Три соуси для м’ясного барбекю

· Травень 21, 2019
Улітку сім'ї часто збираються на смачне барбекю. Що може бути краще до м'яса, ніж смачні домашні соуси для м’ясного барбекю? Ось три ідеї, які можна пристосувати до власних уподобань.

Найкращі моменти – це ті, які ми проводимо з близькими, і вони часто виникають під час смачного барбекю. Ми хочемо порадити вам чудовий рецепт до м’яса, тому сьогодні ми поговоримо про на три смачні соуси для м’ясного барбекю.

Для приготування м’яса на грилі використовують соус для барбекю, який часто характеризується солодким і кислим смаком (залежно від використовуваних інгредієнтів). Хоча його зазвичай використовують для ребер або курки, соус для барбекю став популярним для більшості м’ясних продуктів, і він навіть став заміною томатному соусу для піци.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати його вдома, ось три рецепти, які підходять для будь-якого виду м’яса. Візьміть до відома!

Три смачні соуси для м’ясного барбекю

смачні соуси для м’ясного барбекюРецепт №1

Кажуть, що найкращі страви – домашні, тому що вони набагато корисніші. Тому дуже приємно навчитися робити соус для барбекю. Сподіваємося, вам сподобається, оскільки ви можете додати його до будь-якої страви.

Інгредієнти

  • 120 г цукру
  • 2 столові ложки соєвого соусу (30 мл)
  • 1/4 склянки томатного соусу (60 мл)
  • 3 столові ложки оцту (45 мл)
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • 1 столова ложка часникового порошку (15 г)
  • 1 склянка води (250 мл)
  • 1/2 чайної ложки солі (8 г)

Читайте також цю статтю: Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель

Інструкції

  • По-перше, покладіть цукор у каструлю зі склянкою води і нагрійте його на середньому вогні. Перемішайте, поки не загусне.
  • Потім додайте соєвий соус, томатний соус і оцет, постійно перемішуючи.
  • Далі зніміть з вогню і додайте олію, сіль і часник. Знову перемішайте, щоб усі інгредієнти добре поєдналися разом.
  • Нарешті нанесіть соус барбекю на м’ясо і покладіть його на гриль.

Рецепт №2

рецепт соусу до барбекюВам не потрібно буде нічого готувати з цим рецептом. Крім того, він ідеально підходить для курячих крилець, ребер і соковитих стейків.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки меду (30 г)
  • 1/2 склянки води (125 мл)
  • 1 столова ложка гарячого соусу (15 мл)
  • 4 столові ложки томатного соусу (60 мл)
  • 2 столові ложки Вустерського соусу (30 мл)
  • 2 столові ложки соєвого соусу (30 мл)
  • 1 щіпка солі (5 г)
  • 2 столові ложки ананасового соку (30 мл)
  • 2 зубчики часнику

Інструкції

  • Візьміть миску середнього розміру і змішайте в ній томатний соус з медом і водою.
  • Потім додайте соєвий соус, гарячий соус і Вустерський соус. Трохи перемішайте.
  • Далі додайте сіль, подрібнені зубчики часнику і ананасовий сік. Знову перемішайте, щоб аромати поєдналися.
  • Змастіть м’ясо соусом для барбекю, а потім покладіть його на гриль. Насолоджуйтесь!

Рецепт №3

рецепт соусу до м'яса
Чи знаєте ви, що можна додати овочі до соусу для барбекю, щоб покращити його смак? Хоча це виходить за межі традиційного рецепта, це чудове доповнення!

Інгредієнти

  • 2 цибулі (200 г)
  • 1 столова ложка подрібненої паприки (15 г)
  • 2 столові ложки коричневого цукру (30 г)
  • 2 столові ложки Вустерського соусу (30 мл)
  • 1 столова ложка дижонської гірчиці (15 мл)
  • 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
  • 2 столові ложки томатного соусу (30 мл)
  • 4 столові ложки оцту (60 мл)
  • 2 столові ложки меду (30 мл)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю (8 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1/4 склянки води (60 мл)

Перегляньте також цю статтю: Як приготувати смачні фрикадельки в іспанському соусі

Інструкції

  • Спочатку наріжте цибулю на дрібні шматочки. Обсмажте її з оливковою олією, сіллю і цукром, поки вона не стане ніжною і карамелізується.
  • Потім додайте томатний соус разом з соєвим соусом, Вустерським соусом, паприкою, дижонською гірчицею, медом і чорним перцем. Ретельно перемішайте.
  • Потім додайте трохи води, щоб розбавити соус.
  • Накрийте кришкою і варіть 5 хвилин, зніміть з вогню і почекайте, поки соус трохи охолоне.
  • Змастіть ним м’ясо і насолоджуйтеся!