Як приготувати іспанську страву "смажене молоко"?
На перший погляд leche frita, що в перекладі з іспанської означає “смажене молоко”, може здаватися безглуздою ідеєю. Утім, насправді ця страва є неймовірно смачним десертом, який вперше вигадали на півночі Іспанії. Коли ви дізнаєтеся, як готувати цю цікаву страву, вам неодмінно захочеться її спробувати.
Для приготування цього солодкого смаколика вам знадобиться всього кілька простих та доступних інгредієнтів. Попри свою оригінальність ця страва є дуже простою у приготуванні, тож і рецепт, який ми пропонуємо вашій увазі, не потребує особливих зусиль. У вас не виникне жодних проблем у процесі приготування смаженого молока, адже все, що вам потрібно – це 4-5 основні інгредієнти.
Якими особливостями володіє смажене молоко?
Зверніть увагу: попри те, що ця страва є дуже простою, необхідно пам’ятати, що смажене молоко не можна вживати людям, які страждають на такі захворювання:
- Синдром подразненого кишківника
- Серйозні розлади травлення
- Целіакія
- Непереносимість лактози
Утім, якщо у вас немає жодного зі згаданих вище захворювань, ви можете не вагаючись братися за приготування цього вишуканого іспанського десерту.
Не варто відмовлятися від цієї страви лише через те, що вона є калорійною, адже смажене молоко вирізняється високим вмістом незамінних вітамінів та мінералів. Не зволікайте: краще підіть на кухню, одягніть фартух та візьміться за приготування смаженого молока, одного з найкращих та найсмачніших іспанських десертів!
Дізнайтеся, як приготувати смажене молоко в домашніх умовах
Чи справді цей десерт потрібно смажити?
Це запитання є одним з перших, яке спадає на думку, коли чуєш словосполучення “смажене молоко”. Для того, щоб розвіяти сумніви та детальніше розповісти про особливості цього десерту, перш за все ми розповімо, як насправді потрібно його готувати.
Для того, щоб зробити смажене молоко своїми руками, потрібно спочатку заморозити молоко, щоб воно затверділо. Після цього потрібно його обсмажити. Не варто боятися, адже це зовсім нескладно.
Рецепт смаженого молока
Інгредієнти:
- 3 склянки свіжого цільного молока (750 мл)
- 4 столові ложки цукру (100 г)
- 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю (45 г)
- 1 паличка кориці
- цедра 1 лимона
Спосіб приготування:
- Перш за все потрібно підсолодити молоко. Для того, щоб цукор розчинився, необхідно його розігріти. Налийте 2 склянки молока в невелику каструлю та додайте до нього цукор, лимонну цедру та паличку кориці. Підігрійте молоко з додатками на малому вогні.
- Доведіть молоко до кипіння, при цьому постійно його помішуючи. Щойно суміш почне закипати, зніміть каструлю з вогню.
- Залиште молоко настоюватися під кришкою на 15 хвилин. Якщо ви це зробите, молоко стане набагато солодшим.
- Опісля процідіть молоко та перелийте його в чисту каструлю.
- Після цього влийте в суміш 1 склянку холодного молока, що залишилася, та додайте кукурудзяний крохмаль. Підігрійте молоко на малому вогні.
- Не забувайте при цьому постійно помішувати молоко, щоб воно не підгоріло.
- Не варто намагатися прискорювати процес, збільшуючи вогонь. Якщо ви це зробите, молоко дуже швидко загусне та прилипне до дна та стінок каструлі.
- Постійно помішуючи, варіть молоко з крохмалем та іншими додатками упродовж 20 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню та зачекайте, доки суміш охолоне.
- Помістіть молоко в холодильник щонайменше на 4 години. Якщо є можливість, краще залишити основу для смаженого молока охолоджуватися на всю ніч.
- Потім вийміть молоко з холодильника та наріжте його маленькими кубиками. Одразу обсмажте молоко на сковорідці до золотавої скоринки.
- Готовий десерт посипте меленою корицею та цукровою пудрою. Прикрасьте тертою цедрою лимона.
Сподіваємося, ви переконалися, наскільки простим у виконанні є цей традиційний іспанський десерт. Не забувайте: якщо ви постійно будете готувати нові оригінальні рецепти, це дасть вам змогу відчути культуру різних країн та народів. Неодмінно приготуйте смажене молоко та здивуйте всіх рідних та друзів чудовим десертом!
- Jiménez Lozano, José et al. (1987). Libro de la Gastronomía de Castilla y León (2.ª edición). Valladolid: Junta de Castilla y León. p. 245. ISBN 84-505-4108-5. OCLC 22734261.
- Leche frita. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 1 de septiembre de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Leche_frita
- Pereira, P. C. (2014). Milk nutritional composition and its role in human health. Nutrition. Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/j.nut.2013.10.011