Дізнайтеся, як зробити смачні патакони (смажені плантани)

Патакони або смажені плантани - це дуже популярний венесуельський рецепт, який ви можете щоразу поєднувати з різними соусами для унікального аромату.
Дізнайтеся, як зробити смачні патакони (смажені плантани)

Останнє оновлення: 16 жовтня, 2018

Ви можете робити незліченні страви з плантанів. Усе, що вам потрібно зробити, – це дати волю фантазії та творчості. Цей чудовий рецепт патаконів є ідеальним прикладом. У цій статті ви навчитеся готувати патакони.

Якщо ви ніколи раніше не чули про патакони або смажені плантани, не хвилюйтеся. Для цього рецепту потрібно лише розрізати зелені плантани на шматочки, обсмажити їх в рослинній олії, вийняти, трохи відбити й ще раз посмажити. Як бачите, ви повинні виконати лише кілька кроків, щоб їх зробити.

Ідея полягає в тому, щоб змінити оригінально м’яку будову і текстуру плантанів на тверду та хрустку. Тому цей рецепт є базою, на якій ви можете розмістити яловичину або курку. Також ви можете заповнити їх типовою традиційною заправкою з Венесуели, де вперше почали готувати ці смачні смажені плантани.

У країнах Західної Європи, Америки та Азії ця страва може здивувати людей, які раніше ніколи її не куштували. Мабуть, це одна з небагатьох страв, яка використовує фрукти як основний інгредієнт. Начинки та заправки також дуже смачні.

Ніколи не пропускайте можливість ознайомитись з країною через їжу. Варто зауважити, скільки часу вам знадобиться, щоб зробити ці патакони. Ви побачите, що ви можете приготувати їх менше ніж за 20 хвилин! Отже, почнемо!

Як приготувати смачні патакони або смажені плантани

Класичні патакони

Цей рецепт патаконів є одним із найпопулярніших.

як приготувати патакони
Для нього потрібні зелені плантани, а також техніка смаження, як для виготовлення хрусткої картоплі фрі. Все, що вам потрібно зробити, – це виконати ці вказівки, щоб зробити ці чудові патакони:

Інгредієнти

  • 4 зелені плантани
  • 1 склянка рослинної олії (250 мл)
  • 3 столові ложки солі (45 г)

Приготування

  • Спочатку очистьте всі плантани. Дуже важливо не розрізати їх на шматочки. Пам’ятайте, що це класичний рецепт патаконів, і вони мають бути цілісними.
  • Налийте олію в сковорідку та нагрійте на середньому вогні.
  • Коли розігріється (перевірте, провівши рукою над нею), час перейти до наступного кроку.
  • Помістіть цілий зелений плантан (не розрізаючи його) у гарячу олію і обсмажте з обох боків.
  • Нехай він стане золотистого кольору і трохи пом’якшає.
  • Після приблизно 2 хвилин вийміть його з олії і відкладіть. Повторіть цю процедуру зі всіма плантанами.
  • Наступне, що потрібно зробити – це розім’яти їх. Ви можете використовувати дерев’яний прес або велику миску, надавивши своєю вагою на плантани.
  • Після цього, помістіть їх негайно в гарячу олію і обсмажте ще 5 хвилин. Вони будуть готові, коли ви відчуєте, що вони важкі і хрусткі.

Читайте цю статтю також: Банановий пиріг: як приготувати вдома

Класичні смачні патакони з начинкою

В принципі, це те, що ви можете покласти зверху на смажені плантани, коли вони зготуються. Водночас ви можете використовувати будь-яку заправку, щоб надати додатковий аромат вашим патаконам. Ви можете використовувати майонез або будь-який інший саморобний або магазинний соус.

рецепт патакони
Є люди, які навіть використовують гарячий соус для додаткового смаку.

Інгредієнти

  • 4 смужки яловичини (400 г)
  • 1 столова ложка часнику (15 г)
  • 2 столові ложки Вустерширського соусу (30 мл)
  • ½ різаної білої цибулі
  • 1 пачка майонезу (250 мл)

Ознайомтеся також з цією статтею: Спробуйте цей смачний і легкий рецепт дулсе-де-лече

Приготування

  • Спочатку покладіть яловичі смужки в середній горщик з водою, сіллю, соусом, дрібно нарізаною цибулею, спеціями (необов’язково) і варіть 15 хвилин на сильному вогні.
  • Щойно вода випарується, ретельно перемішайте інгредієнти дерев’яною ложкою, щоб вони добре поєдналися.
  • Спробуйте яловичину, щоб переконатися, що вона добре витримана. Якщо їй потрібно більше смаку, можна додати солі та часнику.
  • Після того, як тушкована яловичина готова, зніміть з вогню та відкладіть в бік.
  • Покладіть її поверх патаконів і заправте майонезом або будь-яким іншим соусом. Смачного!


  • Blasco López, G., & Gómez Montaño, F. J. (2014). Propiedades funcionales del plátano (Musa sp). Revista Médica de La Universidad Veracruzana. https://doi.org/10.1017/S0022215113001801.
  • Patacón (gastronomía). (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 28 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Patac%C3%B3n_(gastronom%C3%ADa)
  • Falcomer AL, Riquette RFR, de Lima BR, Ginani VC, Zandonadi RP. Health Benefits of Green Banana Consumption: A Systematic Review. Nutrients. 2019;11(6):1222. Published 2019 May 29. doi:10.3390/nu11061222

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.