Вазелін: використання для краси і здоров'я

Вазелін: використання для краси і здоров'я
 

Вазелін – це суміш, яку отримують з переробки нафти та використовують як у косметиці, так і у фармацевтичній промисловості.

Склад його може змінюватися, залежно від процесу, але той вазелін, який ми всі добре знаємо – сильно очищений – використовують для лосьйонів, зволожувальних та змащувальних засобів, а також його додають у склад багатьох косметичних продуктів.

Відкрийте для себе багатостороннє використання вазеліну для краси і здоров’я у цій статті сьогодні!

Вазелін та його характеристики

Існує багато способів використання вазеліну для здоров’я і краси і ви зараз в цьому переконаєтесь. Проте поки що, дуже мало кому відомо про походження та спосіб отримання цього продукту.

Що добре відомо, так це те, що вазелін – продукт, отриманий з нафти. Він утворений шляхом “змішування” нафти з парою та фільтрування при високих температурах. Це означає, що це напівтверда суміш вуглеводнів, які надходять з органічних залишків різного походження.

Хоча це може здатися трохи дивним, що ми радимо використовувати продукт, отриманий з нафти, для шкіри та при догляді за здоров’ям загалом, все ж, він, насправді, володіє багатьма захисними властивостями для організму, оскільки проходить через досить інтенсивний процес очищення, а отже, дійсно не шкодить здоров’ю.

вазелін як косметичний засіб

Завдяки його густій консистенції, вазелін дуже добре підходить для захисту шкіри, особливо для дуже чутливих ділянок ​шкіри, таких, наприклад, як губи. Його також використовують як натуральний інгредієнт в різних мазях. Можна застосовувати і влітку, і в взимку – вазелін створює свого роду захисний «бар’єр» від спеки, холоду та вітру.

З цієї причини, вазелін вважають одним з основних допоміжних засобів краси, який кожна жінка повинна тримати у себе вдома або в сумочці. Він має нескінченно велику кількість способів використання, крім того, він доступніший, ніж більшість лосьйонів і косметичних засобів, які продають в магазинах.

вазелін - хороший крем для рук та стоп

Використання вазеліну для здоров’я і краси

Це чудовий бальзам для губ

Нанесіть невелику кількість вазеліну на губи в будь-яку пору року, щоб пом’якшити їх, якщо вони потріскалися від холоду, або зволожити, якщо вони занадто пересохли під дією сонця в літній час. Він також надає миттєвий блиск.

Це дуже хороший крем для рук та стоп

Його можна використовувати, щоб пом’якшити та зволожити потріскані п’яти, шершавість рук та стоп. Нанесіть вазелін на руки або стопи коловими рухами, а потім одягніть рукавички або шкарпетки для ефективніших результатів.

Нехай так залишається п’ятнадцять хвилин, аж поки він добре не вбереться і не проникне у шкіру. Прополощіть при необхідності теплою водою. Ваша шкіра, безумовно, стане м’якшою і гладшою.

 

Це альтернативний засіб для зняття макіяжу

Вазелін може навіть видалити водостійку туш, окрім його заспокійливої властивості при подразненні шкіри, викликаної макіяжем у чутливих ділянках шкіри, наприклад, навколо очей.

Це зволожувальний лосьйон

Застосовуйте вазелін для тіла після купання, щоб насолодитися м’якою та зволоженою шкірою.

Це засіб для пілінгу шкіри

Якщо змішати трохи вазеліну з двома ложками цукру або солі, ви можете виготовити саморобний, домашній скраб для тіла, який варто використовувати на тілі або обличчі. Такий скраб також можна застосувати для видалення омертвілих клітин шкіри губ.

Нанесіть скраб на тіло круговими рухами, і нехай залишиться так протягом декількох хвилин. Через деякий час, використайте стару зубну щітку, щоб зняти скраб зі шкіри, це зробить шкіру навіть ще м’якішою.

вазелін це засіб для пілінгу шкіри

Зволожує шкіру після видалення волосся

Немає значення, використовуєте ви віск чи бритву для видалення небажаного волосся, шкіра на ногах може стати доволі сухою і потрісканою. Щоб запобігти цьому, можна нанести тонкий шар вазеліну на необхідну ділянку шкіри та дозволити йому висохнути на повітрі. Шкіра стане гладкою та зволоженою.

Можна використати як рум’янець

Змішайте трохи помади з вазеліном і приготуйте власний рум’янець, який навіть залишиться довше на щоках і буде стійким протягом багатьох годин щоденної діяльності.

 

Сприяє підтримці ароматів на довший час

Перед розпиленням парфумів на зап’ястя нанесіть туди тонкий шар вазеліну. Це допоможе аромату залишатися стійким протягом усього дня.

Захищає шкіру голови від фарби для волосся

Нанесіть трохи вазеліну навколо лінії волосся (де волосся починається на чолі, потилиці, біля вух та бакенбардів і т.д.), щоб не тільки уникнути фарбування шкіри, але також уникнути алергічних реакцій, які можуть бути викликані барвником.

Можна використати як кондиціонер

Після того як ви вимили волосся звичайним шампунем, нанесіть трохи вазеліну на шкіру голови, залиште його на кілька хвилин, а потім змийте.

вазелін як кондиціонер для волосся

Приховає посічені кінці волосся

Якщо ви застосуєте трохи вазеліну на кінці посіченого волосся, зможете приховати цю непривабливу проблему.

Можна застосовувати разом з засобами для автозасмаги

На сухі ділянки шкіри нанесіть трохи вазеліну перед використанням звичайного засобу для автозасмаги.

Допомагає бровам та віям

Що стосується брів, то вазелін допомагає добре зволожувати їх, а щодо вій, вазелін допомагає їм рости швидше та густіше. Застосовуйте вазелін до вій та брів перед сном.

Допомагає краще доглядати за кутикулами

Нанесіть вазелін на пальці та нігті кілька разів на день, і вам буде легше доглядати за ними.

 

Добре підходить для масажу

Вазелін добре підходить, щоб сприяти відпочинку та водночас зволожити тіло. Нанесіть невелику його кількість на тіло і масажуйте шкіру коловими рухами від голови до п’ят.

Може бути хорошою основою для тіней для повік

Нанесіть вазелін на повіки, перш ніж використовувати тіні для очей, і ваш макіяж буде тривати довше та й виглядатиме яскравіше. Якщо ж використовувати вазелін сам по собі, він може створити яскравіший зовнішній вигляд.

Може допомогти зняти тісний перстень

Якщо не виходить зняти перстень з пальця через, наприклад, набряк, нанесіть трохи вазеліну. Це допоможе легко зняти перстень, і вам не доведеться докладати значних зусиль, ба навіть, можливо, ви уникнете пошкодження пальця.

Допомагає загладити шрами

У медицині вазелін широко відомий як корисний засіб для ран, і його використовують після різного виду операції. Його також можна застосувати для захисту та лікування шкіри після татуювання.

Зображення люб’язно надані: Ishikawa Ken, Istolethev, Sung Sock, WePhotographer та Christina Xu.