Щоденне споживання мигдалю: переваги для організму

· Січень 18, 2019
Чи знаєте ви, що щоденне споживання мигдалю може допомогти вам зменшити споживання вуглеводів і, як наслідок, схуднути? Його додавання до раціону стабілізує метаболізм і допомагає спалювати жири.

Мигдаль – надзвичайно корисний продукт. Щоденне споживання мигдалю може позитивно вплинути на наш організм.

Нижче ви можете довідатися про те, які ви отримаєте переваги від звички їсти 4 мигдалини щодня. Зверніть увагу на них увагу. Напевно, ви не очікували, що вони матимуть стільки користі для здоров’я.

1. Мигдаль знижує рівень холестерину

споживання мигдалю знижує холестерин
Мигдаль може стабілізувати рівень холестерину. Можливо, ви в це не вірите, але мигдаль входить до списку п’яти найбільш ефективних продуктів для зниження “поганого” рівня холестерину (ЛПНЩ).

  • Якщо у вас високий рівень холестерину, їжте 20 або 30 мигдалин за день замість чотирьох.
  • Окрім аналізу крові, ви можете перевірити високий рівень холестерину, пошукавши білі крапки на нижніх повіках, біль у ногах та передчасну сивину.

Ми рекомендуємо прочитати: 5 натуральних засобів для зниження холестерину

2. Мигдаль допоможе вам запобігти захворюванням серця

Мигдаль містить багато антиоксидантів, мононенасичених жирних кислот, а також магнію та міді.

Завдяки цим поживним речовинам ми зможемо зберегти здоров’я серця, а також системи кровообігу.

Щоб запобігти серцево-судинним захворюванням, а також іншим захворюванням серця, треба їсти мигдаль.

3. Ваша мікрофлора буде набагато здоровішою

споживання мигдалю корисне для мікрофлори
Якщо ви будете їсте всього 4 мигдалини на день, ви матимете набагато здоровішу мікрофлору. Це так просто.

Завдяки шкірці мигдалю наше тіло може поглинати більше пребіотиків. Наш організм потребує пребіотиків, щоб допомогти хорошим бактеріям рости й розмножуватися в кишківнику.

Мигдаль є дуже рекомендованим джерелом поживних речовин, якщо у вас дисбіоз, що проявляється через розтягнення живота, біль у животі, неприємний запах із рота та розлад шлунка.

У цих випадках необхідно збільшити щоденне споживання мигдалю від 30 до 35 мигдалин.

4. Мигдаль допоможе вам схуднути

Попри те, що ви можете думати, що горіхи дуже калорійні, річ у тім, що мигдаль може допомогти вам схуднути.

Згідно з науковим дослідженням, проведеним у 2003 році, опублікованому в журналі Nature, люди, які їдять мигдаль, протягом дня вживають менше вуглеводів, що допомагає тримати себе у формі.

Щоденне споживання мигдалю також допоможе вам схуднути і стабілізувати обмін речовин завдяки вітамінам та волокнам у горіхах.

5. Мигдаль корисний для вашої шкіри

споживання мигдалю корисне для шкіри
Мигдаль також чудово підходить для догляду за здоров’ям шкіри. Завдяки високому вмісту марганцю він може стимулювати виробництво колагену.

Для тих, хто не знає, колаген є білком, який відповідає за загальний стан і еластичність нашої шкіри. Крім того, мигдаль також багатий на вітамін Е і допомагає боротися зі старінням. Крім того, це потужний антиоксидант.

6. Здорове волосся

  • Мигдаль багатий на вітаміни групи B та E, що дають волоссю блиск і необхідну силу.
  • Завдяки високому вмісту таких мінералів, як магній і цинк, мигдаль стимулює ріст волосся, а також підтримує його красу і здоров’я.

Також дивіться: 5 трав і спецій для покращення росту волосся

7. Мигдаль допомагає вашому мозку працювати як треба

Щоденне споживання мигдалю може допомогти вам покращити роботу мозку. Це можливо тому, що токоферол і жирні кислоти в цих горіхах забезпечують поліпшення пам’яті.

Крім того, мигдаль уповільнює процес старіння в мозку.

8. Споживання мигдалю корисне для ротової порожнини

споживання мигдалю корисне для зубів
Мигдаль також може стати прекрасним джерелом поживних речовин, якщо ви піклуєтеся про свої зуби. Завдяки високому вмісту фосфатів робить він є потужною допомогою для захисту та зміцнення кісток і зубів.

Щоб насолодитися перевагами, потрібно їсти пару мигдалин кілька разів на тиждень. Однак, якщо ви будете їсти трохи більше щодня, ви побачите навіть кращі результати.

  • MA. Wien, JM. Sabaté. Et Al. Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program. International Journal of Obesity volume 27, pages1365–1372 (2003)

https://www.nature.com/articles/0802411

  • Kamil A., Chen CY. J Agric Food Chem. Antioxidants Research Laboratory, Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging , Tufts University, United States. (2012). Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22296169

  • Burns AM. Et Al. Nutr Res. (2016). Diet quality improves for parents and children when almonds are incorporated into their daily diet: a randomized, crossover study.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26773784