Три продукти для схуднення: лимон, овес і спіруліна

Секрет для схуднення здоровим і поступовим способом, без відчуття голоду – це додавання до щоденного раціону деяких продуктів, які завдяки своїм природним властивостям допоможуть швидко позбутися ваги. У цій статті ми пояснимо, як ви можете досягти цього за допомогою трьох цілющих продуктів: лимона, вівса і спіруліни. Дізнайтеся як!
Лимони для схуднення
Лимони – це чудовий продукт, який допоможе втратити вагу і підтримувати хороше здоров’я. Лимон виводить токсичні речовини з організму; він сприяє перетравленню і елімінації жирів та кращому поглинанню поживних речовини, завдяки високому вмісту вітаміну С.
Крім того, незважаючи на терпкий смак, лимон має властивість нейтралізувати надлишкову кислотність, як тільки він досягає шлунка; тобто він насправді діє як лужний засіб, який допомагає гарантувати гарне здоров’я.
Як можна додати його до раціону ?
- Натщесерце: випийте сік половини лимона з однією або двома склянками води. Це також ідеальний засіб для боротьби з закрепами.
- Як заправка для страв: таким чином, зменшуючи кількість солі та оцту.
- Між прийомами їжі: протягом дня можна пити воду з лимоном, злегка підсолоджену стевією, на бажання.

Овес
Овес – високо поживна зернова культура, яка також багата на клітковину й інші поживні речовини, що допомагають почуватися задоволеними й боротися з потягом до солодощів. Тому вживати вівсянку на сніданок вранці – це чудовий вибір. Ви можете приготувати її так:
- Вівсяний напій: можна купити його або приготувати в домашніх умовах і змішати з фруктами й горіхами.
- Приготовлені вівсяні пластівці з вівсяним напоєм: так само, як рис з молоком, але з використанням вівса. Можна приготувати таку кашу за декілька хвилин у власному напої, додавши дрібку кориці та імбиру. Це особливо рекомендують в холодні дні, оскільки це дає нам багато енергії й тепла.
- Повний сніданок: ідеально підходить для відчуття ситості протягом декількох годин. Змішайте 2 столові ложки вівса з невеликою кількістю свіжого сиру, насінням, соком лимона, жменею горіхів і сухофруктів і столовою ложкою меду. Можна також додати свіжі фрукти. Крім того, що це – поживний сніданок, ви помітите, що всі інгредієнти – здорові. Так ваше тіло буде засвоювати все це і не набиратиме вагу, а якраз навпаки.
- З овочевим пюре: Можете додати жменю геркулесу в овочеве пюре для надання кремоподібної консистенції замість молока чи картоплі.

Спіруліна
Спіруліна – це прісноводна водорість, яка є чудовим продуктом завдяки її поживним властивостям, адже вона багата на білки, ферменти, хлорофіл, незамінні жирні кислоти, вітаміни (А, В, Е і Н) і мінерали (залізо, кальцій, фосфор, магній…).
Цей суперпродукт є ідеальним в дієтах для схуднення, тому що він забезпечує надходження багатьох поживних речовин з вживанням невеликої кількості їжі. Так ми можемо зменшити кількість споживаної нами їжі, відчуваючи себе задоволеними й ситими.
Крім забезпечення відчуття задоволеності, спіруліна також регулює рівень цукру в крові й допомагає боротися з тривогою, що часто змушує нас їсти більше, ніж потрібно.
Ми рекомендуємо вживати спіруліну у вигляді таблеток і завжди перед їжею. Якщо ви хочете набрати вагу, вживайте її відразу після їжі.
Для людей, які не люблять її смак, ми рекомендуємо спробувати оригінальні рецепти, які докладно описані в цій статті.

План
Отже, план для схуднення за допомогою цих продуктів буде таким:
- Натщесерце: вода з лимонним соком
- Спіруліна перед сніданком
- Сніданок на основі вівса
- Вода з лимоном посеред ранку
- Спіруліна перед обідом
- Обід, який містить овес (на бажання)
- Вода з лимоном посеред дня
- Спіруліна перед вечерею (на бажання, оскільки в деяких випадках це може дати занадто багато енергії)
- Kumar, Mathan. (2012). Natural Products and their Active Compounds on Disease Prevention., Edition: First, Chapter: Oats and health benefits, Publisher: Nova Publishers, USA
- Wani, Sajad & Shah, Tajamul & Bazaria, Bindu & Nayik, Gulzar & Amir, Gull & Muzaffar, Khalid & Kumar, Pradyuman. (2014). Oats as a functional food: A review. Universal Journal of Pharmacy. 03. 14-20.
- Khan, Zakir & Bhadauriya, Pratiksha & Bisen, Prakash. (2005). Nutritional and Therapeutic Potential of Spirulina. Current pharmaceutical biotechnology. 6. 373-9. 10.2174/138920105774370607.
- Murillo-Godínez G, Pérez-Escamilla LM. Los mitos alimentarios y su efecto en la salud humana. Med Int Méx. 2017 mayo;33(3):392-402
- ONU, en línea:https://www.un.org/en/ecosoc/docs/pdfs/iimsam.pdf
- Vásconez Lozada, M., 2020. Diseño De Un Producto Energético A Base De Avena, Avena Sativa, Harina De Quinua, Chenopodium Quinoa Willdenow, Harina De Soya, Glycine Max Y Espirulina, Spirulina Máxima. [online] Dspace.udla.edu.ec. Available at: <http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/730> [Accessed 15 March 2020].
- Zhejiang Binmei Biotecnología Co., Ltd. 2020. Spirulina En La Práctica Clínica: Aplicaciones Humanas Basadas En La Evidencia. [online] Available at: <http://www.binmeibio-es.com/info/spirulina-in-clinical-practice-evidence-based-24233504.html> [Accessed 16 March 2020].
Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.