Натуральний смузі з зеленого салату та ківі для схуднення
Зелений салат вважають одним з найважливіших продуктів, який обов’язково додають у раціон для схуднення, Окрім того, що калорій в ньому дуже мало, зелений салат містить велику кількість вітамінів та мінералів необхідних для правильного функціонування організму. Смузі з зеленого салату має достатню кількість води, щоб задовольнити відчуття ситості, що дозволить вам їсти менше звичайного.
Людям, які дотримуються дієти для схуднення, чудово підійде ромен-салат, він також надасть незліченну користь вашому здоров’ю. У цій статті ми поділимося з вами рецептом приготування чудового смузі з зеленим салатом та ківі, які стануть для вас відправною точкою до досягнення бажаних результатів.
Читайте також: Чому горіхи та насіння варто замочувати перед вживанням?
Властивості зеленого салату для схуднення
Салат, особливо Ромен, є одним з найкращих доповнень до вашої дієти при схудненні, оскільки щедра порція салату містить лише 17 калорій. Інакше кажучи, зелений салат допоможе вам схуднути, тому що ви можете їсти його у великих кількостях і при цьому вживати дуже мало калорій.
Велика кількість води та харчових волокон, які містяться у зеленому салаті – ось що забезпечить відчуття повного насичення. Це дозволяє вживати в їжу тільки те, що ваше тіло дійсно потребує, та допомагає вам контролювати зайву вагу, і як результат, схуднути.
Серед найбільш важливих поживних речовин зеленого салату можна виділити: вітамін А, С і К. Він також має деякі з групи В, як В1, В2, В3, В5, В6 і мінерали, такі як мідь, кальцій, магній, натрій, калій, цинк, залізо, селен і фосфор.
В чому користь зеленого салату?
- Зелений салат містить велику кількість клітковини, яка крім того, що є дуже важливою для схуднення, чудово підходить для підтримки правильного функціонування травної системи та запобігання запорів.
- Зелений салат є також прекрасним природним сечогінним засобом. Він допомагає боротися з утриманням рідини і сприяє виведенню токсинів з організму, що є надзвичайною знахідкою для людей, які страждають ожирінням.
- Зелений салат – їжа, яка дає надовго відчуття ситості. Він володіє очищувальними та сечогінними властивостями, допомагає спалювати жири і знижує рівень тригліцеридів та холестерину.
Пам’ятайте, що зелений салат чудово поєднується з фруктами та овочами і з них неодмінно вийдуть дуже смачні та корисні салати. Проте сьогодні ми будемо говорити про смузі з зеленого салату та ківі.
Рецепт: Смузі з зеленого салату та ківі для схуднення
Не пропустіть: 4 причини, щоб пити теплу воду, а не холодну
Інгредієнти
- 2 ківі
- 5 листків шпинату
- 5 листків салату
- 1 столова ложка бджолиного меду
Приготування
- Ретельно вимийте листя салату, шпинату та ківі.
- Очистіть ківі, розріжте його навпіл та покладіть в блендері разом з салатом, шпинатом та медом.
- Добре збийте в блендері та налийте смузі в велику склянку.
Останнє уточнення: Не обов’язково вживати лише один Ромен-салат, всі сорти салату дуже хороші і містять поживні речовини, які приносять неабияку користь організму. Єдине лише те, що ромен-салат містить ці поживні речовини у більших кількостях.
- Santamaria, P. (2006). Nitrate in vegetables: Toxicity, content, intake and EC regulation. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.2351
- Harmanescu, M., Alda, L. M., Bordean, D. M., Gogoasa, I., & Gergen, I. (2011). Heavy metals health risk assessment for population via consumption of vegetables grown in old mining area; a case study: Banat County, Romania. Chemistry Central Journal. https://doi.org/10.1186/1752-153X-5-64
- Van der Velden, U., Kuzmanova, D., & Chapple, I. L. C. (2011). Micronutritional approaches to periodontal therapy. Journal of Clinical Periodontology. https://doi.org/10.1111/j.1600-051X.2010.01663.x
- Fundación Española de la Nutrición. Lechuga. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/lechuga.pdf
- World J Gastroenterol. 2012 Dec 28; 18(48): 7378–7383. Published online 2012 Dec 28. Effect of dietary fiber on constipation: A meta analysis. doi: 10.3748/wjg.v18.i48.7378
- Curr Top Med Chem. 2011;11(14):1811-20. Antioxidant and ‘natural protective’ properties of kiwifruit. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21506926