Банановий пиріг: як приготувати вдома
У цій статті ми збираємося розказати, як приготувати смачний банановий пиріг, щоб ви могли насолоджуватися як смаком, так і харчовими властивостями цього фрукта.
Ми також запропонуємо кілька варіантів з меншим вмістом калорій: один стандартний та інший, який підходить як для веганів, так і для людей з черевними захворюваннями.
Цей смачний десерт дає велику кількість енергії та клітковини, а також вітамінів та мінералів, які містять банани.
Спробуйте приготувати ці рецепти! Подаруйте собі це солодке задоволення.
Банановий пиріг з вівсянкою: рецепт
Цей пиріг ідеально підходить для тих моментів, коли ваші останні стиглі банани починають чорніти. Пам’ятайте, що ви можете замінити білий цукор на коричневий цукор, що є набагато кориснішим.
Щоб зробити цей вишуканий банановий пиріг, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 3 столові ложки (5 г на столову ложку) борошна.
- 3 столові ложки (15 г на столову ложку) меду.
- 1 банка свіжого сиру рікоти з низьким вмістом жиру (50 г)
- 1/2 склянки нейтральної рослинної олії (100 мл)
- 1 чайна ложка (2 г) порошку для випікання.
- 1 чайна ложка (5 г) порошкоподібної кориці.
- 3 великі яйця (80 г на яйце).
- 4 великі зрілі банани.
- 1/2 склянки вівсянки (100 г).
- Щіпка солі.
Спосіб приготування
- Почніть із змішування всіх сухих інгредієнтів, попередньо просіяних (борошно, сіль, кориця та порошок для випікання) і покладіть їх в один бік.
- Окремо збийте яйця з олією, поки вони не будуть трохи пінистими.
- Добре розчавіть 4 банани і додайте мед, поки у вас не буде пасти.
- Змішайте бананову пасту, рікоту, цукор та суміш яєць і олії.
- Поступово додайте у цю суміш вівсянку та сухі інгредієнти, обережно поєднуючи сухі та мокрі інгредієнти.
- Змастіть борошном форму для пирога, а потім залийте туди суміш та поставте в попередньо нагріту духовку (180 ° С).
- Готувати потрібно від 40 до 50 хвилин. Щоб зрозуміти, що воно приготувалося, засуньте ножик в пиріг і перевірте, чи виходить він чистий.
- Залиште пиріг вистигати і подавайте, як вам найбільше подобається.
Веганський і целіакійський банановий пиріг з горіхами
Подумавши про наших читачів з черевними захворюваннями та веганів, ми також захотіли поділитися цією альтернативною версією смачного і живильного пирога з банана та горіхів.
Щоб зробити його, вам просто потрібно 8 інгредієнтів і дуже небагато часу.
Інгредієнти
- 4 столові ложки (10 г на столову ложку) коричневого цукру. Ви також можете використовувати мед.
- 300 г кукурудзяного крохмалю або готової суміші для целіакії.
- 1/2 чайної ложки (2 г) молотого імбиру.
- 1 чайна ложка (2 г) ванільної есенції.
- 1/2 склянки нейтральної рослинної олії (100 мл).
- 1/2 чашки мигдалевого молока (100 мл).
- 1 чайна ложка (5 г) порошку для випікання.
- 1 чайна ложка (5 г) ложки кориці.
- 200 г очищених і нарізаних волоських горіхів.
- 3 великі зрілі банани.
- Цедра з 1 апельсина.
Спосіб приготування
- Спочатку перемішайте всі сухі інгредієнти (кукурудзяний крохмаль, порошок для випікання, сіль, кориця та молотий імбир) і покладіть в одну сторону.
- Розчавіть зрілі банани вилкою, поки у вас не вийде паста.
- Збийте мигдальне молоко з олією та цукром, поки не буде піни.
- Додайте ванільну есенцію, цедру апельсину та бананове пюре в суміш.
- Поступово додавайте сухі інгредієнти, не припиняючи перемішування, поки у вас не буде однорідного, постійного тіста.
- Нарешті додайте нарізані волоські горіхи та змішайте все.
- Вилийте суміш у форму для пирога, яка треба змастити маслом, і поставте у розігріту духовку (180 ºC).
- Готуйте його протягом 35-40 хвилин. Щоб перевірити, чи він повністю приготувався, засуньте ніж і перевірте, чи він виходить чистий.
- Залиште його, щоб охолонути і подавайте, як вам подобається.
Переваги бананів для здоров’я
Банани, як і їх неповторний смак та текстура, мають багато корисних переваг для нашого тіла, які допомагають зберегти наше здоров’я в оптимальному стані.
Вони традиційно були відомі вмістом калію, і в основному використовуються для запобігання м’язових судом. Проте зараз банани розглядають як “суперфрукти” через їхній харчовий склад.
Банани багаті антиоксидантними вітамінами, такими як А, С і Е, вони – з низьким вмістом жиру, а також мають високий вміст вітамінів групи В та клітковини.
Один банан вагою 100 грамів може забезпечити один грам білка, 25 грамів вуглеводів і 100 калорій. Це також дасть вам три грами клітковини і менше ніж один грам жиру.
- Blasco López, G., & Gómez Montaño, F. J. (2014). Propiedades funcionales del plátano (Musa sp). Revista Médica de La Universidad Veracruzana. https://doi.org/10.1017/S0022215113001801
- Septembre-Malaterre, A., Stanislas, G., Douraguia, E., & Gonthier, M. P. (2016). Evaluation of nutritional and antioxidant properties of the tropical fruits banana, litchi, mango, papaya, passion fruit and pineapple cultivated in Réunion French Island. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.05.147
- Thanaraj, T., & Terry, L. A. (2011). Tropical fruit [banana, pineapple, papaya and mango]. In Health Promoting Properties of Fruits and Vegetables. https://doi.org/10.1079/9781845935283.0352