Рафінований цукор: продукт, який підживлює рак

30 листопада, 2018
Ракові клітини потребують більше цукру, ніж нормальні. Щойно вони з'являються в організмі, їхній ріст залежить від регулярних поставок глюкози. Саме тому рафінований цукор краще не вживати.

Чимало факторів сприяють появі різних типів раку, але всі вони мають дещо спільне, на чому вони підживлюються. Протягом декількох десятиліть науковці зосередили свої дослідження на взаємозв’язку між харчуванням і раком.  Вони дійшли висновку, що деякі продукти збільшують ризик появи цієї хвороби. Сьогодні ми дізнаємось, як впливає рафінований цукор на ракові клітини.

Серед основних продуктів, пов’язаних з розвитком раку, є рафінований цукор. Він наявний в більшості осель по всьому світу і добре смакує багатьом людям.

Рафінований цукор – ракова їжа

За даними дослідників з Університету Каліфорнії в Сан-Франциско, рафінований цукор становить великий ризик для здоров’я. Отже, його слід вважати таким же токсичним, як алкоголь і тютюн. Кілька досліджень показали, що часте споживання цукру призводить до понад 35 мільйонів смертей по всьому світу щороку. Виявляється, що цукор тісно пов’язаний не лише з діабетом, але й з розвитком хронічних захворювань, таких як рак.

рак грудей

Серед шкідливих наслідків споживання цукру:

  • цукровий діабет,
  • метаболічний синдром,
  • гіпер- і гіпоглікемія,
  • шлунково-стравохідний рефлюкс
  • хвороби серця.

Що стосується його зв’язку з розвитком раку, цукор все ще залишається предметом багатьох наукових проектів та експериментів. З часом ці дослідження довели, що існує тісний зв’язок між розвитком раку і споживанням цукру.

Що кажуть лікарі

Медична спільнота завжди підтримувала ідею про те, що зв’язок між споживанням певних продуктів і розвитком раку є “слабким”. Адже вони досі не знайшли медичні дані на користь цього зв’язку.

Однак, дебати навколо цієї теми тривають. Багато вчених, лікарів та інших спеціалістів довели, що ефективний, безпечний і економічний спосіб лікування раку базується на скороченні споживання певних продуктів, які підживлюють пухлини і ракові клітини, наприклад, глюкоза. Ця лікувальна стратегія спрямована на “голодування” пухлин шляхом модифікації харчування людини, що є ключем до перемоги у битві з раком.

Одними з перших, хто виявив, що рак харчується цукром, були дослідники з інституту раку Huntsman в штаті Юта. У дослідженні, опублікованому в журналі Proceedings Національної академії наук, вони уточнили те, що медична спільнота знала з 1923 року. А саме той факт, що раковим клітинам потрібно набагато більше глюкози, ніж нормальним. Дослідження пояснює, як цей процес відбувається і як пацієнт може регулювати споживання цукру для боротьби з ростом пухлини.

рак

Цукрова дієта

З іншого боку, наукове дослідження доктора Томаса Гребера і його колег, опубліковане в 2012 році в журналі Molecular Systems Biology, довело, що позбавлення ракові клітини глюкози призводить до їх відмирання. Це відбувається через токсичне накопичення елементів, які вступають в реакцію з киснем.

Споживання рафінованого цукру міцно пов’язане з раком. Крім того, що він є однією з причин раку, він також підживлює ракові клітини, щойно у пацієнта з’явилася ця хвороба. Ці висновки обов’язково повинні відіграти певну роль в будь-якому лікуванні раку, тому що вони, можливо, допоможуть домогтися кращих результатів. Щойно ракові клітини з’являються в організмі, їхній ріст залежить від регулярних поставок глюкози.

Будь-яка людина може щось зробити, щоб запобігти раку і легко позбутися очевидних винуватців, як у випадку з рафінованим цукром. Зрозуміло, що харчування є не єдиним фактором, який призводить до цього захворювання, воно грає дуже важливу роль, хоча деякі люди так не вважають.

Ми всі повинні бути поінформовані про шкоду, яку ми можемо робити організму, споживаючи занадто багато канцерогенних продуктів, таких як рафінований цукор. Ми маємо спробувати зменшити споживання або повністю усунути їх з нашої дієти.

Пам’ятайте, що цей цукор є в багатьох продуктах, які ми їмо щодня: торти, цукерки, печиво, десерти, крупи, хліб, соуси тощо.

  • King, M. G., Olson, S. H., Paddock, L., Chandran, U., Demissie, K., Lu, S. E., … Bandera, E. V. (2013). Sugary food and beverage consumption and epithelial ovarian cancer risk: A population-based case-control study. BMC Cancer. https://doi.org/10.1186/1471-2407-13-94
  • https://mejorconsalud.com/azucar-refinada-un-alimento-estimulante-del-cancer/