Яблучний оцет для здорового схуднення
Яблучний оцет – це не просто приправа. Це натуральний продукт із багатьма лікувальними властивостями для нашого організму. Серед них здатність сприяти втраті ваги, тож спробуйте оцет для здорового схуднення.
З цієї статті ви дізнаєтеся, чому яблучний оцет – прекрасне доповнення для схуднення та як його споживати, щоб максимально скористатися його перевагами.
Що таке яблучний оцет?
Яблучний оцет є продуктом бродіння цукрів у яблуках. Його також можна зробити з яблучного сидру. Його аромат і присмак досить інтенсивні й мають фруктові відтінки завдяки вмісту яблучної кислоти.
Процес бродіння може відбуватися по-різному:
- Природно: це традиційний метод, який відбувається з власними дріжджами фруктів. Природний окислювальний оцет – це той вид, який ми рекомендуємо, оскільки це сирий ферментований продукт із великою кількістю корисних властивостей для здоров’я.
- Вибрані дріжджі: виробники додають різні види солей до цього виду оцту, а потім пастеризують його. У результаті оцет втрачає велику частину своїх лікарських властивостей.
Ми рекомендуємо прочитати: Щоденне споживання яблучного оцту: 8 переваг
Оцет для здорового схуднення
Яблучний оцет є потужним засобом для легкої та здорової втрати ваги. Це також не вимагає від вас припинити їсти та не відбиває апетит.Яблучний оцет перенаправляє цукри всередину м’язів, а не в жирові зони. У результаті ми отримуємо такі переваги:
- Знижує рівень цукру в крові, компенсує цукри, які ми споживаємо, і зменшує тривогу, яка виникає під час споживання солодощів.
- Покращує резистентність до інсуліну та запобігає розширенню талії.
- Знижує рівень тригліцеридів у крові.
- Зменшує черевний жир.
- Підвищує обмін речовин і збільшує кількість спалених калорій.
- Дає відчуття ситості, що уповільнює травлення й допомагає нам менше їсти й не голодувати.
- Сприяє виведенню токсинів і нездорових жирів.
Ви отримаєте найкращі результати, якщо ви будете стежити за збалансованою дієтою та робити вправи двічі або тричі на тиждень.
Як його споживати?
Окрім використання його як приправи для наших страв, якщо ми хочемо посилити його ефективність для схуднення, ось що ми повинні зробити:
Інгредієнти
- 1 склянка води (200 мл)
- 2 столові ложки натурального яблучного оцту (30 мл)
- щіпка харчової соди
Підготовка
- Змішайте всі інгредієнти та випийте суміш за півгодини до прийому їжі.
- Найефективніший час це робити – на початку дня, натщесерце.
- Вода може бути холодною або теплою.
- Якщо бажаєте, ви можете додати трохи меду до цієї суміші.
Важливо завжди пити оцет, який розбавлений у воді (або змішаний із їжею), щоб не зазнати проблем із травленням.
Харчова сода допомагає нейтралізувати кислоти оцту, якщо у вас чутливий шлунок. Вона також захистить емаль зубів.
Оцет для здорового схуднення та користь для здоров’я
Окрім того, що ви можете використати яблучний оцет для здорового схуднення, він також може похвалитися іншими перевагами для здоров’я. До них належать:- Лужна дія: яблучний оцет бореться з кислотністю, що викликає різноманітні розлади.
- Протизапальний ефект: знижує запалення, зменшуючи пов’язаний із ним біль.
- Травно-проносні ефекти: покращує процес травлення, бореться з кислотністю та покращує рух кишківника.
- Він знижує високий рівень холестерину й підвищений артеріальний тиск.
- Він регулює рівні рН організму.
- Крім того, він підтримує здоров’я зубів і ротової порожнини.
- Він також бореться з каменями в нирках.
- Він запобігає сезонним алергіям.
- Крім того, він зміцнює імунну систему й діє як природний антибіотик.
- Він запобігає інфекціям сечових шляхів.
- Він покращує роботу печінки.
Ви також можете нанести розбавлений яблучний оцет місцево на шкіру та волосся. Або ви також можете регулярно його використовувати для усунення грибків та бородавок.
Також читайте: Яблучний оцет – помічник у догляді за красою
Використання в кулінарії
Яблучний оцет на кухні – чудовий інгредієнт.- Він допомагає підкреслити смак їжі без додавання великої кількості солі.
- Продовжує строк придатності продуктів і запобігає росту бактерій.
- Дає змогу маринувати сирі продукти, такі як овочі, м’ясо або риба.
- Це натуральний очисний засіб. Окрім використання як приправи, ви можете застосувати його для чищення овочів для салатів.
- Nogueira, A., & Wosiacki, G. (2012). Apple Cider Fermentation. Handbook of Plant-Based Fermented Food and Beverage Technology.
- Neal, Gabriel. ¿Es el vinagre bueno para la salud? Esta es la opinión de un médico. 2018. Buena vida. El País. [Disponible en línea].