Вершковий суп зі спаржею: 2 чудові рецепти

Якщо вам хотілося б спробувати вершковий суп зі спаржею, ось два смачні рецепти з неймовірним смаком. Читайте далі!
Вершковий суп зі спаржею: 2 чудові рецепти

Останнє оновлення: 01 лютого, 2019

Спаржа – це овоч, який подавали грецьким і єгипетським богам тисячі років. На щастя, її використання поширилося на багато інших верств населення завдяки римлянам, які поширили її по всій Європі. Згодом люди почали все більше включати цей овоч у свої страви. Ось чому сьогодні ми можемо насолоджуватися багатьма стравами зі спаржею, наприклад, вершковий суп зі спаржею.

Основними виробниками спаржі у світі є Німеччина, Італія та Франція. Це свідчить про те, що ці країни найбільше споживають її, за ними йдуть Бельгія, Іспанія, Португалія та Туреччина. Тому є багато рецептів вершкових супів зі спаржею, і всі вони чудові.

У цій статті ми розглянемо деякі з найкращих, щоб ви могли зробити їх та здивувати своїх гостей!

Пам’ятайте, що спаржа містить кілька поживних речовин, які зберігають здоров’я в хорошому стані.

По-перше, вона має високий вміст вітамінів А, С, Е і К, фолієвої кислоти, калію, мікроелементів, клітковини і антиоксидантів. Дія цих поживних речовин призводить до сечогінних властивостей (які допомагають організму видаляти токсини), а також до антивікових властивостей (вони борються з вільними радикалами).

Крім того, регулярне вживання спаржі сприяє кровообігу.

Вершковий суп зі спаржею: класичний рецепт

Цей рецепт є найпоширенішим приготуванням вершків для супу зі спаржею, який всі знають і його дуже легко приготувати. А найкраще – це те, що вам не потрібно багато інгредієнтів та спеціальних методів приготування, щоб зробити це.

Кількість, яку ми вказали нижче, розрахована на двох осіб.

Інгредієнти

  • ½ цибулі
  • ½ картоплі
  • Оливкова олія
  • Вершки
  • 1 пучок зеленої спаржі (325 г)
  • 2 склянки курячого або овочевого бульйону (500 мл)
  • Приправи: сіль і білий перець
  • Додатково: 1 цибуля-порей
спаржа

Приготування

  • Вимийте і відріжте стебла спаржі, а потім поріжте решту на середні шматочки.
  • У сковороді обсмажте цибулю та картоплю в оливковій олії. Після того, як приготується, перекладіть в миску.
  • У каструлі відваріть курячий бульйон з невеликою кількістю оливкової олії. Щойно бульйон закипить, додайте туди шматочки спаржі. Нехай готуються декілька хвилин на середньому вогні.
  • Вимкніть вогонь, додайте цибулю і картоплю, і змішайте блендером всі інгредієнти, поки не матимете однорідну суміш.
  • Приправте на смак і нехай готується 15 хвилин на середньому вогні.
  • Після 15 хвилин, додайте трохи вершків в суп і залиште на пару хвилин, щоб все добре перемішалося.
  • Прикрасьте, як вам подобається, і подавайте, поки гаряче.

Суп зі спаржею з напівсолодкими вершками

вершковий суп зі спаржою

Інгредієнти

  • 2 зубчики часнику
  • Свіжий базилік
  • Оливкова олія
  • 2 цибулі-порей
  • 2 цукіні
  • 1 солодка цибуля
  • 2 великі яблука
  • Приправи: сіль і кориця
  • 1 пучок зеленої спаржі
  • Додатково: 1 чайна ложка коричневого цукру (5 г)

Приготування

  • Очистіть і розріжте зубчики часнику на дрібні шматочки (щоб їх було багато). Зробіть те ж саме з цибулею, цукіні і цибулю-пореєм.
  • Як і в попередньому рецепті, розріжте стебла спаржі і викиньте їх. Решту спаржі наріжте на середні шматочки.
  • Після цього очистіть і розріжте яблука. Потім покладіть їх у каструлю з невеликою кількістю води та кориці, щоб вони стали м’якими. Обережно! Не дозволяйте яблукам стати компотом.
  • Нагрійте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії та обсмажте цибулю та часник. Після приготування додайте цибулю-порей, спаржу і цукіні.
  • Перемістіть інгредієнти в каструлю з яблуками і корицею. Додайте трохи води (поки не закриєте нею всі інгредієнти) і нехай готується приблизно 15 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і нехай постоїть.
  • Нарешті заправте і змішайте всі інгредієнти блендером. Додайте базилік і подайте, поки гаряче.

Цей вершковий крем суп зі спаржею – страва, яка може бути як закускою, так і як легким обідом. Усе буде залежати від ваших смаків. Важливо бути обережними з часом приготування та вогнем, щоб рецепт вийшов досконалим.

Спробуйте ці рецепти і насолодіться їхнім вишуканим смаком!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.