Спробуйте низькокалорійний рисовий пудинг

Хоча десерт можна асоціювати з цукром і калоріями, низькокалорійний рисовий пудинг є здоровою, добре збалансованою альтернативою. Ось два чудові рецепти!
Спробуйте низькокалорійний рисовий пудинг

Останнє оновлення: 31 грудня, 2018

Багато людей думають, що десерти мають бути повні калорій і цукру. Однак це не так. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати низькокалорійний рисовий пудинг.

Перш за все, вам знадобиться знежирене молоко. Ми рекомендуємо його для рівня вашого холестерину і тому що воно має низький вміст жиру. Крім того, одна склянка містить 300 мг кальцію. Тому воно ідеально підходить для людей, яким потрібно більше кальцію, наприклад, жінкам під час менопаузи.

У цій статті ми дамо вам здоровий рецепт, оскільки він має низький вміст жиру і високий вміст кальцію. Це чудовий спосіб контролювати вагу і приділити своєму здоров’ю увагу, на яку воно заслуговує. Звісно, вам також знадобиться збалансована дієта та фізична активність.

Низькокалорійний рисовий пудинг – чудова частина збалансованого харчування не тільки через низький вміст калорій, але й через високий вміст білків та вуглеводів.

Інгредієнти

  • 1 чашка білого рису (170 г)
  • 4 склянки знежиреного молока (1 літр)
  • цедра одного апельсина
  • цедра одного лимона
  • природний підсолоджувач
  • 1 паличка кориці або порошок кориці

Усі інгредієнти легко знайти. Крім того, вони цілком природні й тому кращі для вас ніж інші десерти.

Як приготувати низькокалорійний рисовий пудинг

як зробити рисовий пудинг
  • Спочатку промийте рис і злийте воду.
  • Потім варіть у воді.
  • Після цього додайте корицю, терту цедру і підсолоджувач.
  • Варіть, поки вода повністю не поглинеться. Не забувайте перемішувати рис, щоб він не пристав до дна.
  • Після того, як рис набуде кремового вигляду і щойно вся вода випарується, додайте літр знежиреного молока. Тепер просто варіть рис у молоці.
  • Коли закипить, зніміть з вогню, накрийте, і залиште постояти. Якщо ви любите холодний рисовий пудинг, нехай він охолоне, а потім поставте його в холодильник.

Цей рецепт має 83 калорії на порцію, а також:

  • 0,2 г жирів
  • 5,6 г білків
  • 10,4 г вуглеводів

Цікаво те, що кориця і цитрусова цедра додають смак без будь-яких калорій.

Рецепт вегетаріанського пудингу з коричневого рису

Люди, які не переносять лактозу, або вегани, також можуть куштувати низькокалорійний рисовий пудинг.

Завжди є спосіб: ви можете приготувати його з безлактозним або рослинним молоком, що не містить лактози (рисовим, соєвим, мигдальним тощо). Вам не потрібно поступатися здоров’ям, турбуватися про реакцію організму на лактозу або про набирання зайвої ваги. Спробуйте цей чудовий рецепт!

Інгредієнти

  • 1/2 чашки коричневого рису (85 г)
  • 3 склянки вівсяного молока (750 мл)
  • 2 столові ложки стевії (30 мл)
  • цедра одного лимона
  • 1 паличка кориці
  • порошкова кориця

Інструкції

рисовий пудинг для вегетаріанців
  • Спочатку відваріть коричневий рис у меншій кількості води, ніж для білого рису.
  • Потім додайте холодну воду і процідіть.
  • Нагрійте вівсяне молоко з паличкою кориці і цедрою лимона. Щойно закипить, додайте рис.
  • Варіть 30 хвилин, постійно перемішуючи так, щоб рис не прилипав до дна.
  • Нарешті зніміть з вогню і дайте охолонути.
  • Перед подачею зверху посипте корицею.

Як ми вже згадували, щоб приготувати низькокалорійний рисовий пудинг, ви можете використовувати будь-яке низькокалорійне молоко, яке вам подобається: знежирене, соєве, мигдальне тощо.



  • Thorning TK, Raben A, Tholstrup T, Soedamah-Muthu SS, Givens I, Astrup A. Milk and dairy products: good or bad for human health? An assessment of the totality of scientific evidence. Food Nutr Res. 2016;60:32527. Published 2016 Nov 22. doi:10.3402/fnr.v60.32527
  • Leon Guerrero, R. T., Gebhardt, S. E., Holden, J., Kretsch, M. J., Todd, K., Novotny, R., & Murphy, S. P. (2009). White Rice Sold in Hawaii, Guam, and Saipan Often Lacks Nutrient Enrichment. Journal of the American Dietetic Association109(10), 1738–1743. https://doi.org/10.1016/j.jada.2009.07.008
  • Gaucheron, F. (2005). The minerals of milk. Reproduction Nutrition Development. https://doi.org/10.1051/rnd:2005030
  • Steinmetz, K. A., Childs, M. T., Stimson, C., Kushi, L. H., McGovern, P. G., Potter, J. D., & Yamanaka, W. K. (1994). Effect of consumption of whole milk and skim milk on blood lipid profiles in healthy men. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/59.3.612
  • Arrowsmith, S., Kendrick, A., & Wray, S. (2010). Drugs acting on the pregnant uterus. Obstetrics, Gynaecology and Reproductive Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ogrm.2010.05.001

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.