Способи використання шкірки кавуна

23 листопада, 2018
Способи використання шкірки кавуна

Кавун – надзвичайно корисний фрукт. Він ідеально підходить для підтримки зволоження організму та видалення токсинів водночас.

Проте ми часто не зважаємо на один із його компонентів – шкірку. Шкірка кавуна зазвичай потрапляє у смітник, незважаючи на свої неймовірні властивості.

Ви хочете знати, про що йдеться?

Несподівані переваги та способи використання шкірки кавуна

шматочки кавуна

Як ми вже говорили, кавуни мають численні переваги. Ось найцікавіші, які шкірка кавуна може запропонувати:

1. Затримання старіння

Появу зморщок та погіршення стану організму спричиняють вільні радикали. Найкращою зброєю для боротьби з ними є вітамін А,С та лікопен.

Усе це можна знайти в шкірці кавуна. Отже, вона також працює як антиоксидант.

Є два варіанти, як отримати корисні властивості цієї частини плоду: безпосередньо класти на шкіру або їсти її. Хоча обидва варіанти є ефективними, другий вважають потужнішим.

Ви можете додати білу частину шкірки в смузі або фруктовий сік.

2. Шкірка кавуна – ідеальний засіб для очищення обличчя

шкірка кавуна - це засіб для очищення обличчя

Кавуни мають в’яжучі властивості, тому шкірка ідеально підходить для очищення шкіри. Її використання дасть змогу забути про всі шкідливі домішки і вам не доведеться вдаватися до фармацевтичних продуктів для догляду за шкірою.

Таким чином, ви заощадите гроші та інвестуєте в здоров’я. Крім того, ви уникнете жахливих побічних ефектів, які викликають деякі з хімічних речовин.

Найпростіший спосіб отримати користь від кавунової шкірки – це масаж обличчя.

Також можна додати мед, оскільки він володіє антибіотичними та протизапальними властивостями, які завжди корисні для делікатної шкіри обличчя.

3. Покращення кровообігу

Цитрулін, що сприяє оптимальним рівням аргініну, є ще одною корисною поживною речовиною, яку містить шкірка кавуна.

Артерії будуть здоровими і еластичними завдяки цій органічній речовині, що означає, що вони можуть правильно транспортувати кров.

У зв’язку з цим ми рекомендуємо використовувати кавунову шкіру для запобігання серцево-судинних проблем. Просто спробуйте смачний сік з цією частиною фрукта як основним інгредієнтом.

4. Шкірка кавуна допомагає засинати

шкірка кавуна допомагає заснути

Мозок потребує стабільних рівнів серотоніну, щоб ви могли спати. Проте стрес та швидкий темп життя перешкоджають створенню цього нейромедіатора у тому обсязі, у якому він повинен бути вироблений.

На щастя, шкірка кавуна багата на полісахариди вуглеводів, які допомагають вивільнити цю речовину.

Крім того, ця частина кавуна покращує якість сну, що допомагає спати більше годин поспіль. Ви гарантовано добре виспитесь.

5. Забезпечення енергію

Ця частина кавуна настільки досконала, що допомагає добре спати і прокидатися з енергією водночас.

Вона додає енергії завдяки вітаміну В6, який є необхідним для синтезу магнію та допаміну. Обидва ідеальні, щоб почати день, сповненими енергії.

З огляду на це, ми радимо постійно споживати кавунову шкірку як частину сніданку.

6. Шкірка кавуна зменшує жир

надлишковий жир в ділянці живота

Аргінін у шкірці кавуна сприяє функціонуванню певних процесів, що запобігають утворенню жиру. Крім того, її діуретичні властивості стимулюють усунення жиру.

Це робить шкірку кавуна ідеальною для підтримки чудової фігури.

Скористайтеся перевагами кавунової шкірки за допомогою цих рецептів:

1. Кавуновий сік

Інгредієнти

  • Принаймні дві скибочки кавуна
  • Кілька листочків м’яти

Приготування

  • По-перше, розріжте два шматочки шкірки кавуна та додайте їх у блендер.
  • Потім збивайте у блендері, поки не отримаєте однорідну суміш.
  • Якщо ви віддаєте перевагу рідкій текстурі, процідіть суміш. Однак напій буде поживнішим, якщо ви цього не зробите.
  • Додайте кілька листочків м’яти для свіжості напою.
  • Якщо водночас ви хочете схуднути, додайте подрібнений лід.

Завдяки цьому рецепту ви матимете натуральний перекус, який зміцнить ваш організм.

2. Кавуновий салат

  • Змішайте шматочки кавунової шкірки, разом із білою частиною, з цибулею
  • Приправте чорним перцем

Ця суміш може здатися дивною, але спробуйте. Вам може сподобатись!

3. Холодний суп

Є багато рецептів, але одним із найсмачніших, найсвіжіших і найкорисніших є суп з ківі, дині та кавуна.

  • Просто додайте їх у блендер та змішуйте, поки не отримаєте бажану консистенцію.

Як відомо, сезон кавунів не цілий рік поспіль. Однак ви можете заморозити їх влітку, щоб запастися на зиму, оскільки заморожені продукти не втрачають своїх властивостей.

Ви вже плануєте спробувати один з цих чудових способів використання кавунової шкірки? А чи знаєте ви інші? Розкажіть нам про них!