Банановий хліб з медом та корицею

Цей смачний унікальний банановий хліб з медом та корицею має поєднання смаків і властивостей трьох інгредієнтів, які дуже корисні для вашого здоров'я.
Банановий хліб з медом та корицею

Останнє оновлення: 17 травня, 2019

Десерти є частиною всесвітньої гастрономії. Крім того, вони є справжньою слабкістю для багатьох людей. Проблема в тому, що вони не завжди корисні або рекомендовані для здорового харчування. Проте сьогодні ви дізнаєтеся про десерт, який є поживним і простим: банановий хліб з медом та корицею.

Спробуйте цей хліб!

Банановий хліб з медом та корицею: рецепт

банановий хліб з медом і корицею
Одна з причин, чому ви можете відчувати певне занепокоєння, коли йдеться про солодкі рецепти – це цукор. Загалом, люди часто вважають, що десерти погані, тому що вони мають занадто багато калорій.

Як правило, десерти, особливо ті, які виготовляють з пшеничного борошна або молочних продуктів, не обов’язково є забороненим плодом.

Отже, якщо ви фізично активна людина, яка регулярно займається фізичними вправами, і їсте всі групи харчових продуктів, негативні наслідки цукру або цукерок не мають багато значення для вашого тіла. Важливо правильно харчуватися і не зловживайте будь-якими поживними речовинами.

Однак цей банановий хліб з медом та корицею містить мало цукру і є дуже корисним. Не потрібно оцінювати кожен з інгредієнтів, тому що вони дуже поживні. Банани сповнені багатьох переваг, особливо мінералів, зокрема калію. Між тим, кориця і мед також забезпечують численні поживні речовини, такі як вітаміни A, B і C.

Як приготувати банановий хліб з медом та корицею

Інгредієнти

  • 2 ½ склянки цільнозернового борошна (300 г)
  • 1 столова ложка соди (15 г)
  • 1 чайна ложка порошку кориці (15 г)
  • 4 столові ложки меду (100 г)
  • 1/2 склянки коричневого цукру (100 г)
  • 1 щіпка солі
  • 2 стиглі банани
  • 1 склянка подрібнених горіхів (150 г)
  • 3 столові ложки вершкового масла (60 г)
  • 1 склянка молока (250 мл)
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки меду (додатково) (50 г)

Приготування

  • Спочатку розігрійте духовку до 180° C. Тепло має бути добре збалансованим, щоб приготувати цю страву.
  • Потім протріть маслом форму для випікання і відставте вбік.
  • Тепер у маленькій каструлі поєднайте такі інгредієнти: молоко, масло і мед. Нагрійте його, не доводячи до кипіння, і відставте вбік.
  • Потім змішайте пшеничне борошно, корицю і соду. Також поступово додайте цукор і волоські горіхи.
  • В іншій мисці розімніть банани та яйця. Додайте суміш вершкового масла, молока та меду і добре перемішайте.
  • За допомогою дерев’яної ложки замішайте змішати тісто для бананового хліба. Переконайтеся, що немає ніяких грудочок.
  • Після цього суміш перелийте у форму і випікайте 45 хвилин.
  • Через 30 хвилин ви побачите, що поверхня хліба стала золотисто-коричневою. Накрийте його алюмінієвою фольгою, щоб не підгорів.
  • Ще через 15 хвилин вийміть з печі, щоб хліб охолонув протягом декількох хвилин, і тоді ви зможете залити медом зверху. На цьому етапі можна подавати до столу!

Продукти, які добре поєднуються з банановим хлібом

з чим їсти банановий хліб з медом
Після того, як ви закінчите приготування цього рецепта, ви зможете насолоджуватися ним у будь-який час. Проте завжди добре знати, що добре поєднується з цим поживним десертом на сніданок або на перекус.

Ця страва ідеально підходить для зими або осені. Ви можете їсти хліб з чашкою кави. З іншого боку, якщо ви полюбляєте чай, ви можете насолоджуватися цим смачним десертом з холодним чаєм з лимоном або персиком. Так ви відчуєте контраст між солодким і кислим, а також отримаєте користь від вітамінів.

Важливо не почуватися винними під час споживання цього неймовірного бананового хліба. Насолоджуйтеся!




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.