Переваги від пиття часникового чаю щоранку
Добре відомо, що часниковий чай був дуже поширений в Стародавній Греції, і що його використовували насамперед для зміцнення організму, щоб поліпшити загальний стан здоров’я і в той же час забезпечити людей енергією і молодістю.
Звісно, це може здатися вам дивним. Однак ви вже знаєте про переваги часнику як природного антибіотику і джерела антиоксидантів… Чому б не спробувати цей часниковий чай, який є одночасно смачним і унікальним?
Неймовірні властивості часникового чаю
Ми вже пояснювали, що іноді не так легко з’їсти зубчик часнику вранці натщесерце, проте є цікавий і простий варіант – часниковий чай. Ви хочете дізнатися про його властивості?
- Часниковий чай є ідеальним доповненням до раціону, яке допоможе вам поступово втрачати вагу. Він є чудовим очисним засобом, який дозволяє організму розчинити надлишок жирів.
- Також варто мати на увазі, що він допомагає прискорити обмін речовин, і якщо ми звикнемо пити його щоранку, він не тільки допомагатиме піклуватися про стан здоров’я, але й допоможе нашій фігури.
- Часниковий чай також є економним і ефективним засобом для поліпшення здоров’я серця. Він стимулює кровообіг, знижує рівень шкідливого холестерину, розширює кровоносні судини та допомагає уникнути атеросклерозу.
- Чи знаєте ви, скільки вітамінів можете отримати всього з однієї склянки часникового чаю? Багато! Ви отримаєте вітаміни А, В1, В2 і С, а також антиоксиданти, які ідеально допомагають піклуватися про зір і шкіру, запобігаючи при цьому передчасному старінню.
- Як ви вже знаєте, часник є прекрасним природним антибіотиком. Це означає, що ми можемо запобігти надокучливим застудам і зміцнити імунну систему, щоб уникнути інших хвороб.
- Насправді, відомо, що грецькі солдати пили часниковий чай після битв, щоб вилікувати інфекції.Таким чином, як бачите, “дива”, які приписували часниковому чаю в стародавні часи, не були такими незвичними.
Як приготувати часниковий чай?
Ми хочемо запропонувати вам рецепт для однієї склянки часникового чаю. Зверніть увагу на все, що вам знадобиться, щоб він вийшов дуже смачним і не мав неприємних запахів:Інгредієнти
- 1 зубчик часнику
- 1 склянка води (200 мл)
- Трохи тертого імбиру (3 г)
- 1 столова ложка лимонного соку (15 мл)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Приготування
- Його дуже легко приготувати. Спочатку необхідно закип’ятити склянку води. Наріжте зубчик часнику на дуже дрібні шматочки або пропустіть його через м’ясорубку. Оберіть зручний для вас спосіб за власним бажанням. Так найкраще отримати переваги від його властивостей в процесі приготування.
- Після того як вода закипить, ви можете додати 3 грами тертого імбиру і подрібнений часник. Варіть протягом принаймні 15 або 20 хвилин. Після цього просто вимкніть вогонь і дайте настоятися протягом ще приблизно 10 хвилин.
- Готово? Чудово. Наступний крок дуже простий. Процідіть вміст і збережіть воду, в якій варився часник. Тепер вам потрібно тільки додати столову ложку натурального лимонного соку і столову ложку меду, щоб підсолодити цей смачний настій або чай з часнику.
- Вам не потрібно турбуватися про неприємний запах від часнику. Завдяки імбиру і лимону запах зникне повністю, тож ви можете насолоджуватися цим чудовим лікарським засобом.
Коли слід пити?
Ви можете пити його щодня вранці натщесерце незабаром після підйому. Ви отримаєте ті ж результати, як і від зубчика часнику, а також користь від здорового настою імбиру і лимона. Простий лікувальний рецепт сповнений антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які варто споживати щодня.Це прекрасна звичка для вашого здоров’я, яка захистить вас від багатьох поширених захворювань. Як щодо того, щоб винести урок з мудрості давніх греків і почати пити часниковий чай кожен день?
- AA. VV. (2002). Diccionario integral de Plantas Medicinales. Madrid: RBA Libros.
- Balch, P. A. (2000). Prescription for Nutritional Healing, 3ª ed. New York: Avery.
- Salunkhe, D. K., and Kadam, S. S. (1998). Handbook of Vegetable Science and Technology. New York: Marcel Dekker.
- Richard S. Rivlin, Historical Perspective on the Use of Garlic, The Journal of Nutrition, 131(3), 951S–954S, https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
- Ebrahimi, T., Behdad, B., Abbasi, M.A. et al. (2015). RETRACTED ARTICLE: High doses of garlic extract significantly attenuated the ratio of serum LDL to HDL level in rat-fed with hypercholesterolemia diet. Diagnostic Pathology, 10(74). https://doi.org/10.1186/s13000-015-0322-0
- Majewski, M. (2014). Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny, 65(1),1-8. https://www.researchgate.net/publication/263431830_Allium_sativum_facts_and_myths_regarding_human_health
- Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
- Guo, J. J., Kuo, C. M., Chuang, Y. C., Hong, J. W., Chou, R. L. and Chen, T. I. J. J. (2012). The effects of garlic-supplemented diets on antibacterial activity against Streptococcus iniae and on growth in orange-spotted grouper. Epinephelus coioides. Aquaculture, 364–365, 33-38. https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2012.07.023
- Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology, 7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134