Овочевий крем-суп з грибами, цибулею порей і імбиром

20 липня, 2020
Що є кращим способом додати овочі до раціону, ніж через смачний крем-суп з грибами? Цей легкий, простий у приготуванні та недорогий рецепт дуже ситний і смачний.

Овочевий крем-суп з грибами, цибулею порей і імбиром – це дійсно простий, недорогий і, перш за все, поживний рецепт. Він ідеально підходить і для зими, і для літа, і це прекрасний спосіб ввести овочі у раціон.

Окрім того, це веганська страва, якою може насолоджуватися кожен. Однак найголовніше в цьому – це те, що, крім того, що це ситна і недорога страва, вона справді смачна.

Дізнайтеся, як приготувати цей крем-суп з грибами, цибулею порей і імбиром.

Овочевий крем-суп з грибами, цибулею порей і імбиром

Насамперед у цьому рецепті є гриби, які багаті на антиоксиданти, бета-глюкан, вітаміни та калій. Їхній характерний аромат ідеально поєднується з пореєм, що може бути корисним для полегшення ревматичних розладів. Імбир може надати більше користі та смаку цьому рецепту.

Загалом, у трьох інгредієнтах цього рецепту досить небагато калорій. Таким чином, ви можете зробити смачну страву з низьким вмістом калорій і високою харчовою цінністю.

Користь імбиру для здоров’я

крем-суп з грибами та імбиром
Імбир – корінь, багатий на аскорбінову кислоту, цинк, кальцій, вітамін А і вітамін D. Крім того, він багатий на антиоксиданти й може допомогти запобігти певним видам раку.

Однак варто нагадати, що, хоча він справді корисний, він має певні протипоказання:

  • Його не рекомендують споживати вагітним жінкам.
  • Імбир також не рекомендують, якщо ви страждаєте на гемофілію або крововиливи.
  • Крім того, ви також повинні обмежити його споживання, якщо у вас є проблеми з серцем або печінкою.
  • З іншого боку, його споживання не рекомендується, якщо у вас лихоманка.

Рецепт №1

як приготувати крем-суп з грибами
Цей крем-суп складається з рослинних інгредієнтів, багатих на антиоксиданти.

Для першого варіанту крем-супу з овочів з грибами, цибулею порей та імбиром потрібно:

Інгредієнти

  • 650 г грибів
  • 3 цибулі-порей
  • 1/2 цибулі
  • 1 шматок свіжого імбиру
  • 1 літр овочевого бульйону
  • оливкова олія
  • перець
  • сіль

Приготування

  • Спочатку почніть з ретельного очищення грибів і їх подрібнення.
  • Потім зробіть те ж саме з цибулею-пореєм, нарізавши її скибочками.
  • Після цього подрібніть цибулю і шматочок імбиру.
  • Потім нагрійте каструлю, додайте цибулю і імбир.
  • Через хвилину додайте цибулю-порей.
  • Залиште їх на сильному вогні на пару хвилин, а потім додайте гриби.
  • Також можна додати трохи білого вина, поки не випарується.
  • Після цього додайте овочевий бульйон, сіль і перець. Варіть близько 15 хвилин. Пам’ятайте, що гриби мають бути ніжними.
  • Нарешті збийте всю суміш, щоб вийшов м’який і однорідний овочевий крем-суп.

Читайте цю статтю: Вершковий суп з сочевиці: простий рецепт

Рецепт №2

овочевий крем-суп
Є також альтернативний рецепт, який, окрім трьох основних інгредієнтів, містить і інші овочі, зокрема картоплю та кабачки.

З одного боку, картопля привнесе текстуру пюре. З іншого боку, кабачки посилять користь та смак.

Інгредієнти

  • 2 цибулі-порей
  • 15 грибів
  • 3 картоплини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 кабачок
  • шматочок свіжого імбиру
  • орегано
  • сіль
  • базилік
  • перець
  • оливкова олія

Приготування

  • Спочатку очистьте та наріжте всі овочі невеликими шматочками.
  • Потім обсмажте в олії часник і імбир.
  • Після цього додайте картоплю і пасеруйте їх протягом 3-5 хвилин.
  • Потім додайте решту овочів і пасеруйте їх, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
  • Після цього покрийте овочі водою і додайте сіль, перець, базилік і орегано.
  • Варіть 35 хвилин.
  • Нарешті, коли всі овочі будуть готові, вимкніть вогонь і все подрібніть, поки не вийде однорідна суміш без грудочок.

Ознайомтеся ще з цією статтею: Крем-суп з беконом та зеленим горошком

Загалом ці рецепти овочевих крем-супів – це натуральні та поживні страви, які готують лише з овочів. Подавайте їх з грінками, вони можуть бути досить приємними для обідів у будь-яку пору року. Також вони можуть бути цікавим способом додавання більшої кількості овочів до раціону дітей.

Ви не повинні забувати, що збалансований раціон повинен бути багатим на різноманітні фрукти та овочі. Отже, смачний крем-суп з грибами може бути справді ідеальним, легким та поживним.

Він дійсно простий і недорогий у приготування, тому немає приводу, щоб його не зробити. Спробуйте!