Вода в пляшках: 4 секрети, про які ви не знали

Щоб уникнути різних проблем, до яких може призвести питна вода у пляшках, можна купувати воду в скляних, а не пластикових пляшках.
Вода в пляшках: 4 секрети, про які ви не знали

Останнє оновлення: 24 лютого, 2019

Сьогодні питна вода в пляшках є синонімом придбання пластикової тари. Однак є кілька таємниць, пов’язаних з цим матеріалом, про які не всі знають і навіть не здогадуються.

Зверніть увагу і збережіть своє тіло здоровим. Ось чотири секрети, які дадать вам можливість досягти цього.

1. Не використовуйте пластикові пляшки повторно

одноразові пляшки

Не можна повторно використовувати пластикові пляшки, оскільки вони можуть виділяти небезпечні хімікати. Тому важливо звернути увагу на символи на нижній частині пляшок.

Наприклад, якщо ви бачите в них трикутники з числами, вони стосуються типу пластика, з якого виготовлена ​​пляшка.

Пляшки, позначені «1» (ПЕТ або ПЕТФ), безпечні лише для одноразового використання.

Це так тому, що у середовищі з киснем, якщо вони нагріваються або піддаються впливу сонячних променів, пластик починає виділяти токсичні речовини, які потім потрапляють у воду.

Також варто уникати пляшок, позначених «3» і «7» (ПВХ і ПК), оскільки вони виділяють токсичні речовини, які можуть проникати в їжу та напої.

Якщо ви піддаєте свій організм такому пластику протягом тривалого часу, у вас можуть розвинутися небезпечні захворювання.

Якщо ви хочете повторно використовувати пляшки, майте на увазі, що це повинні бути пляшки з поліетилену, які позначені «2» і «4».

Крім того, рекомендується використовувати пляшки з поліпропілену. Вони позначені символом “5” і літерами ПП. Такі пляшки є відносно безпечними, якщо ви використовуєте їх для зберігання холодної води і завжди дезінфікуєте їх.

2. Будьте обережними з бактеріями

бактерії

Пластикова пляшка може бути справжнім гніздом бактерій. Власне, рівень мікроорганізмів у цих пляшках часто перевищує кількість, безпечну для нашого здоров’я.

Не створюйте ідеальні умови для росту мікробів, тримаючи пляшку брудними руками, погано промиваючи її або зберігаючи в ній воду при кімнатній температурі.

Варіанти для збереження пластикових пляшок у хорошому стані – промити їх теплою мильною водою, оцтом або антибактеріальною рідиною для полоскання рота.

Загалом, найбільший ризик для здоров’я, пов’язаний з повторним використанням пластикових пляшок, є мікробіологічним. Це пояснюється повсякденним погіршенням якості пляшок.

Це може бути невеликий злам або тріщина в матеріалі, що стає ідеальним місцем для концентрації бактерій.

Однак миття пляшки не дає ніякої гарантії. Зрештою, ми все одно можемо поглинути токсини або навіть підхопити гепатит А.

За різними дослідженнями, найбільша кількість бактерій живе в горлечку пляшки. Не завжди можливо досягти ідеальної чистоти в цій частині.

Таким чином, найбільш ефективним і безпечним варіантом є використання соломки.

3. Зверніть увагу на те, звідки походить вода у пляшках

вода у пляшках

Багато компаній пишуть на своїх пляшках, що вода, яку вони продають, видобувається в чудових гірських джерелах. Однак правда полягає в тому, що вода в пляшках, яку ми купуємо, часто ідентична воді, яка тече у нас вдома з-під крана.

Важливо мати на увазі, що компанії зобов’язані ретельно описувати джерело води, яку вони продають.

4. Будьте обережними з напоями, зробленими з води

вода з-під крана

Крім того, компанії, які продають воду в пляшках, також продають продукти, отримані з води, для чого вони додають певний аромат. Їхньою метою є залучення молодих людей і спортсменів на новий ринок за допомогою цих продуктів.

Саме тому різні компанії продають воду в пляшках з різними доданими смаками. Вони часто стверджують, що їхні напої «здоровіші за інші солодкі напої».

Однак важливо бути обережними з цим. Адже іноді ця вода може містити не стільки цукру, скільки соди.

Щоб уникнути обману, ви завжди повинні перевіряти інформацію, що написана на етикетці, і подивитися, скільки цукру цей напій насправді містить.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.