Переваги заморожування свіжих трав з оливковою олією

Необхідно правильно вибрати ароматичні трави, щоб заморозити разом з оливковою олією, адже деякі, наприклад, ромашка, принесуть погані результати.
Переваги заморожування свіжих трав з оливковою олією

Останнє оновлення: 29 січня, 2019

Свіжі трави є прекрасним ресурсом на кухні. Окрім своїх лікувальних властивостей, вони також, безсумнівно, додають аромат нашим щоденним стравам.

Головна проблема зі свіжими травами – зберігання.

Свіжі трави стають зіпсованими незабаром після того, як ми їх придбали, якщо у нас немає садової ділянки, повної чебрецю, м’яти, базиліку або розмарину.

Не викидайте їх. У сьогоднішній статті ми хочемо запропонувати сенсаційну ідею. Якщо ви заморозите улюблені трави з невеликою кількістю оливкової олії, то отримаєте прекрасний кулінарний ресурс.

Нижче ми розповімо, як це зробити і які переваги це може вам принести. Це дуже корисна порада, яку ви можете використовувати щодня!

Якщо заморозити свіжі трави, чи втратять вони свої переваги?

Справді, більшість рослин і овочів зберігає більше поживної цінності, якщо ми споживаємо їх, коли вони свіжі.

Однак є багато способів споживання ароматичних трав, які не дають їм втратити поживну цінність.

  • Ми можемо вживати ароматичні трави (наприклад, орегано чи базилік) в сухому вигляді.
  • Ефірні олії є ще одним прекрасним способом їх використовувати.
  • Крім того, поєднання з оливковою олією може збільшити їхню поживну цінність.

Заморожування взагалі не змінює їхній склад чи первісну поживну цінність.

заморожені трави
Чи можна заморозити оливкову олію?

Це ще одне питання, яке багато хто з нас ставлять собі. Відповідь у тому, що оливкову олію справді можна заморозити без змін її поживної цінності.

  • Проте варто пам’ятати, що оливкову олію необхідно спожити в той самий день, якщо вона була розморожена.
  • Якщо ви повторно заморозите розморожену оливкову олію, щоб спожити її наступного дня, то вона більше не буде їстівна або корисна.

Оливкова олія майже повністю складається з олеїнової кислоти й починає густіти за температури 4° С.

  • За 0º C в ній починають утворюватися маленькі грудочки.
  • Це цілком природний процес, який не несе жодних ризиків.
  • Заморожування не впливає на її склад, і вона зберігає свої омега-3 незамінні жирні кислоти та прекрасні антиоксиданти.

Переваги заморожування свіжих трав з оливковою олією

Заморожування є простим, здоровим та ефективним процесом, щоб зберегти поживну цінність оливкової олії та ароматичних трав.

Якщо ви досі невпевнені, то зверніть увагу на все, що цей “секрет” може зробити для вашого здоров’я:

  • Це природний засіб для схуднення. Його здорові жири й ефірні олії приносять відчуття ситості та допомагають перетравлювати їжу.
  • Оливкова олія в поєднанні з розмарином має протизапальну дію, що чудово підходить від болю, викликаного артритом.
  • Крім того, поєднання оливкової олії з шавлією допомагає лікувати менструальний біль.
  • Оливкова олія, змішана з ароматичними травами, такими як базилік, чебрець або розмарин, допомагає зміцнити імунну систему.
  • Якщо ви страждаєте на розлад шлунка, метеоризм або печію, спробуйте поєднати оливкову олію з листям м’яти. Це дасть смачний і чудовий результат.
м'ята

Як заморозити свіжі трави з оливковою олією

Перше, що треба зробити, – це вибрати відповідні свіжі трави. Ромашка або кульбаба не підійдуть для заморожування.

Сильніші трави з більшою антиоксидантною потужністю підійдуть краще. Наприклад, ми пропонуємо ці трави, а також все, що потрібно, щоб заморозити їх з оливковою олією.

Що потрібно

  • розмарин
  • чебрець
  • орегано
  • м’ята
  • шавлія
  • кріп
  • лоток льоду
  • оливкова олія (щоб заповнити лоток льоду)
  • поліетиленова плівка
корисні трави

Як приготувати

  • Після того як ви вибрали свіжі трави, ретельно їх промийте і поріжте на дрібні шматочки. Ідея в тому, щоб покласти їх в лоток для льоду.
  • Потім помістіть їх в кожному гнізді лотка.
  • Після цього налийте оливкову олію. Це дуже просто.
  • Потім накрийте лоток для льоду поліетиленовою плівкою, оскільки це допоможе зберегти їх краще. І нарешті, поставте його в морозильну камеру.
  • Наступного дня лід з травою та оливковою олією має бути готовий. Проявіть свою кулінарну уяву і скористайтеся цим чудовим ресурсом, сповненим поживної цінності.

Ви можете використовувати ці кубики льоду в рагу, пюре, супах або ви можете намастити їх на шматок хліба на сніданок.

Як вам ідея?




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.