Яку користь приносять горіхи організму людини?

08 лютого, 2019
Горіхи - дуже поживні і їх легко знайти. Через це вони підходять практично всім. Крім того, їх можна легко брати з собою, і ви можете з'їсти їх, де б ви не були.

Досить довго багато людей не хотіли їсти горіхи через віру в те, що вони містять занадто високу кількість калорій та жиру.

Крім того, їх невеликий розмір і смачний аромат призводять до надмірного споживання. З вами таке не траплялося: ви починаєте їх їсти і, здається, не можете зупинитися?

Споживання їх таким чином є проблемою. Тим не менш, зовсім інша річ, коли ви їсте горіхи помірно: вони не тільки допомагають контролювати голод, але також мають величезні переваги для вашого здоров’я в цілому, що є найважливішим.

Однак горіхи не всі однакові. Кожен з них має власні особливі переваги, і з цієї причини ви маєте їсти горіхи, пам’ятаючи про позитивні ефекти, які має кожен із них.

Таким чином, ви не втомитесь від щоденної їжі і зможете покращити свій раціон за допомогою цієї ефективної закуски.

Дізнайтеся, як потрібно їсти горіхи

Волоські горіхи від хронічного болю

волоські горіхи від хронічного болю

Волоські горіхи багаті на Омега-3, що володіє чудовою протизапальною силою. Через це їх рекомендують тим, хто має хронічні болі, болі у суглобах або мігрені.

З іншого боку, вони містять багато антиоксидантів, тому допомагають нам уповільнювати старіння та запобігати пошкодженню клітин.

Усе вищезазначене допомагає поліпшити проблеми, згадані вище, особливо скелетну та м’язову системи.

Мигдаль для кращого кровообігу

мигдаль для кращого кровообігу

Мигдаль рекомендований для людей з діабетом. Він є природними регуляторам інсуліну, тому допомагає збалансувати рівень цукру в крові.

Крім того, антиоксиданти та мононенасичені жири знижують рівень холестерину.

Як відомо, надлишок холестерину та глюкози ускладнює кровообіг. Вони викликають ускладнення, починаючи від синдрому нестабільних ніг до більш серйозних захворювань, таких як сердечний напад або інфаркт.

Також мигдаль містить велику кількість клітковини. Ця властивість допомагає тілу усунути те, що спричиняє пошкодження, наприклад, жири без поживної цінності, що змушують нас набирати вагу.

Кеш’ю для роботи мозку

кеш'ю для роботи мозку

Споживання горіхів, таких як кеш’ю, дає можливість збільшити кількість вітамінів та мінералів. Одним з найбільш помітних є залізо, яке допомагає кисню досягти мозку.

З цієї причини, коли нам не вистачає заліза, ми можемо зіткнутися з проблемами концентрації та збереження інформації.

Окрім заліза, кеш’ю також багатий магнієм і цинком, які важливі для нашої імунної системи.

Коли наш організм міцний, ми можемо запобігти ранньому старінню, оскільки наша пам’ять з часом зменшується. Пам’ятайте, що це важливо для нашого розуміння світу.

Фісташки для перебування у формі

фісташки для перебування у формі

З усіх горіхів фісташки містять найменшу кількість калорій. Крім того, через те, що вони в шкаралупі, це змушує нас їсти їх повільно.

Через це шлунок має більше часу, щоб зрозуміти, що він сповнений їжею.

Як і інші горіхи, фісташки мають велику кількість вітаміну Е, величезного антиоксиданта. Вони також є прекрасним джерелом калію, який ідеально підходить для зміцнення нервової системи та м’язів.

Вони покращують травлення, у результаті чого легше схуднути.

Чи можна їсти всі горіхи, які ми хочемо?

Як було зазначено спочатку, горіхи є джерелом вуглеводів.

Ми також знаємо, що, хоча вуглеводи необхідні, потрібно контролювати кількість, яку ви їсте, оскільки якщо ви не спалите всю енергію, яку ви накопичуєте, вона перетворюється на жир.

Знаючи це, очевидно, що ви повинні бути обережними щодо того, скільки горіхів ви їсте. Середню кількість, 30 грамів на день, потрібно розподілити між усіма основними стравами.

Однак усі організми не працюють однаково. Це може бути хорошою відправною точкою, але в кінцевому підсумку вам потрібно зробити те, що працює саме для вас.

Індикатор буде шкалою. Якщо ви набираєте вагу через збільшення споживання горіхів, найкраще зменшити кількість, яку ви споживаєте.

Горіхи – дуже поживні, і їх легко знайти. Через це вони підходять практично всім. Крім того, їх можна легко брати з собою, і ви можете з’їсти їх, де б ви не були.

  • Calder, P. C. (2013). Omega‐3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory processes: nutrition or pharmacology?. British journal of clinical pharmacology, 75(3), 645-662.
  • Dreher, M. L. (2012). Pistachio nuts: composition and potential health benefits. Nutrition reviews, 70(4), 234-240.
  • Edwards, K., Kwaw, I., Matud, J., & Kurtz, I. (1999). Effect of pistachio nuts on serum lipid levels in patients with moderate hypercholesterolemia. Journal of the American College of Nutrition, 18(3), 229-232.
  • Jenkins, D. J., Kendall, C. W., Marchie, A., Parker, T. L., Connelly, P. W., Qian, W., … & Spiller, G. A. (2002). Dose response of almonds on coronary heart disease risk factors: blood lipids, oxidized low-density lipoproteins, lipoprotein (a), homocysteine, and pulmonary nitric oxide: a randomized, controlled, crossover trial. Circulation, 106(11), 1327-1332.
  • Medeiros-Linard, C. F. B., da Silveira Andrade-da, B. L., Augusto, R. L., Sereniki, A., Trevisan, M. T. S., Perreira, R. D. C. R., … & Wanderley, A. G. (2018). Anacardic Acids from Cashew Nuts Prevent Behavioral Changes and Oxidative Stress Induced by Rotenone in a Rat Model of Parkinson’s Disease. Neurotoxicity research, 1-13.