
Зелені смузі стали частиною раціону мільйонів людей у всьому світі. Однак чи справді ви знаєте про їхні переваги?
Щойно ви спробуєте хумус з нуту, вас вразить його смак. Це дуже смачно. Безумовно, варто навчитися робити цю страву вдома, щоб здивувати родину та гостей.
Хумус з нуту став улюбленим завдяки його використанню як вегетаріанської та веганської закуски. Це типова арабська страва, яка добре відома в Середземному морі та в решті країн Близького Сходу.
Вважають, що цей рецепт виник у Давньому Єгипті. Хоча це і не було доведено, певним є те, що слово hummus означає “нут” в арабській мові.
Люди зазвичай подають хумус як гарнір або закуску. Як правило, його подають з лавашем, але він також смачний на будь-якому тості, а також ідеально смакує з сирими морквяними паличками або іншими овочами.
Хоча ця кремова страва вже досить проста, але багато людей запитують, як зробити її легшу версію. Мета в тому, щоб зменшити кількість інгредієнтів, які можуть призвести до набирання ваги, не впливаючи на його смакові властивості.
Ось як приготувати легкий хумус.
Дивіться також: Курка з кунжутом: рецепт приготування вдома
Варто зазначити, що секрет цього рецепту – оливкова олія. Чим менше олії ви використовуєте, тим краще. Щоб зберегти свіжість, потрібно зберігати хумус в холодильнику (3 дні). Оскільки він не містить консервантів, через 3 дні він зіпсується.
Ви можете зробити його гострим, додавши 2-3 столові ложки меленого гострого перцю або каєнського перцю. Деякі люди навіть додають дрібку чорного перцю, щоб покращити аромат. Однак це повністю залежить від ваших смаків та результатів, які ви хочете отримати.
Хумус з нуту – дуже здорова і смачна закуска, яку ви можете їсти в будь-який час доби. Ви повинні обов’язково приготувати його вдома, щоб побалувати свої смакові рецептори. З практикою страва ставатиме дедалі кращою.
Смачного!