Протизапальний напій з куркумою та мигдальним молоком
Дисбаланс, викликаний інфекціями або пошкодженнями тканин, може призвести до запалення і завдати шкоди здоров’ю.
Запалення є частиною захисної реакції організму, що зазвичай супроводжується:
- болем
- скутістю суглобів
- ускладненням повсякденних завдань
Воно часто вражає суглоби, хоча також негативно впливає на здоров’я м’язової системи та системи кровообігу.
Насправді, було доведено, що затримка рідини в організмі тісно пов’язана із запаленням в різних частинах тіла.
Загалом, у більшості випадків запалення зникає через кілька днів. Однак деякі умови можуть призвести до його повторення, що зрештою знижує якість життя.
На щастя, є 100% природні методи, щоб контролювати симптоми запалення. В цілому, вони також допомагають уникнути подальших проблем.
Серед цих варіантів смачний напій з куркумою і мигдальним молоком. Багато людей полюбляють цей напій за його поживну цінність і потужний протизапальний ефект.
Нижче ми розповімо вам, що робить його особливим та як легко його приготувати вдома.
Переваги куркуми та мигдального молока від запалення
Протизапальний напій з куркумою і мигдальним молоком або “золоте молоко” – це стародавній засіб для контролю суглобового і м’язового болю.
Він багатий на активні речовини, такі як куркумин. Ця сполука містить антиоксиданти й надає заспокійливу і сечогінну дію, які необхідні для регулювання запальних процесів в організмі.
Крім того, це природне джерело вітамінів, мінералів і клітковини. Нарешті, він також добре підходить для поліпшення травлення, кровообігу та інших процесів, які важливі, щоб підтримувати оптимальну роботу організму.
Переваги куркуми
Куркума є однією з найбільш високо цінованих лікарських рослин в альтернативній і натуральній медицині.Люди отримували користь від її поживних властивостей протягом сотень років. Ці властивості забезпечують потужну антиоксидантну та протизапальну дію.
Хоча вона найбільш відома завдяки використанню в кулінарії, куркумин також є активним інгредієнтом у підготовці сотні засобів захисту від різних захворювань.
Висока концентрація куркумину надає ефект болезаспокійливого, що корисно для зняття симптомів м’язових травм і артритів.
Крім того, він дуже добре бореться з негативним впливом вільних радикалів і не дає їм викликати пошкодження клітин.
Крім того, куркума також надає:
- білок
- харчові волокна
- вітаміни (А, B, С, Е)
- мінерали (кальцій, калій, натрій, залізо, магній, цинк)
Переваги мигдального молока
Мигдальне молоко здобуло популярність у всьому світі як безлактозна альтернатива молочним продуктам.Це рослинне молоко низькокалорійне і не містить консервантів, глютену і холестерину.
Крім того, мигдальне молоко містить велику кількість вітамінів, мінералів і клітковини. Його рекомендують для підтримки серцевої діяльності, кровообігу та артеріального здоров’я.
В цілому, регулярне споживання мигдального молока знижує рівень холестерину, покращує приплив крові до клітин і усуває утримання рідини, щоб уникнути запального дисбалансу.
Як приготувати цей напій
Вірте чи ні, цей смачний напій – це не тільки засіб від болю, пов’язаного із запальними захворюваннями. Крім того, це також спосіб “підзарядити” свій організм.Він містить вуглеводи, білки та здорові жири, які допомагають підвищити спалювання калорій для поліпшення фізичної та розумової продуктивності.
Крім того, це чудова підтримка для імунної системи, оскільки він запобігає ослабленню імунітету, що піддає його атакам різних мікроорганізмів.
Без подальших церемоній, ось як зробити цей напій:
Інгредієнти
- 3 склянки мигдального молока (600 мл)
- 3 столові ложки порошку куркуми (30 г)
- 1 чайна ложка кориці (5 г)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Інструкції
- Спочатку зробіть мигдальне молоко і вилийте його через ситечко.
- Далі змішайте в блендері з порошком куркуми та корицею.
- Коли добре перемішається, трохи підсолодіть медом.
- Подавайте в келиху і насолоджуйтеся ним зранку.
- При необхідності можна повторити дозу днем.
Загалом, ви можете насолоджуватися цим смачним напоєм, коли у вас є симптоми запалення. Крім того, ви навіть можете пити його як звичайну харчову добавку до раціону.
Регулярне споживання допоможе захистити організм від розвитку багатьох різноманітних розладів.
- Cocina, P. (2016). leche de almendras 2. 09/09/2017.
- Ammon, H., & Wahl, M. (1991). Pharmacology of Curcuma longa. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-2006-960004
- Omosa, L. K., Midiwo, J. O., & Kuete, V. (2017). Curcuma longa. In Medicinal Spices and Vegetables from Africa: Therapeutic Potential Against Metabolic, Inflammatory, Infectious and Systemic Diseases. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-809286-6.00019-4
- Liu, Y., & Nair, M. G. (2012). Curcuma longa and Curcuma mangga leaves exhibit functional food property. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.04.129