Переваги кориці для здоров’я людини

· Березень 2, 2019
Кориця може допомогти запобігти та покращити безліч різноманітних проблем зі здоров'ям. Крім того вона також чудовий косметичний засіб!

Ми насолоджуємося корицею у чаях та десертах. Як паличками кориці, так і пудрою. Але на додаток до того, що вона є стандартним інгредієнтом на кухні, є й деякі неймовірні корисні переваги кориці для здоров’я людини.

Хочете дізнатися, які саме? Читайте далі!

Кориця: маленька, але потужна

Коли ви думаєте про корицю, ваш розум, ймовірно, автоматично зображує смачний лікувальний або втішний напій. Але, крім підсолоджування нашого життя, ця коричнева спеція також має багато різних лікарських якостей.

Переваги кориці часто використовуються восени, але ви можете насолоджуватися нею в будь-яку пору року.

Є два типи кориці: Касія та Цейлон.

Перший врівноважує рівень цукру в крові у людей із діабетом, а другий містить значну кількість антиоксидантів.

Ви можете розрізнити їх за ароматом: один сильніше, ніж інший.

Надзвичайні переваги кориці для здоров’я

переваги кориці для здоров'я

Ця смачна спеція також є суперзіркою в натуральній медицині.

Хоча кориця походить з Азії (Шрі-Ланка), вона також вирощується в інших жарких, вологих частинах світу, таких як Індія, Китай, Мадагаскар та Сейшельські острови.

Кориця, така як ми знаємо, видобувається через тертя кори дерева кориці. Потім шматки загортають і сушать.

Окрім того, що кориця повна мінералів та вітамінів B та C, вона також:

1. Зменшує набряк у животі

  • Якщо у вас виникають проблеми з травленням, і ви іноді відчуваєте, що ваш шлунок скоро вибухне, ми рекомендуємо приймати чай з корицею після прийому їжі.

Це допоможе усунути проблеми зі шлунком та зменшити запалення.

Просто додайте трохи кориці до чаю та десертів.

2. Збалансовує рівень глюкози

кориця збалансовує рівень глюкози

Людям із цукровим діабетом 2 типу слід стати кращими друзями з корицею.

  • Споживання кориці на порожній шлунок або після їжі знижує рівень цукру в крові.
  • Вона також стимулює інсулінові рецептори та пригнічує фермент, який їх дезактивує.

3. Лікує стійку атлета

Люди з грибком ніг можуть скористатися перевагами кориці.

Ви можете знайти ефірну олію в трав’яних та звичайних магазинах.

  • Насипте трохи кориці на ногу після промивання та сушіння.
  • Нехай вона поглинається протягом ночі.
  • Щоб кориця не забарвлювала вашу постільну білизну, вдягніть шкарпетки або накрийте ногу чистою тканиною.

Вона також буде діяти як природний дезодорант для ваших ніг.

4. Допомагає під час дихальних проблем

кориця під час дихальних проблем

Якщо у вас простуда або грип, приємна чашка чаю може заспокоїти, а також зміцнити вашу імунну систему.

  • Якщо ви додасте трохи кориці до чашки імбирного чаю, ви допоможете знизити температуру і поліпшити стан кашлю. Ви також почуватимете себе краще.
  • Кориця володіє протизапальними та антибактеріальними властивостями, що є великою допомогою в подібних ситуаціях.

5. Допомагає схуднути

Якщо ви на дієті та хочете втратити вагу, додавайте корицю до коктейлів, чаю і соків.

Оскільки вона допомагає контролювати ваш апетит і додає солодкий дотик, ви будете жадати шоколаду та інших солодощів менше.

6. Запобігає хворобі Альцгеймера

переваги кориці для хвороби Альцгеймера

Якщо у вашій сім’ї є історія нейродегенеративних захворювань, ми рекомендуємо щоденно використовувати корицю.

Згідно з дослідженням, зробленим у 2013 році, епікатечін та циннамальдегід в кориці підтримують хороше здоров’я мозку і запобігають або сповільнюють появу хвороби Альцгеймера.

7. Запобігає старінню

Кориця не просто корисна для вашого мозку. Вона також чудово підходить для вашої шкіри та інших внутрішніх органів.

Споживання однієї чайної ложки кориці на день (наприклад, у чаї) захищає ваші клітини і зменшує ознаки старіння завдяки всім антиоксидантам в ній.

Вона також захищає вашу шкіру від шкідливих зовнішніх речовин, включаючи забруднення та ультрафіолетові промені.

8. Розслаблює ваші м’язи

кориця розслаблює м'язи

Кориця є протизапальною і, отже, часто застосовується для масажу з розтягуванням. Це допомагає розслабляти втомлені м’язи, що болять.

Багато спортсменів після тренувань та змагань роблять масаж з корицевою олією.

Переваги кориці також можна побачити у ванні.

  • Треба просто наповнити ванну гарячою водою і додати столову ложку кориці.
  • Купайтеся 15 хвилин (або до охолодження води), слухаючи музику або читаючи книгу.

9. Знімає менструальні судоми

Жінки, які мають судоми під час менструального циклу, можуть знайти полегшення в чашці гарячої води з корицею перед сном.

  • Це допомагає від болю в животі та розслаблює ваші м’язи.
  • Її також можна приймати з чаєм, і це чудовий спосіб отримати 8 годин сну.

10. Покращує здоров’я кісток

здоров'я кісток

Люди старше 60 років більш схильні до переломів кісток і розривів. Щоб запобігти цій поширеній проблемі, ми рекомендуємо щоденно пити чай з корицею.

Ви також можете робити собі масаж з ефірною олією кориці, щоб зміцнити свої суглоби.

Корицю можна використовувати в багатьох випадках, таких як:

  • боротьба з вуграми і очищення шкіри від забруднень
  • зниження рівню холестерину і запобігання коронарному тромбозу
  • вона також відома як антикоагулянт.

На що ви чекаєте? Додайте корицю до свого раціону вже сьогодні!

  • Khan, A., Safdar, M., Ali Khan, M. M., Khattak, K. N., & Anderson, R. A. (2003). Cinnamon Improves Glucose and Lipids of People with Type 2 Diabetes. Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/diacare.26.12.3215
  • Crawford, P. (2009). Effectiveness of Cinnamon for Lowering Hemoglobin A1C in Patients with Type 2 Diabetes: A Randomized, Controlled Trial. The Journal of the American Board of Family Medicine. https://doi.org/10.3122/jabfm.2009.05.080093
  • Couturier, K., Batandier, C., Awada, M., Hininger-Favier, I., Canini, F., Anderson, R. A., … Roussel, A. M. (2010). Cinnamon improves insulin sensitivity and alters the body composition in an animal model of the metabolic syndrome. Archives of Biochemistry and Biophysics. https://doi.org/10.1016/j.abb.2010.05.032
  • Ramos Llica, E., Castañeda Castañeda, B., & Ibáñez Vásquez, L. A. (2008). Evaluación de la capacidad antioxidante de plantas medicinales peruanas nativas e introducidas. Revista de La Academia Peruana de Salud. https://doi.org/S0165-6147(05)00305-6 [pii] 10.1016/j.tips.2005.11.003