Божий хліб: смачний португальський десерт

Божий хліб - португальський десерт зі смаком, гідним його назви. Його дуже легко приготувати, а секрет його приготування полягає в замішуванні.
Божий хліб: смачний португальський десерт

Останнє оновлення: 15 травня, 2019

El pâo de Deus або «Божий хліб», – це десерт, що походить з Португалії. Ця випічка має легку консистенцію і губчасту текстуру, зверху є трохи тертого кокоса. Цей інгредієнт додали вже трохи пізніше.

Цей хліб раніше їли на День усіх святих, однак зараз багато людей їдять його протягом року як у країні походження, так і в інших країнах, таких як Бразилія і Венесуела, де були поселення португальських громад.

Багато людей стверджують, що цьому десерту понад 200 років. Також кажуть, що кокос був доданий до нього після того, як португальці оселилися в Бразилії, і люди почали додавати нові смаки, які були засвоєні в їхній традиції. Проте це ще не підтверджено істориками.

Безумовно, про цей десерт можна стверджувати, що є кілька варіантів, які можуть містити лимонний сік або лікер.

Як приготувати справжній Божий хліб?

як приготувати Божий хліб

Інгредієнти для тіста (12 порцій)

  • щіпка солі
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця середнього розміру
  • ¾ склянки цукру (15 г)
  • ½ склянки молока (125 мл)
  • 4 склянки цільнозернового борошна (480 г)
  • 2 столові ложки свіжих хлібопекарських дріжджів (30 г)
  • додатково: тертий лимон або апельсин, 3 столові ложки рому (45 мл), ванільна есенція.

Читайте також цю статтю: Грушевий пиріг – корисний та дієтичний десерт

Інгредієнти для посипки

  • 1 середнє яйце
  • 1 склянка подрібненого кокоса (100 г)
  • 2 столові ложки цукрової пудри (30 г)
  • 2 столові ложки білого цукру (30 г)

Приготування тіста

  • Налийте молоко в миску і нагрійте його в мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин. Не треба доводити його до кипіння. Тільки підігрійте його, поки воно не стане теплим.
  • Додайте дріжджі до теплого молока. Ретельно перемішайте молоко ложкою. Далі додайте півсклянки борошна (60 г).
  • Збийте ручним міксером, поки не отримаєте суміш без грудочок. Накрийте миску і залиште на 10-15 хвилин.
  • Тим часом покладіть вершкове масло в миску і розтопіть у мікрохвильовій печі.
  • Покладіть борошно в окрему миску, залишивши в середині простір, щоб додати два яйця (не збивайте їх) і розтоплене масло. Також додайте цукор і дріжджі.
  • Змішайте їх ручним міксером для формування тіста. Зробіть з тіста кульку і залиште при кімнатній температурі на декілька годин, накривши його вологою ганчіркою. Тісто збільшиться в розмірах.
  • Після цього посипте трохи борошна на поверхню, де ви будете його замішувати.
  • Вимішуйте близько 5 хвилин, щоб зробити його гнучким. Воно має бути достатньо м’яким, щоб його можна було легко обробляти.
  • Тепер у центрі маси зробіть отвір (не надто глибокий) і додайте щіпку солі. Закрийте його і вимішуйте ще 5 хвилин, не припиняючи.

Перегляньте цю статтю: Чи варто додавати до раціону безглютенові продукти?

Випікання тіста

Божий хліб з кокосом

  • Далі відокремте кілька частин тіста і сформуйте невеликі кулі. Потім надайте їм вигляд солодкої булочки. Відставте убік.
  • Для того, щоб приготувати посипку, змішайте в мисці яйце (не збиваючи його), білий цукор і тертий кокос. Поставте в холодильник.
  • Застеліть деко пергаментом, розігрійте духовку до 180 ºC.
  • Покладіть булочки вздовж деко і помажте їх збитим яйцем. Негайно додайте зверху суміш кокосового горіха, цукру і яйця (достатньо 1 столової ложки на солодку булочку). Необхідно нанести суміш кокосового горіха так, щоб вона не потрапила в хліб.
  • Поставте в духовку на 30 хвилин.
  • Після того, як булочки стануть коричневими, витягніть їх та посипте цукровою пудрою.

Їх можна подавати гарячим або після охолодження. Усе залежить від вашого смаку. Однак варто зазначити, що у Венесуелі люди часто їдять Божий хліб з кавою або начиняють його сиром з коров’ячого молока (малосоленим).

Деякі люди готують цей хліб з кремовою начинкою, а інші – з варенням. Хоча ці варіанти смачні, вони можуть виявитися трохи липкими.

Спробуйте і оберіть те, що подобається саме вам!

Це може вас зацікавити ...
Як готувати хліб без замішування та додавання глютену
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
Як готувати хліб без замішування та додавання глютену

Насправді готувати хліб без замішування та додавання глютену набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд, а результат справді того вартий.