Сім способів очищення дека для запікання

14 Січня, 2020
Для вас також процес очищення кухні є складним випробуванням? Не варто передчасно панікувати, адже з допомогою наших рекомендацій ви зможете суттєво полегшити цей процес. Якщо ви хочете дізнатися, як полегшити процес очищення дека для запікання, читайте далі.

Насправді процес очищення дека для запікання не мусить бути настільки втомливим, нудним та довготривалим, як може здатися на перший погляд. Вірте чи ні, але більшості людей прибирання приносить неабияку насолоду (особливо його позитивний результат!). Погодьтеся, дуже приємно спостерігати за тим, наскільки красивою, ошатною та доглянутою стає ваша оселя після прибирання.

Безумовно, очищення дека для духовки може стати складним завданням. На жаль, духовка є важкодоступним місцем, а тому й процес її очищення може викликати збентеження, паніку та розчарування.

На щастя, є кілька простих та дієвих порад, з допомогою яких ви зможете перетворити процес очищення дека для запікання та самої духовки на цікаву розвагу. Вірте чи ні, але з допомогою наших дієвих рекомендацій ви зможете заощадити достатньо часу для веселого дозвілля із близькими та друзями.

У цій статті ми зібрали найефективніші поради, які здатні значно полегшити процес очищення дека для запікання.

Як зробити процес очищення дека для запікання неймовірно простим?

1. Харчова сода та столовий оцет

харчова сода та оцет для очищення духовки

Під час змішування цих харчових продуктів відбувається хімічна реакція, яку можна використати з користю для очищення різних поверхонь в оселі.

Ні для кого не таємниця, що харчова сода є одним з найпопулярніших натуральних засобів для особистого використання та прибирання у приміщенні. Змішавши соду зі звичайним столовим оцтом, ви отримаєте неймовірно ефективний та водночас цілком безпечний засіб для очищення дека для запікання та духовки. Вам більше не доведеться докладати зайвих зусиль, аби навести лад на кухні!

Приготуйте ефективну очисну пасту на основі всього двох інгредієнтів:

  • 10 столових ложок харчової соди
  • 3 столові ложки білого оцту
  • 4 столові ложки гарячої води.

Зверніть увагу: оцет потрібно вливати у соду поступово, щоб уникнути надмірного запінення цього продукту. Консистенція готового засобу має бути однорідною та кремовою. За потреби ви можете додати трохи більше харчової соди.

Нанесіть готову пасту густим шаром на всі поверхні, які ви б хотіли очистити, густим шаром. Особливо актуальним засіб на основі харчової соди та оцту буде для поверхонь, вкритих товстим прошарком застарілого жиру. Залиште пасту на забрудненій поверхні на кілька годин, після чого змийте залишки засобу з допомогою губки та великої кількості води.

2. Тепла вода

Вірте чи ні, але іншим дієвим засобом для очищення дека для запікання є звичайна тепла вода.

  • Перш за все вийміть деко з духовки та очистіть його від залишків жиру з допомогою паперу або губки, що добре поглинає вологу.
  • Наберіть гарячу воду у раковину, ванну або велику посудину. Додайте у воду трохи рідкого порошку або іншого мийного засобу.
  • Занурте забруднене деко для запікання у воду з великою кількістю води та мийного засобу. Залиште засіб для замочування на 1-2 години.
  • Перш ніж помістити деко для запікання назад у духовку, змийте залишки засобу з допомогою полотняної серветки або губки.

3. Очищення скляного дека для запікання

Погодьтеся, що дека для запікання зі скла зазвичай набагато складніше зберігати чистими та блискучими, особливо якщо у вас часто підгорає їжа. Для того, щоб швидко очистити деко для запікання від бруду та жиру, рекомендуємо скористатися нашими порадами:

  • Вмочіть стару зубну щітку у мильний розчин із додаванням дрібки харчової соди.
  • Нанесіть готову пасту на дека для запікання та змийте жир з усіх дек для запікання круговими рухами.
  • Залиште готовий засіб на скляному деці для запікання щонайменше на 30 хвилин.
  • Опісля змийте залишки засобу з допомогою шматка алюмінієвої фольги або жорсткої губки.
  • Насамкінець помийте скляне деко під великою кількістю води.

4. Лимон

лимон для очищення дека для запікання

Не забувайте, що лимон дуже часто використовують для очищення різних поверхонь, адже цей корисний продукт вирізняється високою кислотністю та здатністю нейтралізувати неприємні запахи.

Лимон діє не лише як незамінний природний засіб для усунення залишків жиру, але й як ефективний помічник у боротьбі з неприємними запахами, які зазвичай накопичуються у духовці.

Для того, щоб очистити духовку з допомогою лимона, вам потрібно дотримуватися цих рекомендацій:

  • Налийте у забруднені дека для запікання трохи води, після чого влийте туди трохи лимонного соку та цедри.
  • Помістіть деко у духовку та ввімкніть її. Для того, щоб засіб почав діяти, необхідно залишити деко для запікання разом з лимонною цедрою на 20-30 хвилин.
  • Насамкінець вийміть деко з духовки та помийте його як зазвичай.

5. Оцет для очищення дека для запікання

Коли йдеться про очищення оселі від бруду, неможливо не згадати про столовий оцет, адже цей звичний продукт є одним з найефективніших натуральних засобів для прибирання у домі. До того ж оцет чудово дезінфікує різні поверхні, тож із його допомогою ви зможете позбутися жиру та повернути домівці колишню чистоту.

Для того, щоб очистити дека для запікання з допомогою оцту, потрібно:

  • Налити у чисту пляшку з пульверизатором воду та столовий оцет у пропорції 3:1.
  • Розпиліть засіб по стінках духовки та деках. Зачекайте кілька хвилин, щоб оцтовий розчин почав діяти.
  • Опісля змийте залишки засобу звичайною губкою для миття посуду.

6. Алюмінієва фольга та вощений папір

Безумовно, один із найпрактичніших та найшвидших способів зберегти дека для запікання чистими – це перед використанням накривати їх листом алюмінієвої фольги або вощеного пергаментного паперу. Зверніть увагу, що алюмінієва фольга може трохи змінювати смак деяких кислих продуктів (для прикладу, томатів).

Цей лайфхак неодмінно стане вам у пригоді, якщо ви збираєтеся готувати продукти, які у процесі запікання виділяють багато жиру або можуть пригоріти.

7. Перекис водню та бікарбонат натрію

сода та перекис водню для очищення дека

Не забувайте, що перекис водню є дієвим засобом для дезінфекції. З його допомогою ваша оселя буде просто сяяти.

Інший ефективний спосіб очищення дека для запікання – це поєднати перекис водню з харчовою содою.

  • Вкрийте деко тонким шаром харчової соди.
  • Зверху збризніть соду перекисом водню.
  • Посипте ще одним шаром соди.
  • Залиште засіб діяти щонайменше на дві години, після чого протріть деко круговими рухами з допомогою м’якої щітки або губки.
  • Насамкінець змийте залишки засобу під великою кількістю води з милом та ретельно висушіть деко.

Ми сподіваємося, що завдяки нашим рекомендаціям процес очищення духовки та дека для запікання більше ніколи не буде для вас непосильним завданням. До того ж інгредієнти більшості цих засобів точно вже є на вашій кухні. Повірте:усі засоби для очищення духовки з цієї статті є неймовірно практичними, простими у приготуванні, недорогими та безпечними для довкілля.