Вегетаріанські нагетси: 3 смачні рецепти
Ми знаємо, що в світі, де в гастрономії завжди домінує м’ясо, нелегко знайти смачні вегетаріанські страви. Однак сьогодні ми хочемо показати вам три рецепти, як приготувати вегетаріанські нагетси, які вам сподобаються!
Нагетси – це страва на основі курки. Їх зазвичай покривають шаром пшеничного борошна або хлібної крихти перед випіканням або смаженням. Однак сьогодні бувають різні типи рецептів, які були створені та перевірені. Таким чином, вегетаріанці можуть насолодитися великою кількістю смачних страв.
Сьогодні ви можете знайти різні варіанти рецептів для таких страв, як фрикадельки, нагетси і навіть гамбургери.
Дізнайтеся, як зробити вегетаріанські нагетси за допомогою цих трьох чудових рецептів!
Вегетаріанські нагетси: три рецепти
1. Нагетси з соєвого м’яса
Перше, що спадає на думку, коли ви думаєте про «вегетаріанців» – це овочі та салати. Однак цей рецепт схожий до ідеї курячих нагетсів. Він смакує ще краще і є навіть більш поживним!
Інгредієнти
- 1/2 склянки тофу (100 г)
- 1/2 склянки води (100 мл)
- 4 краплі табаско
- 1/2 склянки соєвого соусу (50 мл)
- 1 яйце
- 1 столова ложка солі (15 г)
- 1/2 столової ложки перцю (7 г)
- 1/2 склянки хлібних крихт (100 г)
- 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
Приготування
- Спочатку візьміть миску і змішайте соєве м’ясо з табаско і соєвим соусом. Дайте інгредієнтам постояти 15 хвилин.
- Потім в окремій мисці змішайте яйце з сіллю і перцем та додайте до попередньої суміші. Нарешті додайте хліб і місіть, поки не отримаєте тверду суміш, яку можна сформувати.
- Потім зробіть форму нагетсів. Зробіть кульки з тіста і вирівняйте їх. Покладіть їх у лоток.
- Нарешті, нагрійте сковорідку з оливковою олією і смажте вегетаріанські нагетси до золотистого кольору з обох сторін. Подавайте і насолоджуйтеся.
2. Нагетси з броколі
Броколі – рослина з великою кількістю переваг для нашого організму. Вона багата вітамінами С і Е, крім того, що вона містить розчинну харчову клітковину. Також броколі допомагає запобігати різним захворюванням.
Інгредієнти
- 1 морква
- 2 картоплі
- 1 буряк
- 1 склянка броколі (100 г)
- 1/2 зеленого перцю
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- 1/2 столової ложки солі (7 г)
- 1/2 столової ложки перцю (7 г)
- 1 склянка хлібних крихт (200 г)
- 2 яйця
- 4 столові ложки оливкової олії (60 мл)
Приготування
- Перше, що ви повинні зробити, це нарізати всі овочі, окрім перцю. Відварити їх 10 – 15 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
- Потім помістіть їх у миску і розчавіть, щоб можна було зробити тісто.
- Додайте перець, сіль і оливкову олію. Добре перемішайте, щоб інгредієнти поєдналися.
- Потім поставте суміш у холодильник, щоб вона трохи осіла і застигла. Залиште її приблизно на 15 або 20 хвилин.
- Після цього дістаньте з холодильника і сформуйте з тіста нагетси.
- Збийте яйця в окремій мисці і насипте трохи хлібних крихт на тарілку. Опускайте кожен нагетс спочатку в яйце, а потім – в хлібні крихти.
- Нагрійте оливкову олію на сковороді і смажте вегетаріанські нагетси. Потім дайте їм охолонути, подавайте і насолоджуйтеся.
3. Нагетси з цвітної капусти та сиру
Це ще одна смачна варіація вегетаріанських нагетсів. Насправді, ви можете приготувати їх з будь-якого овоча, який заманеться. Вам просто потрібно добре змішати інгредієнти, щоб ви могли потім перетворити їх на нагетси.
Інгредієнти
- 1 склянка кольорової капусти (150 г)
- 1/4 склянки сиру пармезан (50 г)
- 1 склянка броколі (150 г)
- 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
- 1 столова ложка солі (15 г)
- 1 чайна ложка перцю (5 г)
Приготування
- Для початку відваріть кольорову капусту і броколі на середньому вогні до готовності.
- Потім помістіть овочі в кухонний комбайн разом з іншими інгредієнтами. Додавайте їх по одному, щоб вони добре перемішалися.
- Далі сформуйте кульки з тіста, а потім перетворіть їх на нагетси. Помістіть їх на аркуш для випікання з пергаментного паперу.
- Нарешті, помістіть їх в духовку на 20 хвилин при 180ºC до появи золотистого кольору.
- Нехай вони охолонуть, подавайте і насолоджуйтеся цією смачною вегетаріанською стравою!
- Rizzo, G., & Baroni, L. (2018, January 5). Soy, soy foods and their role in vegetarian diets. Nutrients. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/nu10010043
- Messina, M., & Messina, V. (2010). The role of soy in vegetarian diets. Nutrients. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/nu2080855
- Liu M, Zhang L, Ser SL, Cumming JR, Ku KM. Comparative Phytonutrient Analysis of Broccoli By-Products: The Potentials for Broccoli By-Product Utilization. Molecules. 2018;23(4):900. Published 2018 Apr 13. doi:10.3390/molecules23040900
- Ahmed, F. A., & Ali, R. F. M. (2013). Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower. BioMed Research International, 2013. https://doi.org/10.1155/2013/367819