Неймовірні властивості часнику та меду

Січень 19, 2019
Під час приготування натуральних засобів на основі часнику та меду дуже важливо переконатися в органічному походженні продуктів. Тільки таким чином ви зможете отримати бажані результати та максимально використати неймовірні властивості часнику та меду.

Повірте, немає нічого кращого, аніж лікувати несерйозні захворювання та недуги за допомогою натуральних засобів.

Окрім того, що засоби, рецептами яких ми поділимося з вами у цій статті, є абсолютно натуральними, ви з легкістю зможете приготувати їх у домашніх умовах з тих продуктів, які точно є на вашій кухні. Якщо ви хочете доповнити традиційні методи лікування натуральними засобами, радимо уважніше прочитати про неймовірні властивості часнику та меду.

Змішавши свіжий часник з натуральним медом, ви отримаєте дивовижний засіб для покращення самопочуття та усунення неприємних симптомів багатьох недуг. Вірте чи ні, але натуральні засоби на основі цих двох інгредієнтів допомагають боротися з ознаками застуди та грипу, а ще вони чудово очищують організм від токсинів та зміцнюють імунну систему.

Неймовірні властивості часнику

натуральні засоби на основі часнику

Перш за все ми б хотіли детальніше розповісти про основні переваги часнику, а їх, повірте, чимало.

Вченим вдалося довести, що за допомогою свіжого часнику можна запобігти або знизити ризик розвитку таких захворювань:

  • Атеросклероз
  • Серцевий напад
  • Захворювання серцево-судинної системи
  • Підвищення рівня холестерину
  • Перепади кров’яного тиску.

Часник також стане вам у пригоді, якщо ви хочете контролювати симптоми діабету, простати та остеоартриту.

Натуральні засоби на основі часнику є неймовірно ефективними помічниками у процесі очищення організму від токсинів. Вони не лише виведуть з організму всі шкідливі речовини та відходи, але й зміцнять роботу імунної системи. Звісно, для отримання позитивного результату необхідно вживати засоби з часником на постійній основі.

До того ж, часник містить такі незамінні для організму речовини, як вітамін В6, марганець, селен та клітковину.

Неймовірні властивості натурального меду

неймовірні властивості меду

Мед є незамінним для організму продуктом, адже він містить велику кількість корисних антиоксидантів, ферментів, мінералів (залізо, цинк, калій, кальцій, фосфор, магній та селен), а також вітамінів (В6, тіамін, рибофлавін та ніацин).

  • Натуральний мед володіє здатністю покращувати роботу органів травної системи
  • За допомогою меду можна підтримувати стабільну вагу, адже він є чудовою альтернативою рафінованого цукру
  • Завдяки високому вмісту незамінних вітамінів та мінералів мед допомагає регулювати рівень холестерину в організмі
  • Мед є природним джерелом енергії.

Як приготувати натуральний засіб на основі меду та часнику

Інгредієнти:

  • 1 головка часнику (10-12 зубків)
  • 1 склянка натурального меду (приблизно 335 грамів)

Необхідне приладдя:

  • Дерев’яна ложка або лопатка
  • Скляна банка на 250 мл (підійде порожня банка від джему)

Спосіб приготування:

  • Перш за все необхідно почистити весь часник.
  • Помістіть всі зубки у склянку банку.
  • Залийте натуральний мед зверху на часник та обережно перемішайте його дерев’яною лопаткою так, щоб позбутися всіх бульбашок повітря.
  • Опісля необхідно помістити готовий засіб у кухонну шафку або інше темне місце та зберігати його там при кімнатній температурі впродовж одного тижня. Через 7 днів засіб буде готовим до вживання. 

Корисні рекомендації:

  • Для того, щоб максимально використати всі властивості часнику, його краще вживати у сирому вигляді. Після термічної обробки цей продукт втрачає вітаміни та більшу частину своїх переваг.
  • Найкраще вживати засіб на основі натурального меду та часнику кожного ранку натщесерце. Таким чином ви зможете запобігти розвитку багатьох захворювань та усунути неприємні симптоми застуди та грипу.
  • Під час приготування засобу ми рекомендуємо не заповнювати банку по вінця, а залишити там приблизно 1 см вільного простору.
  • Якщо ви будете зберігати засіб у герметичній тарі, то він буде свіжим та придатним до вживання впродовж двох років. Погодьтеся, приготувати натуральний лікувальний засіб на основі часнику та меду дуже просто, а його ефективність та поживну цінність важко переоцінити.

Переваги від регулярного вживання засобу на основі часнику та меду

переваги від вживання часнику та меду

Для того, щоб максимально використати неймовірні властивості часнику та меду, радимо споживати цей засіб впродовж 7 днів поспіль. Після курсу вживання цього засобу необхідно зробити перерву у кілька тижнів, після чого можна знову вилучити його до свого раціону.

1. Він допомагає контролювати рівень поганого холестерину в організмі

Завдяки аліцину, який виділяється з часнику під час його розчавлення, можна не тільки очистити кров, але й зменшити кількість поганого холестерину.

До того ж цей засіб має здатність тримати під контролем рівень тригліцеридів, який дуже часто піднімається у результаті неправильного харчування.

2. Він зміцнює імунну систему

Як ми вже згадували раніше, натуральні засоби на основі часнику та меду чудово підходять для зміцнення імунної системи.

Оскільки і мед, і свіжий часник володіють потужними антимікробними та протигрибковими властивостями, за допомогою цих продуктів ви зможете покращити реакцію організму на хвороботворні віруси, бактерії та інші патогенні агенти.

3. Він усуває ознаки запального процесу

Засоби на основі часнику та меду не тільки зменшують ознаки запалення, але й діють як натуральні знеболювальні препарати.

До того ж ці засоби є незамінними для хворих на артрит, постійну затримку рідини та м’язові розлади.

4. Він знижує кров’яний тиск

І часник, і мед допомагають боротися з перепадами тиску та покращують роботу органів серцево-судинної системи.

Якщо ви будете споживати засоби на основі цих двох продуктів щодня натщесерце, то зможете значно покращити своє самопочуття та здоров’я.

  • Josué Gonzalez. (2013). Colesterol. 1. https://doi.org/10.1109/FCST.2015.28.

  • Ulloa, J. A., Mondragón, P. M., Rodríguez, R., Reséndiz, J. A., & Rosas, P. R. (2010). La miel de abeja y su importancia. Revista Fuente Año. https://doi.org/10.1007/978-3-642-35125-9_6.

  • Gómez, L. J. G., & Sánchez-Muniz, F. J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion. https://doi.org/10.1080/09528820500472530.