Смачне нежирне морозиво з корицею

Навіть якщо ви думаєте, що це неможливо, ви можете приготувати смачне морозиво з корицею з низьким вмістом жиру. Ми доведемо це за допомогою цього рецепту, який вам сподобається.
Смачне нежирне морозиво з корицею

Останнє оновлення: 29 січня, 2020

Не хвилюйтесь: ви абсолютно не пошкодуєте, спробувавши це низькокалорійне морозиво з корицею. Насправді ми впевнені, що вам воно сподобається. Також дізнайтесь про важливість та відмінність фруктового морозива від вершкового та про те, як воно впливає на ваш організм.

Приготуйтеся до найкращого смаку, високої поживної цінності та важливої ​​інформації.

Нежирне морозиво з корицею

Перше, що потрібно пам’ятати, – це те, що для хороше морозиво не повинно бути калорійним або жирним, а навпаки. Ви можете отримати максимум користі з фруктів, використовуючи їх в нашому рецепті.

У багатьох випадках є багато міфів та напів сфабрикованої інформації щодо десертів чи солодощів. У цьому рецепті морозива з корицею ви дізнаєтесь, що воно не таке вже й шкідливе. Насправді воно буде навіть корисним для організму.

Інгредієнти:

  • 2 склянки вівсяного молока (500 мл)
  • 3 склянки знежирених вершків (360 г)
  • 2 столові ложки екстракту ванілі (30 мл)
  • 8 яєчних жовтків
  • 1/2 склянки коричневого цукру (60 г)
  • 4 столові ложки порошку кориці (60 г)
  • 2 палички кориці (8 г)

Приготування:

  • Спочатку змішайте в горщику вівсяне молоко, вершки, палички кориці та порошок кориці. Увімкніть плиту та поставте горщик на слабкий вогонь.
  • Потім збийте жовтки, додайте цукор і бланшуйте всю суміш.
  • Додайте ще трохи вершків.
  • Після того, як інгредієнти в горщику будуть готові, зніміть з вогню і дайте постояти.
  • Відразу після цього додайте суміш жовтків і знову поставте на вогонь. Цього разу нехай все готується 5 хвилин.
  • Нарешті, розмішайте палички кориці та дайте суміші охолонути до кімнатної температури, перш ніж поставити її в морозилку.
  • Тримайте в морозилці не менше ніж 4 години, перш ніж їсти.

Ось ви і приготували морозиво з корицею з нежирних інгредієнтів!

Морозиво з корицею, бананом та лимоном

морозиво з корицею, бананом та лимоном
Ще один аспект, який не можна ігнорувати, – це вплив цукру на організм. Особливо це стосується десертів та солодощів. У багатьох випадках комерційні продукти, які ви їсте, наповнені цукром. Щоб розірвати цей порочний цикл, коли йдеться про морозиво, вам варто спробувати цю здорову альтернативу.

Прочитайте цю статтю: Як приготувати здорове морозиво?

Інгредієнти:

  • 3 банана (800 г)
  • 370 г кокосового молока
  • 2 столові ложки кокосової олії (30 мл)
  • 2 столові ложки порошку кориці (30 г)
  • 1/2 чайної ложки цедри лимона (8 г)

Приготування:

  • Найкраще починати готувати вночі, щоб отримати найкращий смак.
  • Спочатку очистьте і наріжте банани круглими скибочками і покладіть їх у герметичний контейнер, поставте у морозильну камеру.
  • Поставте кокосове молоко в холодильник на ніч.
  • Наступного дня, коли ви виконаєте попередні дії, відкрийте кокосове молоко і дістаньте його ложкою.
  • Обробіть у блендері, поки воно не набуде текстури, схожої на морозиво.
  • Тепер зробіть те саме з бананами, кокосовою олією, корицею і лимонною цедрою.
  • Ви маєте отримати звичну консистенцію морозива. Потім потрібно лише перелити його в склянку або миску.
  • Однак якщо ви трохи втратите консистенцію морозива, не хвилюйтеся. Помістіть усе це в контейнер і поставте в холодильник на 30 хвилин, і тоді воно буде готове для подачі на стіл.


  • Esquivel-Solís, V, Gómez-Salas, G. Implicaciones metabólicas del consumo excesivo de fructosa. Acta Médica Costarricense [Internet]. 2007;49(4):198-202. Recuperado de: http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=43449405
  • Palacios Anselmo, Durán Maritza, Obregón Oswaldo. Factores de riesgo para el desarrollo de diabetes tipo 2 y síndrome metabólico. Rev. Venez. Endocrinol. Metab.  [Internet]. 2012  Oct [citado  2018  Nov  25] ;  10( Suppl 1 ): 34-40. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1690-31102012000400006&lng=es.
  • Zare, R., Nadjarzadeh, A., Zarshenas, M. M., Shams, M., & Heydari, M. (2018). Efficacy of cinnamon in patients with type II diabetes mellitus: A randomized controlled clinical trial. Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2018.03.003

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.