Полунично-мигдальний мус без цукру і молока

Попри те, що цей полунично-мигдальний мус без цукру і молочних продуктів, це десерт з гарною текстурою, що має натуральну солодкість полуниці, яку можна доповнити стевією.
Полунично-мигдальний мус без цукру і молока

Останнє оновлення: 18 лютого, 2019

Нові харчові примхи прагнуть поєднати смак зі збалансованою дієтою, щоб здоров’я і задоволення могли йти рука об руку. Завдяки цьому завжди є нові вишукані рецепти зі здоровими жирами, без цукру, борошна або молочних продуктів. Ми хотіли б поділитися одним із них. У цій статті ви знайдете легкий і простий полунично-мигдальний мус без цукру та молока, який легко перетравлюється. Він вам сподобається!

Мус без молока

Рецепти мусів зазвичай передбачають використання крему або збитих вершків.

Однак ми можемо знайти легші альтернативи, які чудово підходять для тих, хто має непереносимість лактози, тих, хто намагається слідкувати за своїм споживання жирів, або тих, хто намагається контролювати свій прийом цукру.

У цьому рецепті ми замінимо молочні продукти мигдалем. Цей мус кремовий і дуже поживний. Ви можете придбати його або навіть зробити вдома.

полуничний мус без цукру

Десерти без цукру

Проблема більшості десертів полягає в тому, що вони містять занадто багато цукру.

Білий цукор вважають дуже небезпечним продуктом для нашого здоров’я, тому що він змінює, підкислює і декальцифікує наш організм. Це може призвести до багатьох різноманітних розладів.

На щастя, сьогодні є багато альтернатив для білого цукру. Ми можемо спробувати їх, щоб виявити їхні різні рівні солодкості та різні текстури, щоб використовувати їх у рецептах:

  • сирий тростинний цукор
  • стевія
  • мед
  • сироп агави
  • кленовий сироп
  • кокосовий цукор

Полунично-мигдальний мус без цукру та його переваги

Смачна полуниця

як приготувати мус без цукру
Полуниця прекрасно підходить для будь-якої здорової дієти, оскільки в ній немає цукру, калорій і жирів. Вона також має діуретичні властивості, які допомагають боротися з утриманням рідини, що викликає здуття живота і збільшення ваги.

Крім того, полуниця багата на вітамін С, фолієвій кислоту, марганець, йод і калій.

Завдяки її харчовій цінності регулярне споживання полуниці може допомогти регулювати рівень холестерину в крові, запобігти остеопорозу, боротися з закрепами та навіть покращити зір.

Мигдаль

мигдальний мус без цукру
Мигдаль є прекрасним горіхом для людей будь-якого віку, адже він містить багато поживних речовин, білків, здорових жирів і клітковини.

Хоча він має високу кількість калорій, вони перетворюються на велику кількість енергії. Крім того, він не матиме негативного впливу на вашу вагу, якщо споживати його у помірній мірі (жменю на день).

Крім того, мигдаль багатий на вітамін Е – потужний антиоксидант, який захищає нас від старіння, як із середини, так і зовні.

Мигдаль дасть нам змогу уникнути використання молочних продуктів у цьому рецепті, оскільки він надає мусу кремової текстури.

Як приготувати полунично-мигдальний мус без цукру

Ось рецепт цього смачного і здорового полуничного мусу:

Інгредієнти

  • 1 миска сирого мигдалю (150 г)
  • 3 яєчні білки
  • 1 склянка води (200 мл)
  • 3 столові ложки рідкої рафінованої стевії (30 мл)
  • 3 миски полуниці (510 г)

Примітка: Ми рекомендуємо використовувати органічну полуницю, тому що інші різновиди зазвичай містять багато пестицидів. Вони можуть проникати через зовнішню поверхню плоду через зовнішні пори.

Приготування

  • За одну годину, перш ніж приготувати цей мус, замочіть мигдаль. Це полегшує його перетравлення і приготування.
  • Відокремте яєчні білки від жовтків і збийте їх, поки не отримаєте пінистий крем. Відкладіть його.
  • Змішайте мигдаль зі склянкою води протягом принаймні однієї хвилини, доки не отримаєте достатньо густий крем.
  • Потім додайте стевію і полуницю, змішуйте далі. Ви можете спробувати мус, щоб побачити, чи потрібно більше підсолоджувача. Це залежить від ваших смаків і від того, наскільки солодкі ягоди.
  • Повільно додавайте яєчні білки до суміші так, щоб вони не втратили об’єм.
  • Потім покладіть крем у чашки або контейнери, накрийте їх та поставте у холодильник.
  • Якщо ви хочете досягти правильної текстури, потрібно зачекати 24 години, перш ніж їсти цей смачний мус без цукру.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.