Home » Рецепти » Вегетаріанські нагетси: 3 смачні рецепти
Вегетаріанські нагетси: 3 смачні рецепти
Квітень 23, 2019
Часто здається неможливим відтворити хрусткі класичні курячі нагетси. А втім, є деякі вегетаріанські версії, які зберігають аромат. Курячий білок в них також замінюється здоровим способом.
Ми знаємо, що в світі, де в гастрономії завжди домінує м’ясо, нелегко знайти смачні вегетаріанські страви. Однак сьогодні ми хочемо показати вам три рецепти, як приготувати вегетаріанські нагетси, які вам сподобаються!
Нагетси – це страва на основі курки. Їх зазвичай покривають шаром пшеничного борошна або хлібної крихти перед випіканням або смаженням. Однак сьогодні бувають різні типи рецептів, які були створені та перевірені. Таким чином, вегетаріанці можуть насолодитися великою кількістю смачних страв.
Сьогодні ви можете знайти різні варіанти рецептів для таких страв, як фрикадельки, нагетси і навіть гамбургери.
Дізнайтеся, як зробити вегетаріанські нагетси за допомогою цих трьох чудових рецептів!
Вегетаріанські нагетси: три рецепти
1. Нагетси з соєвого м’яса
Перше, що спадає на думку, коли ви думаєте про «вегетаріанців» – це овочі та салати. Однак цей рецепт схожий до ідеї курячих нагетсів. Він смакує ще краще і є навіть більш поживним!
Спочатку візьміть миску і змішайте соєве м’ясо з табаско і соєвим соусом. Дайте інгредієнтам постояти 15 хвилин.
Потім в окремій мисці змішайте яйце з сіллю і перцем та додайте до попередньої суміші. Нарешті додайте хліб і місіть, поки не отримаєте тверду суміш, яку можна сформувати.
Потім зробіть форму нагетсів. Зробіть кульки з тіста і вирівняйте їх. Покладіть їх у лоток.
Нарешті, нагрійте сковорідку з оливковою олією і смажте вегетаріанські нагетси до золотистого кольору з обох сторін. Подавайте і насолоджуйтеся.
2. Нагетси з броколі
Броколі – рослина з великою кількістю переваг для нашого організму. Вона багата вітамінами С і Е, крім того, що вона містить розчинну харчову клітковину. Також броколі допомагає запобігати різним захворюванням.
Перше, що ви повинні зробити, це нарізати всі овочі, окрім перцю. Відварити їх 10 – 15 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
Потім помістіть їх у миску і розчавіть, щоб можна було зробити тісто.
Додайте перець, сіль і оливкову олію. Добре перемішайте, щоб інгредієнти поєдналися.
Потім поставте суміш у холодильник, щоб вона трохи осіла і застигла. Залиште її приблизно на 15 або 20 хвилин.
Після цього дістаньте з холодильника і сформуйте з тіста нагетси.
Збийте яйця в окремій мисці і насипте трохи хлібних крихт на тарілку. Опускайте кожен нагетс спочатку в яйце, а потім – в хлібні крихти.
Нагрійте оливкову олію на сковороді і смажте вегетаріанські нагетси. Потім дайте їм охолонути, подавайте і насолоджуйтеся.
3. Нагетси з цвітної капусти та сиру
Це ще одна смачна варіація вегетаріанських нагетсів. Насправді, ви можете приготувати їх з будь-якого овоча, який заманеться. Вам просто потрібно добре змішати інгредієнти, щоб ви могли потім перетворити їх на нагетси.
Інгредієнти
1 склянка кольорової капусти (150 г)
1/4 склянки сиру пармезан (50 г)
1 склянка броколі (150 г)
2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
1 столова ложка солі (15 г)
1 чайна ложка перцю (5 г)
Приготування
Для початку відваріть кольорову капусту і броколі на середньому вогні до готовності.
Потім помістіть овочі в кухонний комбайн разом з іншими інгредієнтами. Додавайте їх по одному, щоб вони добре перемішалися.
Далі сформуйте кульки з тіста, а потім перетворіть їх на нагетси. Помістіть їх на аркуш для випікання з пергаментного паперу.
Нарешті, помістіть їх в духовку на 20 хвилин при 180ºC до появи золотистого кольору.
Нехай вони охолонуть, подавайте і насолоджуйтеся цією смачною вегетаріанською стравою!
Rizzo, G., & Baroni, L. (2018, January 5). Soy, soy foods and their role in vegetarian diets. Nutrients. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/nu10010043
Messina, M., & Messina, V. (2010). The role of soy in vegetarian diets. Nutrients. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/nu2080855
Liu M, Zhang L, Ser SL, Cumming JR, Ku KM. Comparative Phytonutrient Analysis of Broccoli By-Products: The Potentials for Broccoli By-Product Utilization. Molecules. 2018;23(4):900. Published 2018 Apr 13. doi:10.3390/molecules23040900
Ahmed, F. A., & Ali, R. F. M. (2013). Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower. BioMed Research International, 2013. https://doi.org/10.1155/2013/367819
Перш за все, потрібно зауважити, що в класичному розумінні ця страва не є ані супом, ані овочевим кремом. Насправді це напрочуд смачне поєднання обох згаданих вище страв. Зверніть увагу, що крем-суп з беконом та зеленим горошком є дуже простим у…
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати чудовий пряний медовий пиріг, який виглядає золотим. Цей пиріг підходить для будь-якого випадку: формального або неформального.
Коли ми говоримо про бобові, перше, що спадає на думку, – це суп. Сьогодні ми розповімо вам про легкий і смачний вершковий суп з сочевиці, для приготування якого потрібні звичні інгредієнти, які у вас вже є на кухні. Готові спробувати?
Якщо у вас гості на вечерю, зрозуміти, чим їх пригостити може бути важкою. Однак ці смачні рецепти овочеві паштети можуть стати вашою основною закускою. Овочевий паштет – це страва, яка походить від французької пасти, яку зазвичай роблять з фаршу, печінки…
Пшеничний хліб є основним харчовим продуктом у багатьох родинах. Однак багато людей почали його уникати, оскільки через високий вміст рафінованого борошна, крохмалю та натрію він не є здоровим варіантом. Ви хочете спробувати альтернативу? Дізнайся, як приготувати домашній житній хліб зі…