Куркума як засіб для боротьби з раком
Ви знаєте про її яскраво-жовтий колір та сильний особливий запах, який надає їжі особливого смаку. Але чи знали ви, що куркума може стати засобом для боротьби з раком?
Сьогодні ми розповімо про деякі цікаві дослідження, які вивчали властивості куркуміну, основного компонента спецій.
Куркума – давній засіб для лікування
Куркума походить від рослини Куркума лонга, яку привезли з Індії. Люди в Індії протягом сотень років використовували цю спецію, щоб додати їжі с маку . Тепер ви можете знайти куркуму у різних видах їжі в усьому світі.
Крім того, вона також славиться своїми лікувальними властивостями. Різні наукові дослідження підкреслюють одну її особливість – здатність боротися з раком.
Також куркума має здатність захищати нашу печінку від багатьох захворювань, таких як цироз печінки, які можуть вплинути на цей найважливіший орган. Це тому що куркума є протизапальною.
Стаття в журналі “Frontiers“ показує, що спеція має багато цілющих властивостей. Вона є антиоксидантом, противірусним препаратом та має властивості боротися з мікробами. Крім того , вона навіть допомагає лікувати дегенеративні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера.
Куркумін: протипухлинна сила
Постійне споживання куркуми може допомогти запобігти раку.
Ця дивовижна спеція запобігає хронічному запаленню та пошкодженню ДНК. Також вона зменшує потенційні проблеми клітин.
Дослідження показують, що куркумін блокує розвиток раку. Проте вчені досі не знають про кількість, яку потрібно вживати для цього. Деякі лікарі кажуть, що для знищення ракових клітин, переривання процесу захворювання та запобігання його поширенню варто вживати 3,6 г на день .
Згідно з новими відкриттями, спеція має унікальну здатність запобігати появі та поширенню ракових клітин. Крім того, вона також активує білки, щоб природно зупинити хворобу та запобігати утворенню пухлин. Тому ті, хто вже має діагноз раку, можуть використовувати куркуму для запобігання метастазам.
Попереднє лікування куркуміном покращує ефективність хіміотерапії або радіації, особливо для раку яєчника або печінки.
Група пацієнтів з раком підшлункової залози отримувала під час лікування 400 мг куркуміну на добу як доповнення до медичного лікування. Їхні пухлини значно зменшилися, і не було ознак токсичності від споживання спецій.
Куркума і рак молочної залози
Американське онкологічне товариство опублікувало кілька досліджень про цю небезпечну хворобу. Виявилось, що куркума – це засіб для боротьби з раком молочної залози.
Дослідники пояснюють, що куркумін має здатність впливати на процес, який називається апоптозом. Ц е означає, що ракові клітини самознищуються, коли середовище, у якому вони знаходяться, не є ідеальним для зростання.
Механізм, який залучає куркуму, досить складний, оскільки він складається з миттєвих молекулярних реакцій. Однак ми можемо підсумувати так: “Якщо запалення знижується, рак прогресує”.
Лікарі підтверджують, що спеція чудова як профілактичне лікування хвороби. Тим не менш, вона також підходить для тих, хто вже має рак. Це тому, що вона працює для захисту тіла від лікування раку.
Як можна скористатися властивостями куркуми?
Є всілякі рецепти, в яких ви можете використовувати цю спецію. Вона не тільки дуже смачна, але також куркума – це засіб для боротьби з раком.
Є кілька варіантів:
Рис
Це один із найкращих прикладів індійської їжі. Однак зверніть увагу, що ми рекомендуємо басматі чи проварений рис, оскільки вони є більш поживними і легко засвоюються.
Після приготування додайте чайну ложку куркуми. Ви також можете додати кінзу і чорний перець.
Яйця
Ви можете робити яєчню з краплею оливкової олії, щіпкою солі, перцю і куркуми.
Квасоля
Пряна сочевиця дуже поширена в Індії. Після приготування змішайте з кокосовою олією, чорним перцем та куркумою. Також можна замінити квасолею.
Чаї
Під час спеки можна приготувати холодний чай з куркумою, який освіжає. До нього додайте мед або лимонний сік і кілька кубиків льоду. Якщо вам подобається, посипте також чорним перцем.
Смузі
Усе, що вам потрібно, це банан, мед, лимон та куркума, і ви матимете смачне і поживне смузі. Крім того, спробуйте додати кокосове молоко та тертий імбир.
Золоте молоко
Цей напій роблять з пасти куркуми , води та мигдалевого масла. Потім поєднайте його з молоком (найкраще мигдальне молоко), медом і корицею. Пийте його перед сном, також він допомагає від болів у м’язах та суглобах.
Отже, куркума – це засіб для боротьби з раком, який ви вже сьогодні можете вживати для профілактики!
Shishodia, S., Chaturvedi, M. M., & Aggarwal, B. B. (2007). Role of Curcumin in Cancer Therapy. Current Problems in Cancer. https://doi.org/10.1016/j.currproblcancer.2007.04.001
Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: A review of preclinical and clinical research. Alternative Medicine Review.
Kuttan, R., Bhanumathy, P., Nirmala, K., & George, M. C. (1985). Potential anticancer activity of turmeric (Curcuma longa). Cancer Letters. https://doi.org/10.1016/0304-3835(85)90159-4