Три продукти з проносними властивостями від закрепів
Ви страждаєте від закрепів? Ви довго не можете сходити в туалет? Якщо так, то ця стаття для вас! Ми надамо вам деякі продукти з проносними властивостями, які ви можете додати до свого раціону, щоб допомогти вам боротися із закрепами.
Національний інститут діабету і травних та ниркових захворювань (НІДТНЗ) визначає закреп як три або менше дефекації на тиждень.
НІДТНЗ також пояснює, що коли у людини закреп, кал стає твердим і сухим, що може викликати біль під час випорожнення. Дослідники також відзначають, що ми всі страждаємо від закрепів час від часу. У багатьох випадках закреп триває недовго і не вважається серйозним розладом.
Крім того, НІДТНЗ вказує, що дефекація не має відбуватися щодня. Однак важливо, що якщо ми спостерігаємо будь-які зміни в роботі кишківника, потрібно проконсультуватися з лікарем або дієтологом.
Як можна боротися із закрепами?
Перш за все, люди, які часто страждають від закрепів, повинні регулярно займатися фізичними вправами. Це не обов’язково мають бути інтенсивні – достатньо ходьби, плавання чи інших фізичних навантажень 3-4 рази на тиждень.
Також потрібно підтримувати рівень зволоження і споживати щоденну рекомендовану кількість клітковини.
Окрім того, якщо вам потрібно піти у туалет, не чекайте. Ідіть до туалету, щойно відчуєте бажання. Очікування лише негативно позначиться на вашому стані.
Ви також можете тренувати кишківник, щоб мати більш регулярні та частіші дефекації.
Як це робити?
Це легко!
Спробуйте запланувати певний час щодня. Намагайтеся, щоб це відбувалося в той самий час щодня.
Вам також можуть сподобатися: Засіб з алое вера та медом від розладів травлення
Три поживні продукти з проносними властивостями
На щастя, є кілька продуктів з проносним ефектом. Вони можуть допомогти вам краще і легше ходити в туалет. Продукти, багаті на клітковину, відіграють ключову роль у боротьбі з закрепами.З цієї причини дуже важливо їсти клітковину. Це допоможе нормалізувати дефекацію і сприятиме виведенню відходів з організму. Однак ви повинні потроху додавати клітковину до свого раціону, інакше ви можете відчути здуття від різкого споживання великої кількості клітковини.
Варто запитати у лікаря про рекомендовану кількість клітковини, яку треба вживати щодня. Стать і вік впливають на кількість щоденного рекомендованого споживання клітковини.
Нижче ви знайдете інформацію про три різні продукти, які мають природну проносну дію. Додавання цих продуктів до щоденного раціону може допомогти вам боротися із закрепами.
1. Яблука
Яблука добре відомі тим, що вони сповнені поживними речовинами та корисними властивостями, які допомагають нам залишатися здоровими. Вони мають високий вміст пектину, який утворює гель під час контакту з водою.
Вони корисні для здоров’я кишківника, адже:
- По-перше, гель поглинає воду, тому для тих людей, які страждають на діарею, це стане в пригоді.
- По-друге, цей гель діє як мастило для вашого травного тракту. Це допомагає хімусу (гладкій напіврідкій масі частково перетравленої їжі в шлунку) легше проходити через кишківник.
2. Сливи
Сливи – один із продуктів, який найбільш відомий своїми проносними властивостями.
Це багате джерело сорбіту. Бактерії в мікробіоті засвоюють і перетворюють цей поліалкоголь. Це привертає воду до хімусу, що допомагає перетравленій їжі правильно рухатися через кишківник. Це забезпечує проносний ефект слив.
Ми також рекомендуємо: Лікування закрепу без проносних препаратів
3. Апельсини
Що стосується апельсинів, то їхній проносний вплив полягає в особливому компоненті цього фрукта.За даними деяких досліджень флаванон в апельсинах відповідає за стимулювання секреції іона хлору в епітелії товстої кишки. Це створює осмотичний тиск, який сприяє секреції рідини, отже, її проносний вплив.
Інші проносні засоби
Насіння льону, родзинки, ягоди, персики, ківі та курага також мають проносну дію. Аналогічно, макарони, млинці, хліб і печиво, приготовані з цільних зерен або зерен з високим вмістом клітковини, також можуть бути корисними у боротьбі з закрепами.
Також є овочі, які сприяють дефекаціям. Наприклад, броколі, спаржа, гарбуз та неочищена картопля покращують травлення та дефекацію. Корисні також салати, приготовані зі шпинату, листя салату та капусти.
Нарешті, корисні також такі бобові, як квасоля, біла квасоля, нут та сочевиця. Крім того, насіння, як от насіння сої чи чіа, та такі горіхи, як волоські горіхи, арахіс та мигдаль, також забезпечать хорошу дозу клітковини у вашому раціоні.
- Instituto Nacional de la Diabetes y las Enfermedades Digestivas y Renales (NIDDK). Estreñimiento. 2014. Available at: https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-digestivas/estrenimiento. Accessed 11/18, 2018.
- MedlinePlus. Estreñimiento. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/constipation.html. Accessed 11/18, 2018.
- Wikipedia. Ciruela. 2018. Available at: https://es.wikipedia.org/wiki/Ciruela. Accessed 11/18, 2018.
- Wikipedia. Manzana. 2018. Available at: https://es.wikipedia.org/wiki/Manzana. Accessed 11/18, 2018.
- Wikipedia. Naranja. 2018. Available at: https://es.wikipedia.org/wiki/Naranja. Accessed 11/18, 2018.