Два способи приготувати нежирний бульйон
Мабуть, вам неодноразово доводилося їсти неприємні або невиразні на смак бульйони. На щастя, є велика кількість хитрощів та простих рецептів, за допомогою яких можна з легкістю приготувати смачні та поживні бульйони на власній кухні.
Якщо ви давно мріяли самотужки приготувати нежирний бульйон, рекомендуємо уважно прочитати цю статтю. Ми з радістю поділимося з вами рецептами двох низькокалорійних супів.
Якщо ви хочете навчитися готувати знежирені бульйони, перш за все необхідно детальніше вивчити неймовірні переваги всіх компонентів, які входять до складу низькокалорійних супів.
Якщо ви хочете отримати максимальну користь від цього рецепта, необхідно усвідомлювати, що смак та висока поживна цінність повинні стати у страві одним цілим. Вірте чи ні, але споживаючи якісні продукти, ви також зможете прискорити процес схуднення.
Насправді нежирний бульйон має величезну кількість неймовірних переваг для організму людини. Утім, перш ніж взятися за приготування низькокалорійного супу, необхідно взяти до уваги кілька важливих факторів.
Щодня ми отримуємо велику кількість вітамінів та мінералів з продуктів, які містять велику кількість синтетичних домішок та пройшли кількаетапну обробку. Таким чином не всі продукти, котрі ми вживаємо регулярно, організм добре засвоює.
Утім, якщо додати до щоденного раціону свіжі овочі, фрукти та інші корисні продукти, то помітите, що організм набагато краще їх перетворює в енергію. Повірте, якщо ви будете правильно харчуватися, то зможете не тільки покращити самопочуття, але й прискорити втрату зайвих кілограмів.
Якщо ви хочете, щоб нежирний бульйон містив велику кількість вітамінів та мінералів, неодмінно скористайтеся нашими порадами. Ми пропонуємо вашій увазі два рецепти низькокалорійних супів, які варто зробити частиною щоденного раціону. Подібні супи можна вживати о будь-якій порі дня.
Два рецепти низькокалорійних нежирних бульйонів
1. Класичний овочевий суп
Мабуть, цей суп є одним з найпопулярніших в різних культурах, адже саме овочевий нежирний бульйон час від часу готують в кожній родині. Ми переконані, що на якомусь етапі життя вам також доводилося куштувати подібну першу страву.
Ми хочемо запропонувати вам неймовірно простий рецепт низькокалорійного супу на основі овочів:
Інгредієнти:
- 3 склянки спаржі (500 г)
- 2 великі морквини
- 2 стеблини цибулі-порей
- 1 велика картоплина
- 1 великий зелений перець
- 2 томати
- 3 столові ложки солі (45 г)
Спосіб приготування:
- Перш за все, ретельно помийте всі овочі.
- Помістіть на плиту велику каструлю з водою та доведіть її до кипіння.
- Щойно вода почне закипати, почніть нарізати помиті овочі шматочками. Зверніть увагу, що не варто надто дрібно різати продукти, натомість краще зробити шматочки середнього розміру.
- Додайте нарізані овочі в каструлю з водою та сіллю. Варити овочі необхідно впродовж 30 хвилин. Час приготування безпосередньо залежить від температури та інтенсивності вогню на плиті.
- Неодмінно скуштуйте бульйон в процесі приготування. На бажання можна додати до супу ще трохи солі.
- Опісля зніміть готову страву з вогню, зачекайте, доки суп охолоне та подавайте його до столу.
2. Нежирний бульйон на основі риби
Ні для кого не таємниця, що риба є одним з найбільш корисних та поживних продуктів для організму людини. Цей продукт не лише допомагає позбутися зайвих кілограмів, але і містить велику кількість білків та володіє неймовірним смаком.
Саме тому нежирний бульйон з додаванням риби заслужено вважають одним з найкращих та водночас найпростіших рецептів низькокалорійних супів.
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 2 картоплини
- 2 томати
- 1 пучок петрушки
- 2 зубки часнику
- 1 голова або хребет хека
- 2 філе хека
- 1 столова ложка оливкової олії (15 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 2 склянки свіжих молюсків (320 г)
Спосіб приготування:
- Перш за все помістіть на плиту велику каструлю з водою та доведіть її до кипіння.
- Щойно вода почне закипати, додайте до неї сіль, пучок петрушки та оливкову олію.
- Усі овочі розріжте навпіл (окрім часнику) та помістіть в каструлю з водою.
- Через дві хвилини додайте хребет хека та риб’ячу голову. Варіть бульйон впродовж 20 хвилин.
- Опісля додайте в каструлю філе хека та молюски. Дозвольте супу покипіти ще 10 хвилин.
- Після цього витягніть з бульйону овочі та зачекайте, доки вони трохи охолонуть.
- Овочі помістіть в чашу стаціонарного блендера та збийте їх до утворення однорідної консистенції. Відкладіть отриману суміш на час приготування супу.
- Процідіть готовий бульйон. Витягніть залишки овочів та шматочки риби, якщо вони залишилися в супі, та перекладіть їх в іншу посудину.
- Додайте в бульйон пюре з овочів та перемішайте суп.
- Наприкінці приправте суп невеликою кількістю солі. Якщо у вас залишилось ще кілька молюсків, відваріть їх впродовж 5 хвилин.
- Подавати готовий нежирний бульйон потрібно гарячим. Скористайтеся нашим рецептом та неодмінно насолодіться супом на основі риби та молюсків!
- Caldo. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 26 de julio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Caldo
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
- Tørris C, Småstuen MC, Molin M. Nutrients in Fish and Possible Associations with Cardiovascular Disease Risk Factors in Metabolic Syndrome. Nutrients. 2018;10(7):952. Published 2018 Jul 23. doi:10.3390/nu10070952