Банановий пиріг: як приготувати вдома

Банановий пиріг: як приготувати вдома
Банановий пиріг: як приготувати вдома

Останнє оновлення: 23 січня, 2019

У цій статті ми збираємося розказати, як приготувати смачний банановий пиріг, щоб ви могли насолоджуватися як смаком, так і харчовими властивостями цього фрукта.

Ми також запропонуємо кілька варіантів з меншим вмістом калорій: один стандартний та інший, який підходить як для веганів, так і для людей з черевними захворюваннями.

Цей смачний десерт дає велику кількість енергії та клітковини, а також вітамінів та мінералів, які містять банани.

Спробуйте приготувати ці рецепти! Подаруйте собі це солодке задоволення.

Банановий пиріг з вівсянкою: рецепт

банановий пиріг з вівсянкою

Цей пиріг ідеально підходить для тих моментів, коли ваші останні стиглі банани починають чорніти. Пам’ятайте, що ви можете замінити білий цукор на коричневий цукор, що є набагато кориснішим.

Щоб зробити цей вишуканий банановий пиріг, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 столові ложки (5 г на столову ложку) борошна.
  • 3 столові ложки (15 г на столову ложку) меду.
  • 1 банка свіжого сиру рікоти з низьким вмістом жиру (50 г)
  • 1/2 склянки нейтральної рослинної олії (100 мл)
  • 1 чайна ложка (2 г) порошку для випікання.
  • 1 чайна ложка (5 г) порошкоподібної кориці.
  • 3 великі яйця (80 г на яйце).
  • 4 великі зрілі банани.
  • 1/2 склянки вівсянки (100 г).
  • Щіпка солі.

Спосіб приготування

  • Почніть із змішування всіх сухих інгредієнтів, попередньо просіяних (борошно, сіль, кориця та порошок для випікання) і покладіть їх в один бік.
  • Окремо збийте яйця з олією, поки вони не будуть трохи пінистими.
  • Добре розчавіть 4 банани і додайте мед, поки у вас не буде пасти.
  • Змішайте бананову пасту, рікоту, цукор та суміш яєць і олії.
  • Поступово додайте у цю суміш вівсянку та сухі інгредієнти, обережно поєднуючи сухі та мокрі інгредієнти.
  • Змастіть борошном форму для пирога, а потім залийте туди суміш та поставте в попередньо нагріту духовку (180 ° С).
  • Готувати потрібно від 40 до 50 хвилин. Щоб зрозуміти, що воно приготувалося, засуньте ножик в пиріг і перевірте, чи виходить він чистий.
  • Залиште пиріг вистигати і подавайте, як вам найбільше подобається.

Веганський і целіакійський банановий пиріг з горіхами

веганський банановий пиріг з горіхами

Подумавши про наших читачів з черевними захворюваннями та веганів, ми також захотіли поділитися цією альтернативною версією смачного і живильного пирога з банана та горіхів.

Щоб зробити його, вам просто потрібно 8 інгредієнтів і дуже небагато часу.

Інгредієнти

  • 4 столові ложки (10 г на столову ложку) коричневого цукру. Ви також можете використовувати мед.
  • 300 г кукурудзяного крохмалю або готової суміші для целіакії.
  • 1/2 чайної ложки (2 г) молотого імбиру.
  • 1 чайна ложка (2 г) ванільної есенції.
  • 1/2 склянки нейтральної рослинної олії (100 мл).
  • 1/2 чашки мигдалевого молока (100 мл).
  • 1 чайна ложка (5 г) порошку для випікання.
  • 1 чайна ложка (5 г) ложки кориці.
  • 200 г очищених і нарізаних волоських горіхів.
  • 3 великі зрілі банани.
  • Цедра з 1 апельсина.

Спосіб приготування

  1. Спочатку перемішайте всі сухі інгредієнти (кукурудзяний крохмаль, порошок для випікання, сіль, кориця та молотий імбир) і покладіть в одну сторону.
  2. Розчавіть зрілі банани вилкою, поки у вас не вийде паста.
  3. Збийте мигдальне молоко з олією та цукром, поки не буде піни.
  4. Додайте ванільну есенцію, цедру апельсину та бананове пюре в суміш.
  5. Поступово додавайте сухі інгредієнти, не припиняючи перемішування, поки у вас не буде однорідного, постійного тіста.
  6. Нарешті додайте нарізані волоські горіхи та змішайте все.
  7. Вилийте суміш у форму для пирога, яка треба змастити маслом, і поставте у розігріту духовку (180 ºC).
  8. Готуйте його протягом 35-40 хвилин. Щоб перевірити, чи він повністю приготувався, засуньте ніж і перевірте, чи він виходить чистий.
  9. Залиште його, щоб охолонути і подавайте, як вам подобається.

Переваги бананів для здоров’я

банани

Банани, як і їх неповторний смак та текстура, мають багато корисних переваг для нашого тіла, які допомагають зберегти наше здоров’я в оптимальному стані.

Вони традиційно були відомі вмістом калію, і в основному використовуються для запобігання м’язових судом. Проте зараз банани розглядають як “суперфрукти” через їхній харчовий склад.

Банани багаті антиоксидантними вітамінами, такими як А, С і Е, вони – з низьким вмістом жиру, а також мають високий вміст вітамінів групи В та клітковини.

Один банан вагою 100 грамів може забезпечити один грам білка, 25 грамів вуглеводів і 100 калорій. Це також дасть вам три грами клітковини і менше ніж один грам жиру.



  • Blasco López, G., & Gómez Montaño, F. J. (2014). Propiedades funcionales del plátano (Musa sp). Revista Médica de La Universidad Veracruzana. https://doi.org/10.1017/S0022215113001801
  • Septembre-Malaterre, A., Stanislas, G., Douraguia, E., & Gonthier, M. P. (2016). Evaluation of nutritional and antioxidant properties of the tropical fruits banana, litchi, mango, papaya, passion fruit and pineapple cultivated in Réunion French Island. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.05.147
  • Thanaraj, T., & Terry, L. A. (2011). Tropical fruit [banana, pineapple, papaya and mango]. In Health Promoting Properties of Fruits and Vegetables. https://doi.org/10.1079/9781845935283.0352

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.