Чому необхідно їсти яйця кілька разів на тиждень

Січень 9, 2019
Чи справді яйця такі корисні? Відповідь - так! Дізнайтеся чому і як найкраще їх приготувати.

Добре чи погано їсти яйця? Скільки потрібно їсти? Вони всі однакові? Коли доходить до харчування, ви завжди знайдете різні теорії. Деякі навіть змінюються з роками.

Сьогодні ми розповімо вам, чому рекомендують їсти яйця кілька разів на тиждень для збалансованого харчування та оптимального здоров’я.

Не всі яйця однакові

яєчні жовтки та білки
По-перше, треба підкреслити важливість органічних яєць. Курей вільно вирощують і годують насінням, рослинами, комахами тощо.

Читайте також: Як приготувати яйця у формі серця?

З іншого боку, їх часто збирають з-під інкубаторних курей. Вони, як правило, знаходяться в клітках, вольєрах, їх годують генетично модифікованою соєю та кукурудзою, а також різноманітними добавками та антибіотиками.

Окрім свого походження і смаку, органічні яйця набагато корисніші завдяки розмаїттю природних кормів, якими годують курей.

Вплив яєць на здоров’я

За останні роки їх часто критикували за те, що вони пов’язані з високим рівнем холестерину і серцево-судинними захворюваннями.

Хоча це правда, що всі тваринні жири містять холестерин, це не означає, що це погано для вашого здоров’я. Насправді, ваше тіло потребує його.

Вживання в їжу органічних яєць навіть може допомогти вам запобігти хворобам, зокрема тим, які впливають на серце.

Все більше і більше дієтологів рекомендують регулярне вживання яєць як частину здорового раціону.

Більше яєць і менше м’яса

Якщо ви хочете мати збалансований раціон і насолоджуватися смаком і поживними властивостями яєць, рекомендуємо збільшити споживання яєць і скоротити споживання м’яса, особливо червоного.

Це допоможе вам споживати високоякісний тваринний білок, не ризикуючи зловживанням.

Крім того, екологічно чисте м’ясо коштує дорого, тому яйця набагато економніші.

яйце у формі серцяЧому яйця корисні?

Вони забезпечують вас прекрасним поєднанням білків з високою біологічною цінністю. Вони містять всі незамінні амінокислоти та легко засвоювані корисні жири.

Це дуже поживна їжа, багата на вітаміни А, В, D, Е, бета-каротин, незамінні жирні кислоти та мінерали, такі як залізо, фосфор, калій і магній.

Однак варто також зазначити, що вони не містять клітковини або вуглеводів.

Їжте кілька разів на тиждень

Отже, скільки яєць можна і потрібно їсти на тиждень?

Здорова людина зі збалансованим раціоном можете з’їсти одне органічне яйце на день без будь-яких ризиків для здоров’я і з душевним спокоєм, знаючи, що вона споживає велику кількість поживних речовин.

Люди з проблемами зі здоров’ям можуть отримати консультацію дієтолога, але від 3 до 5 яєць на тиждень не повинні викликати жодних проблем.

Дізнатись більше: Факти про яйця, яких ви можливо не знаєте

Як їх приготувати?

яєчний жовток витікає
Органічні яйця є ідеальною частиною хорошого раціону. Проте треба також зазначити, що спосіб приготування грає важливу роль.

Щоб запобігти окисленню жирів і зберегти антиоксиданти, уникайте смаження або розігрівання в мікрохвильовій печі.

Здоровий спосіб їх приготувати – зварити або злегка відварити. Не варто варити їх на сильному вогні протягом декількох хвилин.

Якщо ви так зробите, то після чищення побачите, що жовток посірів, і відчуєте запах сірки. Це ознаки того, що ви приготувати їх неправильно.

Ідеальний спосіб – варити їх на слабкому вогні протягом короткого часу, як у випадку зі знаменитими яйцями-пашот. Вони мають рідкі жовтки.

Проте, коли ви їсте яйця, які недовго варилися, треба наголосити, що вони мають бути органічними, інакше це може бути небезпечно.

Де можна знайти органічні яйця?

Кожна країна має свої специфічні правила для забезпечення якості. Іноді на яйцях надруковані коди або екологічна сертифікація марки. Дізнайтеся, що використовують у вашій країні, щоб виявити найкращі.

Ви також можете купити їх у перевіреного знайомого фермера, який тримає курчат на вільному вигулі, або ви самі можете вирощувати курей, якщо у вас є трохи часу і землі!

  • Solomon S.E. (1987). Egg shell pigmentation. In Egg Quality : Current Problems and Recent Advances (eds R.G. Wells & C.G. Belyarin). Butterworths.
  • Bradfield, J.R.G. (1951). Radiographic studies on the formation of the hen’s egg shell. J. Exp. Biol.