Вершковий суп зі спаржею: 2 чудові рецепти

Спаржа – це овоч, який подавали грецьким і єгипетським богам тисячі років. На щастя, її використання поширилося на багато інших верств населення завдяки римлянам, які поширили її по всій Європі. Згодом люди почали все більше включати цей овоч у свої страви. Ось чому сьогодні ми можемо насолоджуватися багатьма стравами зі спаржею, наприклад, вершковий суп зі спаржею.
Основними виробниками спаржі у світі є Німеччина, Італія та Франція. Це свідчить про те, що ці країни найбільше споживають її, за ними йдуть Бельгія, Іспанія, Португалія та Туреччина. Тому є багато рецептів вершкових супів зі спаржею, і всі вони чудові.
У цій статті ми розглянемо деякі з найкращих, щоб ви могли зробити їх та здивувати своїх гостей!
Пам’ятайте, що спаржа містить кілька поживних речовин, які зберігають здоров’я в хорошому стані.
По-перше, вона має високий вміст вітамінів А, С, Е і К, фолієвої кислоти, калію, мікроелементів, клітковини і антиоксидантів. Дія цих поживних речовин призводить до сечогінних властивостей (які допомагають організму видаляти токсини), а також до антивікових властивостей (вони борються з вільними радикалами).
Крім того, регулярне вживання спаржі сприяє кровообігу.
Вершковий суп зі спаржею: класичний рецепт
Цей рецепт є найпоширенішим приготуванням вершків для супу зі спаржею, який всі знають і його дуже легко приготувати. А найкраще – це те, що вам не потрібно багато інгредієнтів та спеціальних методів приготування, щоб зробити це.
Кількість, яку ми вказали нижче, розрахована на двох осіб.
Інгредієнти
- ½ цибулі
 - ½ картоплі
 - Оливкова олія
 - Вершки
 - 1 пучок зеленої спаржі (325 г)
 - 2 склянки курячого або овочевого бульйону (500 мл)
 - Приправи: сіль і білий перець
 - Додатково: 1 цибуля-порей
 

Приготування
- Вимийте і відріжте стебла спаржі, а потім поріжте решту на середні шматочки.
 - У сковороді обсмажте цибулю та картоплю в оливковій олії. Після того, як приготується, перекладіть в миску.
 - У каструлі відваріть курячий бульйон з невеликою кількістю оливкової олії. Щойно бульйон закипить, додайте туди шматочки спаржі. Нехай готуються декілька хвилин на середньому вогні.
 - Вимкніть вогонь, додайте цибулю і картоплю, і змішайте блендером всі інгредієнти, поки не матимете однорідну суміш.
 - Приправте на смак і нехай готується 15 хвилин на середньому вогні.
 - Після 15 хвилин, додайте трохи вершків в суп і залиште на пару хвилин, щоб все добре перемішалося.
 - Прикрасьте, як вам подобається, і подавайте, поки гаряче.
 
Суп зі спаржею з напівсолодкими вершками

Інгредієнти
- 2 зубчики часнику
 - Свіжий базилік
 - Оливкова олія
 - 2 цибулі-порей
 - 2 цукіні
 - 1 солодка цибуля
 - 2 великі яблука
 - Приправи: сіль і кориця
 - 1 пучок зеленої спаржі
 - Додатково: 1 чайна ложка коричневого цукру (5 г)
 
Приготування
- Очистіть і розріжте зубчики часнику на дрібні шматочки (щоб їх було багато). Зробіть те ж саме з цибулею, цукіні і цибулю-пореєм.
 - Як і в попередньому рецепті, розріжте стебла спаржі і викиньте їх. Решту спаржі наріжте на середні шматочки.
 - Після цього очистіть і розріжте яблука. Потім покладіть їх у каструлю з невеликою кількістю води та кориці, щоб вони стали м’якими. Обережно! Не дозволяйте яблукам стати компотом.
 - Нагрійте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії та обсмажте цибулю та часник. Після приготування додайте цибулю-порей, спаржу і цукіні.
 - Перемістіть інгредієнти в каструлю з яблуками і корицею. Додайте трохи води (поки не закриєте нею всі інгредієнти) і нехай готується приблизно 15 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і нехай постоїть.
 - Нарешті заправте і змішайте всі інгредієнти блендером. Додайте базилік і подайте, поки гаряче.
 
Цей вершковий крем суп зі спаржею – страва, яка може бути як закускою, так і як легким обідом. Усе буде залежати від ваших смаків. Важливо бути обережними з часом приготування та вогнем, щоб рецепт вийшов досконалим.
Спробуйте ці рецепти і насолодіться їхнім вишуканим смаком!
Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.







