Продукти, які борються з сечовою кислотою
У вас підвищений рівень сечової кислоти? Ваші суглоби хворі і запалені? Окрім виконання порад лікаря і регулярної діагностики, ми також рекомендуємо змінити раціон. Хочете знати більше про продукти, які борються з сечовою кислотою? Тоді читайте далі!
Продукти, які борються з сечовою кислотою
Ми знаємо, що часто важко їсти лише корисні продукти. Іноді ми піддаємося звичкам, які погіршують здоров’я та харчування і згодом унеможливлюють хороше самопочуття. Але чому сечова кислота утворюється в нашому організмі?Ви повинні мати на увазі, що ваше тіло може синтезувати продукти в сечову кислоту, наприклад, такі харчові продукти, як анчоуси, м’ясо, печінка і навіть солодкі напої, зокрема газовані напої.
Ці продукти кристалізуються й утворюють в організмі такий тип кристала, який виділяється з нирок в кров і проходить крізь кровоносні судини, викликаючи запалення і біль.
Типова ознака високого рівня сечової кислоти – запалення великого пальця ноги, рук і колін. Якщо ви думаєте, що можете стерпіти легкий біль від запалення, з часом біль буде збільшуватися.
Варто завжди прислухатися до порад лікарів і сумлінно приймати рекомендовані ліки, але ви також можете полегшити симптоми, контролюючи те, що ви споживаєте. Чому б не спробувати? Додайте декілька продуктів у свій повсякденний раціон і ви побачите результати.
1. Артишоки
Артишок, можливо, є найкращим овочем для запобігання появі сечової кислоти. Його секрет полягає в сечогінних властивостях, які допомагають організму усунути токсини і запобігають затримці рідин. Крім того, в артишоках багато мінералів, вітамінів і антиоксидантів. Вони багаті на клітковину, білки і жирні кислоти.
Для отримання найбільшої користі, спробуйте зварити з них смачний суп. Подавайте з невеликою кількістю оливкової олії і яблучного оцту.
2. Цибуля
Переконайтеся, що цибуля – у вашому щоденному раціоні. Цибуля була улюбленою стравою наших предків, адже вона допомагала вилікувати цілу низку захворювань. Цибуля чудово підходить для зниження рівня сечової кислоти в крові, а також гіперглікемії і тригліцеридів.Ви не знаєте, як отримати від неї всі переваги? Візьміть дві середні цибулини, очистіть, наріжте і відваріть. Коли вони стануть напівпрозорими, зніміть з вогню. Потім треба процідити і перелити воду, щоб випити її пізніше з лимонним соком. Спробуйте пити суміш протягом дня.
3. Гарбуз
Як ви ставитеся до гарбуза? Він не тільки смачний, але й корисний. Гарбуз має потужні сечогінні властивості, які можуть допомогти усунути сечову кислоту шляхом стимулювання сечовипускання. Це означає, що ваше тіло позбудеться шкідливих токсинів.
Спробуйте приготувати його так само, як і вищезгадані продукти. І не забувайте про насіння. Смажене насіння – прекрасна закуска, яка теж сприяє боротьбі з сечовою кислотою.
4. Селера
Ви, мабуть, не знали, що селера має деякі досить потужні переваги для здоров’я. Цей смачний овоч стане дивом будь-якого рецепту, він сприяє очищенню крові та дозволяє знизити рівень сечової кислоти й усунути її природнім шляхом.Селера не тільки очищає кров, але й може вивести токсини, щоб допомогти вам втратити вагу. Тож, якщо ви хочете отримати максимальну вигоду, відваріть її в окропі.
5. Морква
Ще один чудовий союзник для тих, хто намагається контролювати сечову кислоту. Вона може зробити будь-який рецепт смачним. Морква усуває кристали, які накопичуються в організмі й утворюють сечову кислоту.
Ви можете споживати її у природному вигляді як сік. Спробуйте поєднати її з буряком в соковижималці або блендері.
Про що потрібно пам’ятати:
Також треба мати на увазі, що споживання м’яса, рафінованих продуктів, пива, анчоусів, сардини та інших морепродуктів збільшить кількість сечової кислоти. Не забувайте про щоденні вправи у вашому повсякденному житті, і ви відчуєте різницю.
Ви повинні завжди виконувати рекомендації лікаря і додати у свій раціон корисні продукти, такі як: вишні і цитрусові, зокрема грейпфрути. Вони багаті на вітамін С – чудовий елемент, за допомогою якого можна боротися з сечовою кислотою.
- Panahi Y, Kianpour P, Mohtashami R, Atkin SL, Butler AE, Jafari R, Badeli R, Sahebkar A. Efficacy of artichoke leaf extract in non-alcoholic fatty liver disease: A pilot double-blind randomized controlled trial. Phytother Res. 2018 Jul;32(7):1382-1387. doi: 10.1002/ptr.6073. Epub 2018 Mar 9. PMID: 29520889.
- Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
- Beyl RN Jr, Hughes L, Morgan S. Update on Importance of Diet in Gout. Am J Med. 2016 Nov;129(11):1153-1158. doi: 10.1016/j.amjmed.2016.06.040. Epub 2016 Jul 22. PMID: 27452679.