Смажені банани: 4 способи приготування

· Липень 10, 2018
Смажені банани - вишуканий десерт. Їхня начинка може змінюватися залежно від того, наскільки творчим є шеф-кухар! У цій статті ми розповімо про кілька різних способів.

Смажені банани – це дуже популярна страва в Латинській Америці. У Колумбії та Венесуелі банани є надзвичайно поширеним інгредієнтом. Найбільш поширеною стравою є нарізаний банан, обсмажений в рослинній олії з твердим тертим сиром всередині.

Ви можете насолоджуватися цією здоровою закускою, посмаживши їх, а потім додавши вершки або начинку. Нижче ви знайдете різні ідеї для начинки смажених бананів.

Як приготувати й наповнити смажені банани

як приготувати смажені банани
Процедура дуже проста. По-перше, потрібно очистити банан і вкрити олією, маргарином або маслом. Ми рекомендуємо покрити весь фрукт.

Потім покладіть їх у духовку при високій температурі і потримайте там 20 хвилин з кожного боку. Коли вони стануть золотистими та злегка потемніють, розріжте отвір всередині, а потім наповніть кожен банан. Є безліч різних варіантів для начинки.

Вас також може зацікавити: Поживний банановий хліб без борошна та молока

Смажені банани, фаршировані сиром

Сир – найпоширеніша начинка для бананів, а розтоплений сир – це смачний додаток до страви з бананів.

Інгредієнти

  • 4 смажені банани (150 г).
  • чорний перець чи інші спеції на вибір
  • 4 скибочки сиру, наприклад, моцарели, вершкового сиру тощо (80 г)

Підготовка

  • Спочатку попередньо нагрійте духовку до 200°С.
  • Розріжте смажені банани вздовж.
  • Наповніть їх сиром та посипте перцем.
  • Готуйте при 180° С, поки сир не розтане.
  • Подавайте негайно.

Смажені банани, фаршировані м’ясом та сиром

Цей рецепт має чудовий контраст із солодкого і солоного.

Інгредієнти

  • сіль і перець за смаком
  • ½ кг нарізаної яловичини
  • ½ склянки томатного кетчупу (100 мл)
  • 1 чашка соусу бешамель (200 мл)
  • 1 дрібно нарізаний помідор (30 г)
  • 4 смажені банани (150 г)
  • 1 дрібно нарізана маленька цибуля (25 г)
  • ½ дрібно нарізаного перцю (15 г)
  • 1 чашка тертого сиру пармезан (150 г)
  • 2 чашки сиру моцарела (300 г)

Підготовка

  • Спочатку попередньо нагрійте духовку до 200°С.
  • Обсмажте овочі, спочатку цибулю, потім перець, а потім помідор.
  • Додайте м’ясо, трохи обсмажте і додайте томатний кетчуп. Додайте сіль та перець за смаком.
  • Вам треба готувати суміш деякий час, поки м’ясо зготується, але ще буде соковитим.
  • Розріжте горизонтально смажені банани.
  • Наповніть їх іншими інгредієнтами: м’ясом, соусом бешамель, моцарелою та пармезаном.
  • Готуйте при 180° С, поки пармезан не розтане.
  • Подавайте одразу.

Смажені банани, фаршировані тунцем

смажені банани з тунцем
Як не дивно, але тунець добре поєднується з бананами.

Інгредієнти

  • сіль і перець за смаком
  • сік ½ лимону (50 мл)
  • 1 чайна ложка сухої петрушки
  • 1 дрібно нарізаний помідор (25 г)
  • 4 столові ложки оливкової олії (80 мл)
  • 4 смажені банани (150 г)
  • 1 дрібно нарізана цибуля середнього розміру (40 г)
  • 1 маленький дрібно нарізаний перець (20 г)
  • 2 чашки моцарели (200 г)
  • консервований тунець в олії

Підготовка

  • Спочатку попередньо нагрійте духовку до 200°С.
  • Обсмажте цибулю, потім додайте перець і помідор і смажте ще трохи. Цибуля має стати золотисто-коричневою, майже карамелізованою, але не пересмаженою.
  • Додайте тунець і перемішайте.
  • Додайте сіль, перець, петрушку та лимонний сік. Змішайте все добре, щоб всі аромати поєдналися.
  • Розріжте горизонтально смажені банани.
  • Заправте їх тунцем, а потім сиром моцарела. Начинка не повинна вивалюватися.
  • Готуйте при 180°С, поки сир не розтане.
  • Подавайте одразу, ще гарячим.

Смажені банани, фаршировані гуакамоле

Тут ми маємо мексиканську версію бананів з авокадо. Гуакамоле – це смачно начинка.

Не пропустіть: Спробуйте цей смачний рецепт домашнього гуакамоле

Інгредієнти

  • 4 смажені банани (150 г).
  • 2 чашки гуакамоле (300 мл)
  • 4 скибочки авокадо (40 г)
  • 2 чашки тертого сиру (300 г)

Підготовка

  • Розріжте горизонтально смажені банани.
  • Заправте їх гуакамоле, авокадо і тертим сиром.
  • Подавайте негайно.

Вам не обов’язково наповнювати банани лише з цими інгредієнтами. Вибір необмежений. Просто потрібно проекспериментувати з різними соусами або інгредієнтами в холодильнику або коморі. Ви можете знайти багато продуктів, які доповнюють аромат і фактуру смажених бананів.