Крем-суп з беконом та зеленим горошком

Спробуйте приготувати цей неймовірно смачний крем-суп з беконом та зеленим горошком, щоб здивувати близьких. Повірте, всі ваші друзі та родичі просто язика проковтнуть від отриманої насолоди!
Крем-суп з беконом та зеленим горошком

Останнє оновлення: 01 грудня, 2019

Перш за все, потрібно зауважити, що в класичному розумінні ця страва не є ані супом, ані овочевим кремом. Насправді це напрочуд смачне поєднання обох згаданих вище страв. Зверніть увагу, що крем-суп з беконом та зеленим горошком є дуже простим у приготуванні, проте водночас ця перша страва вирізняється напрочуд високим вмістом незамінних для організму людини поживних речовин. В цій статті ми детальніше розповімо, як приготувати корисний та смачний крем-суп з беконом.

Неймовірні корисні властивості зеленого горошку

Горошок – це бобова культура, як і сочевиця та соя. Не варто забувати, що всі бобові є відмінним джерелом рослинних протеїнів та складних вуглеводів.

Ба більше, бобові культури вирізняються високим вмістом клітковини та здатністю регулювати рівень поганого холестерину в організмі людини. У 150 г зеленого горошку міститься близько 2/3 рекомендованої добової норми вітамінів С та К.

Всім відомо, що бобові забезпечують довготривале відчуття ситості та допомагають контролювати рівень цукру у крові. Саме завдяки цим корисним властивостям вони чудово підходять діабетикам, хворим на порушення обміну речовин та людям, які намагаються позбутися зайвих кілограмів.

Що потрібно знати про бекон?

Перш за все потрібно зауважити, що навіть якщо якість бекону є високою, це однаково м’ясний напівфабрикат, а не натуральне м’ясо. Не забувайте, що регулярно вживати бекон не варто, адже це шкідливо та небезпечно для здоров’я.

Для приготування цієї страви вам обов’язково потрібно використовувати бекон, проте ми рекомендуємо намагатися якомога рідше вживати схожі м’ясні вироби.

Як приготувати неймовірно смачний крем-суп з беконом та зеленим горошком?

рецепт супу з беконом та горошком

Інгредієнти:

  • 4 склянки зеленого горошку (480 г)
  • 1 стеблина цибулі-порей (100 г)
  • 1 велика ріпчаста цибулина (200 г)
  • 8 столових ложок нежирних вершків (120 мл)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1 дрібка меленого чорного перцю (5 г)
  • 8 смужок бекону (175 г)
  • 2 склянки води (500 мл)

Спосіб приготування:

  1. Спочаткку дрібно наріжте смужки бекону та підсмажте їх у сковорідці на малому вогні. Зверніть увагу, що у процесі обсмаження бекон зменшиться в розмірі та стане хрумким.
  2. Коли бекон стане золотавим, зніміть сковорідку з вогню та викладіть бекон на серветку, щоб позбутися зайвого жиру. При цьому плиту вимикати не потрібно.
  3. Наріжте цибулю-порей та ріпчасту цибулю дрібними кубиками. Обсмажте овочі в тій самій сковорідці, де перед цим готували бекон, до приємного золотавого кольору.
  4. У каструлю налийте воду, додайте сіль та мелений чорний перець. Поставте каструлю на малий вогонь та додайте в нього зелений горошок.
  5. Варіть горошок упродовж 35 хвилин. Якщо у вас є скороварка, можете скористатися нею, адже у скороварці зелений горошок буде готовий вже за 15 хвилин.
  6. Опісля злийте воду, зачекайте, доки горошок трохи охолоне та збийте його до консистенції гладенького пюре. Для того, щоб крем-суп з беконом мав ніжний смак, горошок потрібно збити якомога дрібніше, щоб його шкірка не відчувалася в готовій страві.
  7. Готове пюре із зеленого горошку поверніть у сковорідку та додайте до нього нежирні вершки.
  8. Варіть суп ще 5 хвилин на малому вогні.
  9. Опісля зніміть готовий крем-суп із плити, перелийте його в тарілки для подачі та посипте шматочками смаженого бекону.

Смачного!



  • Bouchenak M, Lamri-Senhadji M. Nutritional quality of legumes, and their role in cardiometabolic risk prevention: a review. J Med Food. 2013 Mar;16(3):185-98.
  • Delgado C, Olías R, Jiménez J, Clemente A. Aspectos de las legumbres nutricionales y beneficiosos para la salud humana. Arbor. 2016;192(779):a313.
  • Robles C. Las legumbres y su efecto hipocolesterolémico. llegums secs botànica i salut. Universidad de Barcelona. 2013.
  • Dahl WJ, Foster LM, Tyler RT. Review of the health benefits of peas (Pisum sativum L.). Br J Nutr. 2012 Aug;108 Suppl 1:S3-10.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.