селери та шпинату

Якщо поєднати ці інгредієнти, ви отримаєте чудовий засіб для поліпшення слизової оболонки травної системи. В основному, ви можете уникнути підвищення кислот і запобігати роздратуванню шлунка за допомогою цього напою.

Інгредієнти

  • 6 моркв
  • 2 стебла селери
  • 3 листи шпинату

Приготування

  • По-перше, промийте овочі у великій кількості води.
  • Наріжте моркву і селеру.
  • Потім змішайте інгредієнти в блендері.
  • Нарешті, якщо захочете, підсолодіть сік медом.

3. Сік папаї, один з кращих засобів проти гастриту

Папая містить природні елементи, які можуть зменшити запалення шлунка. Крім того, вона може допомогти позбутися випадкового болю, викликаного гастритом.

Інгредієнти

  • ½ ледве дозріла папая
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • По-перше, очистьте і розріжте папаю на чотири частини.
  • Потім помістіть у блендер разом з водою.
  • Перемішуйте до утворення однорідної суміші.

4. Сік з банана і груші

сік з банана і груші

Власне, ці два продукти мають високий рівень клітковини. Тому вони ідеально підходять для лікування гастриту. І, як згадувалося раніше, клітковина допомагає регулювати стан кишківника.

Інгредієнти

  • 2 банани
  • 2 груші
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку очистьте і розріжте банани та груші на дрібні шматочки.
  • Потім об’єднайте всі інгредієнти в блендері і перемішуйте до утворення однорідної маси.

5. Яблучний сік з кокосом

Окрім зменшення симптомів гастриту, цей сік допоможе вам отримати важливі поживні речовини для правильного функціонування травної системи. Крім того, він може допомогти у ліквідації радикальних токсинів.

Інгредієнти

  • 1 яблуко
  • 1 склянка кокосової води (250 мл)

Приготування

  • Спочатку дістаньте насіння і ядро яблука. Поріжте його на шматки.
  • Потім покладіть його в блендер разом з кокосовою водою.
  • Нарешті, змішайте до утворення однорідної маси.

6. Сік з алое вера і папаї

сік з алое вера і папаї

Алое вера є джерелом амінокислот, кальцію і магнію. Завдяки своїм поживним речовинам алое вера є судовим засобом для усунення проблем, які виникають у випадках гастриту.

Щоб отримати максимальну користь від ефектів алое вера, краще поєднати його з папаєю, яка забезпечує клітковину, що зменшує запалення шлунка.

Інгредієнти

  • 1 склянка гелю алое вера (200 г)
  • ½ склянки папаї (100 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку дістаньте гель алое.
  • Потім кісточку з папаї.
  • Покладіть у блендер, додавши склянку води.
  • Нарешті, перемішуйте до тих пір, поки суміш не стане однорідного кольору.

Примітка: Після вирізання листа алое вера необхідно використовувати його негайно, тому що гель втрачає свої властивості при контакті з киснем.

7. Капустяний сік

Капуста багата вітаміном С і мінеральними солями. Завдяки запальним і очищувальним властивостям вона працює як засіб для лікування гастриту і виразки шлунку.

Інгредієнти

  • 1 капуста
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Помийте капусту великою кількістю води і розріжте навпіл.
  • Помістіть обидві половини в блендер.
  • Додайте склянку води і змішайте.

8. Картопляний сік

картопляний сік для лікування гастриту

Рідина, що походить від сирої картоплі, є природним засобом для зниження кислотності і лікування запалення шлунка.

Інгредієнти

  • 1 сира картопля
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • По-перше, помийте і очистьте картоплю.
  • Потім наріжте кубиками і помістіть їх в блендер разом з водою.
  • Наприкінці підсолодіть медом.

Додаткові поради

  • Для початку, уникайте споживання жирної їжі, а також продуктів швидкого приготування.
  • Крім того, збільшуйте споживання натуральної клітковини і зерна.
  • Вилучіть зі свого раціону цитрусові фрукти.
  • Спробуйте їсти більше бобових.
  • Не використовуйте занадто багато приправ під час приготування страв.
  • Також уникайте стресу і поганого настрою.
  • Крім того, намагайтеся їсти щонайменше за 2 години перед сном.
  • Їжте сніданок рано, щоб уникнути довгих годин з порожнім шлунком.
  • Розподіліть свій раціон на 5 частин на день.
  • Також уникайте продуктів, які стимулюють шлункову секрецію, наприклад, каву, чай і алкогольні напої.
  • Fernández Travieso, J. C. (2014). Incidencia actual de la gastritis : una breve revisión. Revista CENIC Ciencias Biológicas.
  • Soriano Izquierdo, A., Sans Cuffí, M., Elizalde Frez, J. I., & Bessa Caserras, X. (2000). Gastritis y gastropatías. Medicine – Programa de Formación Médica Continuada Acreditado. https://doi.org/10.1016/S0304-5412(00)70013-8
  • Coronado H, M., Vega y León, S., Gutiérrez T, R., Vázquez F, M., & Radilla V, C. (2015). Antioxidantes: perspectiva actual para la salud humana. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182015000200014